Δια του Λόου, το Αληθές! Του Λεόντιου Φιλοθέου


Κανένας δεν έστειλε επιστολή. Κανένας δεν ζήτησε επίσπευση.

 

Γράφει: Λεόντιος Φιλοθέου

 

Ούτε για τη Μαρικάρ. Ούτε για τη Σιέρα. Ούτε για τη Μαρί-Ρόουζ. Ούτε και για την Αριάν. Ούτε για την Έλενα-Ναταλία. Ούτε για την Ασμίτα, ούτε για τη Λίβια. "Έτσι κάμνουν τούτες. Φεύκουν που τα κατεχόμενα". Case closed. Το πιο πιθανό και η έρευνα για τυχόν ευθύνες.

Κανένας δεν ζήτησε επίσπευση για την έρευνα για το θάνατο του 16χρονου Παναγιώτη στους Τρούλλους. Ούτε για το βίντεο που τον δείχνει να είναι θύμα bullying


Επίσπευση ζητείται μόνο όταν είναι να πουληθεί διαβατήριο σε καταζητούμενο μαφία επιχειρηματία που ξερογλείφεται στα σοσιαλιτέ πάρτι με την Πάρις Χίλτον! Εκεί ναι. Να ζητηθεί κι επίσπευση. Να σταλούν κι επιστολές. Να τρέξουμε όλοι να τον εξυπηρετήσουμε. Να του δώσουμε διαβατήριο χθες. Να παρέμβει ο Πρόεδρος. Υπουργοί. Να παρέμβει κι ο Χρυσόστομος ο Βου! Να τους εξυπηρετήσουμε βρε. Και τον Μαλαισιανό. Και τον Κενυάτη. Και τον Σαουδάραβα. Και τον Καμποτζιανό. Πατριωτάκια.

Να τρολάρω;

Θα ήθελα πραγματικά να τρολάρω. Θα ήθελα να γράψω για να γελάσουμε. Να γελάσουμε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, το σόι του, και τις τρέλες τους με το τζετ στις Σεϋχέλλες . Να γελάσουμε ξανά με τις θυγατέρες και τους γαμπρούδες του που έχουν μετατρέψει την Κύπρο σε μια απέραντη προσωπική μπίζνα για να έχουν να τρων και τα τρισέγγονα τους, αδιαφορώντας για τον εξευτελισμό της χώρας μας.   

Να τρολάρω με την πάλαι ποτέ αγαπημένη μου καρικατούρα. Αυτόν τον ογκόλιθο της πνευματικότητας που κατοικοεδρεύει στην Αρχιεπισκοπή. Κι ο οποίος παρεμβαίνει, με το αζημίωτο βεβαίως-βεβαίως, για το άρον-άρον ξεπούλημα της κυπριακής υπηκοότητας σε ένα τύπο τον οποίο ψάχνει η μισή υφήλιος και ο οποίος έχει κλέψει τα λεφτά των συμπατριωτών του. 300 χιλιάδες ευρώ. Τόσα πήρε ο Αθεόφοβος Βου. Κλεμμένα!

Θα ήθελα να τρολάρω με όλους αυτούς που μαζεύτηκαν εκεί στο Προεδρικό. Με τον Πρόδρομο που προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα. Με το Βίκτωρα που παρεμβαίνει μόνο για να απαγγείλει λίγο Μαρί. Με την Κλέλια, που πάει καιρός να βάλει καμιά φώτο για να μας πει ότι «λίγη έρευνα δεν έβλαψε ποτέ κανένα». Όντως Κλέλια, για τους εγκληματίες που δίνετε διαβατήρια, λίγη έρευνα δεν έβλαψε ποτέ κανένα.

Θα ήθελα να τρολάρω με τον Αβέρωφ, που την ώρα που ο τόπος μας διασύρεται απ’ το Βορρά μέχρι το Νότο, την είδε Αγρότης Μόνος Ψάχνει επιδιδόμενος καθημερινά σε αγροτικές εργασίες δια μέσου insta-stories. Κι όμως την ώρα που γράφω αυτές τις αράδες, μαζεύει…ντομάτες!

Θα ήθελα να τρολάρω με όλους και με όλα.

Αδυνατώ.

Αδυνατώ πλέον να τρολάρω. Ενίοτε αδυνατώ και να γελάσω. Διότι η κατάσταση έπαψε προ πολλού να είναι για γέλια. Πέρασε κι από τα κλάματα. Έφτασε στην οργή. Κι έφτασε και στον πάτο. Κι εκεί που λέμε ότι δεν πάει πιο κάτω, έρχεται κι ο Λόου. Και να σου πιο low.

Υστερόγραφο

Εβίβα! μας έγραψε τις προάλλες νεαρά πολιτικός της δεξιάς παράταξης στο τουίτερ εν μέσω των νέων πρωτοσέλιδων, του εξευτελισμού και του χάους. Εβίβα κορόιδα, μάλλον θα ήθελε να πει. Και όχι άδικα.

Γράφει: Λεόντιος Φιλοθέου

 Follow: @leontios_

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Τορζόκ, Ρωσία: Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, επισκέπτεται το 344ο Κέντρο Εκπαίδευσης Αεροπορικών Πληρωμάτων Στρατιωτικής Αεροπορίας για την εκπαίδευση στη μάχη και την μετάβαση στην περιοχή του Τβερ. Mikhail Metzel/AFP/Getty Images

Ήξερες ότι...

Στην αρχαία Ελλάδα ο άνηθος χρησιμοποιόταν, μεταξύ άλλων, για το στεφάνωμα των νικητών και με το αιθέριο έλαιό του αλείφονταν οι αθλητές γιατί το θεωρούσαν μαλακτικό και τονωτικό των μυών.

Σήμερα


Παρασκευή
29
Μαρτίου
2024

Γιορτάζουν : Κανένας

1549
Ιδρύεται η πόλη Σαλβαντόρ ντα Μπαΐα, η πρώτη πρωτεύουσα της Βραζιλίας.
1799
Η Πολιτεία της Νέας Υόρκης ψηφίζει νόμο με στόχο την σταδιακή κατάργηση της δουλείας.
1864
Η Αγγλία ανακοινώνει ότι παραχωρεί τα Επτάνησα στην Ελλάδα, ως προίκα στον νέο βασιλιά Γεώργιο Α.
1901
Πρώτες κοινοβουλευτικές εκλογές στην Αυστραλία.
1974
Το διαστημόπλοιο Μάρινερ 10 παίρνει τις πρώτες κοντινές φωτογραφίες από τον πλανήτη Ερμή.
2004
Οι εξής χώρες του πρώην Ανατολικού Μπλοκ εισέρχονται στο ΝΑΤΟ: Βουλγαρία, Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σλοβενία.
2006
Ο Ισμαήλ Χανίγια, ανώτατος πολιτικός ηγέτης της Χαμάς, αναλαμβάνει επίσημα Πρωθυπουργός της Παλαιστίνης.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy