leontios phΛεόντιος Φιλοθέου | blog

 

Με καταγωγή από την Αμμόχωστο, γεννήθηκα στη Λάρνακα το 1979 και λίγες μέρες μετά βρέθηκα στο Στρόβολο. Στη συνοικία του Σταυρού, εκεί και όπου μεγάλωσα. Τα ένδοξα 80s & 90s. Αποφοίτησα από το Λύκειο Ακροπόλεως, και το 1999 ολοκλήρωσα και τις υποχρεώσεις μου στην Εθνική Φρουρά ως Έφεδρος Ανθυπίλαρχος.

Εκεί ξεκινά και μια από τις πιο όμορφες περιόδους: η φοιτητική. Φοιτητής στην Αθήνα από το 1999 μέχρι και την αποφοίτηση μου το 2004 από το Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Χρόνια όμορφα. Χρόνια αξέχαστα.

Κάπου εκεί, στις αρχές του 2000, ξεκινά και η ενασχόληση μου με τα κοινά, μέσα από την Προοδευτική Κίνηση Κυπρίων Φοιτητών Αθήνας. Μια περίοδος που καθόρισε σε μεγάλος βαθμό και το ποιος είμαι. Πρόεδρος της Προοδευτικής Αθήνας από το 2002 μέχρι το 2004, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Ταμίας της ΕΦΕΚ Αθήνας. Του συλλόγου των Κυπρίων φοιτητών.

Το 2004 μετακόμιση στην Αγγλία: μεταπτυχιακό στην Διοίκηση Ολικής Ποιότητας και Απόδοσης Επιχειρήσεων. Σπουδές και Προοδευτική. Οργανωτικός Γραμματέας της Προοδευτικής Κίνησης Φοιτητών και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΦΕΚ Ηνωμένου Βασιλείου.

Το 2005, επιστροφή στο νησί. Από τότε εργάζομαι ως Σύμβουλος Ποιότητας & Επιχειρήσεων στον ιδιωτικό τομέα. Παράλληλα, γάμος και 2 παιδιά. Ο Θωμάς, και η Αριάδνη. Και μετακόμιση στο χωριό της συζύγου: στο Αρεδιού, της Επαρχίας Λευκωσίας.

Η εμπλοκή στα κοινά, αναπόσπαστο μέρος της ζωής μου. Ταμίας του Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών Κύπρου από το 2010 μέχρι το 2014.

Μέλος του Δ.Σ. της Παγκύπριας Ένωσης Επιστημόνων Χημικών την οποία υπηρετώ ως Πρόεδρος από το 2017. Άλλωστε τα πάντα γύρω μας, είναι Χημεία.
Μέλος της Επαρχιακής Επιτροπής του ΑΚΕΛ στη Λευκωσία και μέλος του Επικοινωνιακού Γραφείου του ΑΚΕΛ.
Μέλος της Παράλληλης Βουλής για το Περιβάλλον, και Πρόεδρος της Επιτροπής Δημόσιας Υγείας και Ευημερίας της Παράλληλης Βουλής.

Το 2017-2018, συμμετείχα ενεργά στην προεκλογική εκστρατεία του Υποψήφιου Προέδρου Σταύρου Μαλά, ως Συντονιστής της προεκλογικής εκστρατείας.

Πίσω στο 2008: κάπου εκεί ανακαλύπτω το νέο χώρο των μέσω κοινωνικής δικτύωσης, το Facebook. Δειλά-δειλά αρχίζω να γράφω τις σκέψεις μου, τις απόψεις μου. To 2011, ανακαλύπτω και το Twitter. Αγαπημένο. Από τότε μπαίνω και στο χορό της αρθρογραφίας και το blogging. Με το πρώτο μου άρθρο Imagine, να αποστέλλεται στο CyprusNews.eu.

Κι από τότε γράφω: γράφω αυτά που σκέφτομαι, στο διαδίκτυο, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σε εφημερίδες.

Γράφω για όσα μας ενοχλούν. Για όσα θα θέλαμε να αλλάξουμε.

Γράφω αυτά που νοιώθω. Κάποτε με θυμό, με θλίψη, συνήθως με χιούμορ, ενίοτε και με μπόλικο σαρκασμό.

Για να γελάμε. Αλλιώς, δεν παλεύεται.


Social Networks:

Facebook-logo.pnginastalogo.pngee4bec98e284c251b885707a470ad3b8.jpgpng-clipart-computer-icons-resume-linkedin-logo-job-hunting-others-blue-angle.png
 akel-leontios-ipopsifios.jpg
 

 

Για να κάνω τη σκέψη, πράξη.

Imagine.

10 χρόνια πριν, έγραψα τη λέξη αυτή σε μια λευκή κόλλα. Μετά έγραψα ένα κείμενο και το έστειλα για δημοσίευση στο Cyprus News. Κι έτσι ξεκίνησαν όλα.

Από τότε γράφω. Γράφω αυτά που σκέφτομαι, στο διαδίκτυο, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σε εφημερίδες.

Γράφω για τα ανθρώπινα δικαιώματα, για τη γυναίκα, για το ρατσισμό, την ακροδεξιά, για την ομοφοβία.

Για την παιδεία, για την υγεία, για το περιβάλλον. Για την επανένωση.

Για τη διαπλοκή. Τη σπεκτάκκιουλαρ διαπλοκή και τις Προεδρικές Οικογενειακές Ιστορίες.

Γράφω για τον Αρχιεπίσκοπο. Ντοκτορά επί τούτου.

Μια φορά το χρόνο δίνω και εγχώρια Όσκαρ. Έγραφα και το Ημερολόγιο του Λίο. Μας τον φάγανε.

Γράφω για όσα μας ενοχλούν. Για όσα θα θέλαμε να αλλάξουμε.

Γράφω αυτά που νοιώθω. Κάποτε με θυμό, με θλίψη, συνήθως με χιούμορ, ενίοτε και με μπόλικο σαρκασμό.

Για να γελάμε. Αλλιώς, δεν παλεύεται.

10 χρόνια μετά η πρόκληση είναι πως οι σκέψεις μεταφράζονται σε πράξεις. Και σε ενέργειες. Κι αυτό το βήμα, μου το δίνει το ΑΚΕΛ - AKEL, το κόμμα της Αριστεράς, με το οποίο θα είμαι υποψήφιος βουλευτής στην Επαρχία Λευκωσίας. Εκεί που μαζί με άλλους 55 συνυποψήφιους, ως μια ομάδα, φιλοδοξούμε να αλλάξουμε τα πράγματα.

Κι αυτά που θέλουμε να αλλάξουμε, έχουν πρόσημο. Το πρόσημο της Αριστεράς. Του χώρου που εντάχθηκα κι εγώ στα πρώτα μου φοιτητικά Αθηναϊκά χρόνια. Χρόνια κάτι παραπάνω από όμορφα, που σε μεγάλο βαθμό καθόρισαν και το ποιος είμαι. Εκεί που μάθαμε ότι αξίζει να παλεύουμε για αυτά που πιστεύουμε. Εκεί που μάθαμε ότι καμιά προσπάθεια δεν είναι χαμένη. Εκεί που μάθαμε ότι υπάρχει κι άλλος δρόμος. Της συμμετοχής. Της δράσης. Και της αντίδρασης.

Ήρθε η ώρα και της δικής μας γενιάς να αναλάβει ευθύνες. Όχι να γίνει μέρος του προβλήματος. Αλλά να γίνει μέρος της λύσης. Ελάτε να συμμετάσχουμε λοιπόν. Με τη σκέψη ελεύθερη, με έγνοια για τον τόπο μας και με ιδέες για μια καλύτερη Κύπρο.

Λεόντιος Φιλοθέου
Υποψήφιος Βουλευτής Λευκωσίας
ΑΚΕΛ-Αριστερά-Νέες Δυνάμεις

 

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ:

 
 
 
Load More

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Nashville, Τενεσί: Ακτιβιστές για τη μεταρρύθμιση των όπλων συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα της γερουσίας της πολιτείας για να διαμαρτυρηθούν ενάντια σε ένα μέτρο που θα εξουσιοδοτούσε δασκάλους, διευθυντές και άλλο προσωπικό των σχολείων να φέρουν κρυφά όπλο στους χώρους του σχολείου. Seth Herald/Reuters

Ήξερες ότι...

Ο Τόμας Έντισον, ο εφευρέτης της ηλεκτρικής λάμπας, φοβόταν το σκοτάδι!

Σήμερα


Σάββατο
13
Απριλίου
2024

Γιορτάζουν : Γερόντιος

1204
Άλωση της Κωνσταντινουπόλεως από τους Φράγκους.
1924
Ιδρύεται η ομάδα Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως γνωστή σαν ΑΕΚ.
2000
Ο Κώστας Σημίτης ορκίζεται για τρίτη φορά πρωθυπουργός της Ελλάδας.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy