fbpx

Γεννήθηκε στη Λεμεσό, μόλις η χώρα συμπλήρωνε την πρώτη δεκαετία τραγικής διχοτόμησης. Η πρώτη του επαφή με την πολιτική επικαιρότητα ήταν το σκάνδαλο Κοσκωτά το '91. Η μοναδική μέχρι σήμερα ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση δίκης! Από τότε φέρει το παιδικό τραύμα της αυταπάτης πως μια μέρα η διαπλοκή θα ξεκολλήσει από το γυαλί και θα βρεθεί στα σίδερα…

Το 2004 οι απογοητευτικές εξάρσεις λαϊκισμού και η απώλεια της ελπίδας τον στέλνουν στην Αθήνα. Ολοκληρώνει με υποτροφία τις σπουδές του στην Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ το 2008 σε πείσμα των καιρών και της ανεργίας προσλαμβάνεται σε μεγάλο ελεγκτικό οίκο με έδρα την Αθήνα. Εγγράφεται ως Ασκούμενος ορκωτός ελεγκτής στο Σώμα Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών Ελλάδος και γίνεται κάτοχος του επαγγελματικού τίτλου ACCA.

Είναι ενεργός πολίτης στην Αθήνα της κρίσης, των μνημονίων και των αγανακτισμένων. Bιώνει την Ελλάδα της ευημερίας, της ανάπτυξης μα και της ανθρωπιστικής κρίσης, ενώ συμμετέχει στα πρώτα βήματα της πρωτοβουλίας για σύσταση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου επί του ελληνικού δημόσιου χρέους. Η χώρα όμως είχε ήδη πάρει το δρόμο της.

Αποφασίζει να πάρει τον δικό του, και προσθέτει στις σπουδές του μεταπτυχιακό στη Νομική με ειδίκευση στο Ευρωπαϊκό δίκαιο. Παράλληλα εργάζεται ως σύμβουλος επιχειρήσεων, με εμπειρία στον τουριστικό τομέα, στην εστίαση, στην διαχείριση επενδύσεων σε ακίνητα και στο λιανικό εμπόριο.

That's All

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Για πολλούς ασθενείς του κορωνοϊού που είχαν την τύχη να βγουν νικητές από τις εντατικές, η ζωή μετά δεν είναι ίδια. Πέρα από το ψυχολογικό κομμάτι που είναι τεράστιο, υπάρχει και η εντατική δουλειά της αποκατάστασης του σώματος. Ειδικά η ανάσα, αυτή την αυτόματη λειτουργία πρέπει να την μάθει κανείς από την αρχή. Αυτό διδάσκει με το μπαλόνι ο γιατρός στο κέντρο αποκατάστασης στην γειτονιά Coche του Καράκας. (AP Photo/Matias Delacroix)

Ήξερες ότι...

Η μνήμη του χρυσόψαρου διαρκεί 3 μήνες και όχι 3 δευτερόλεπτα.

Σήμερα


Παρασκευή
5
Μαρτίου
2021

Γιορτάζουν : Αρχέλαος, Ευλόγιος, Ευλογής, Ευλογία, Ευλογούλα, Ευλογίτσα, Κόνων

1558
Ο καπνός εισάγεται στην Ευρώπη από τον ισπανό γιατρό Φρανσίσκο Φερνάντες
1909
Μεγάλη απεργία καπνεργατών στο Βόλο. Οι απεργοί επιτίθενται με πέτρες και ξύλα εναντίον των καπναποθηκών, στις οποίες έχουν οχυρωθεί οι έντρομοι έμποροι. Στη συνέχεια, οι διαδηλωτές επιτίθενται κατά της χωροφυλακής και κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών, σημειώνονται τραυματισμοί και στις δύο πλευρές. Τελικά, οι απεργοί πετυχαίνουν την απόλυση της συλληφθέντων συναδέλφων τους, ενώ οι έμποροι δέχονται τα αιτήματα των καπνεργατών.
1922
Κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους η πρώτη ταινία με θέμα τον Δράκουλα. Πρόκειται για την εντυπωσιακή εξπρεσιονιστική ταινία Νοσφεράτου - Η συμφωνία του τρόμου, σε σκηνοθεσία Φρίντριχ Βίλχελμ Μουρνάου.
1933
Εκλογική νίκη των αντιβενιζελικών κομμάτων (Ηνωμένη Αντιπολίτευση), τα οποία συνασπίστηκαν υπό την αρχηγία του Παναγή Τσαλδάρη. Λόγω του ισχύοντος εκλογικού νόμου (πλειοψηφικό με στενή περιφέρεια), τα κόμματα που πρόσκεινται στον Ελευθέριο Βενιζέλο (Εθνικός Συναγερμός), αν και λαμβάνουν περισσότερες ψήφους από τον αντίπαλο συνδυασμό, εκλέγουν τελικά λιγότερους βουλευτές.
1940
Παρθενική παράσταση της Λυρικής Σκηνής Αθηνών, με την οπερέτα του Στράους Νυχτερίδα. Εμπνευστής και πρώτος διευθυντής είναι ο Κωστής Μπαστιάς, τότε Γενικός Διευθυντής Κρατικών Σκηνών της Κυβέρνησης Μεταξά.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy