Μπολιάστε μας ή ψεκάστε μας! Του Λεόντιου Φιλοθέου


Ακολουθεί κείμενο με τοποθέτηση εμβολιαστικού περιεχομένου.

 

Οι πιο πολλές ταινίες επιστημονικής φαντασίας εκεί στα 80s, 90s ήθελαν το 2020 να πηγαίνουμε στο φεγγάρι με το ιδιωτικό μας όχημα, να κινούμαστε με ιπτάμενα οχήματα, να προβλέπουμε το μέλλον και γενικότερα να λειτουργούν τα πλείστα με τεχνητή νοημοσύνη.

Αντί αυτού, το 2020 ψάχνουμε κυρίως την κανονική νοημοσύνη. Ανεπιτυχώς θα έλεγα.

Με αφορμή λοιπόν την τοποθέτηση του Υπουργού Υγείας για τον υποχρεωτικό ή αναγκαίο εμβολιασμό κατά του κορονοϊού, θα τολμήσω να κάνω μια πρόβλεψη για το άμεσο μέλλον.

Τελικά το εμβόλιο θα το βάλει η μεγάλη πλειοψηφία του πληθυσμού.

Και προφανώς είναι και κάποιοι δεν θα το βάλουν. Μια ματιά στα σχόλια στις διάφορες ειδήσεις περί εμβολίων, και θα εντοπίσετε τους πλείστους εξ’ αυτών. Είναι αυτοί που θεωρούν ότι το εμβόλιο θα μας μετατρέψει σε αντένα 5G. Ότι το εμβόλιο θα μας αλλάξει το DNA – που τέτοια τύχη; Ότι θα μας τοποθετήσουν δια του εμβολίου μικροτσίπς του Μπιλ Γκέιτς για να τρέχουμε με Windows 10. Είναι αυτοί που θεωρούν «τι ξέρουν σιορ στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης;». Τέλος, είναι και αυτοί που πιστεύουν ότι ο κορονοϊός είναι…fake. Ότι δεν υπήρξε ποτέ. Ενώ θα μπορούσαν κάλλιστα να βρουν κάποιο που επιβίωσε της διασωλήνωσης σε ΜΕΘ και να τον ρωτήσουν πως είναι να σου κατεβάζουν λάστιχο της διάτρησης στους πνεύμονες.

Το αποτέλεσμα του πιο πάνω είναι ότι στο τέλος της ημέρας, κι αφού εμβολιαστεί η μεγάλη πλειοψηφία θα επιτευχθεί συλλογική ανοσία. Οι πρώτοι δεν θα νοσήσουν επειδή έβαλαν το εμβόλιο. Οι δεύτεροι πιθανόν να μην νοσήσουν επειδή έβαλαν οι πρώτοι το εμβόλιο. Αντίστοιχο με το γεγονός ότι δεν νοσούν τα παιδιά τους, επειδή εμβολιάζουμε όλοι οι υπόλοιποι τα δικά μας. Κι επειδή δεν θα νοσήσουν θα το χρησιμοποιούν ως επιχείρημα κατά των εμβολίων, συνεχίζοντας να γράφουν σχόλια που μπορούν να σου κάψουν και το τελευταίο εγκεφαλικό κύτταρο.

Κι έτσι, θα συνεχίσουμε να ζούμε. Σε ένα 2020, που πολλά χρόνια πριν φάνταζε πολύ διαφορετικό.

Σε άλλα – όχι τόσο ευχάριστα νέα – το 2019, υπερδιπλασιάστηκαν στην ΕΕ τα κρούσματα Ιλαράς. Ενώ, καταγράφηκαν 37 θάνατοι από Ιλαρά το πρώτο εξάμηνο του 2019 με το 60% να είναι κάτω των 19 ετών.

Αν τα πράγματα δεν ήταν τραγικά, θα ήταν απλά γελοία.

Υστερόγραφο

Η κυβέρνηση πριν αρχίσει να μοιράζει «επιβολές» καλό είναι να αρχίσει να μοιράζει «διαπαιδαγώγηση». Να αντιμετωπίσει την παραπληροφόρηση και να σταματήσει ενίοτε να την υποθάλπει.

Να εξηγήσει στους πολίτες που μπορεί να έχουν και εύλογες ανησυχίες για την ασφάλεια των εμβολίων, όχι όπως τους πιο πάνω, ότι τα εμβόλια έχουν ιστορικό 200 χρόνων. Ότι η επιστήμη προχωρά, βελτιώνεται. Ότι δεν ξεκινούμε από το μηδέν. Ότι οι όποιες ανεπιθύμητες παρενέργειες συνεχώς μειώνονται ως αποτέλεσμα της βελτίωσης των εμβολίων και της ανταλλαγής πληροφοριών μέσω τεράστιων βάσεων δεδομένων. Κι ότι σε κάθε περίπτωση το όφελος είναι επί του παρόντος πολλές φορές υψηλότερο από τον κίνδυνο ανεπιθύμητων ενεργειών.

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Βαλτιμόρη, Μέριλαντ: Η κατάρρευση της γέφυρας Francis Scott Key αφού ένα πλοίο με κοντέινερ την χτύπησε. Μια ομάδα δυτών προσπαθούσε να εντοπίσει τουλάχιστον επτά άτομα που πιστεύεται ότι έπεσαν στον ποταμό Patapsco ως αποτέλεσμα της κατάρρευσης. Jim Lo Scalzo/EPA

Ήξερες ότι...

Η εγκληματική οργάνωση Ndrangheta (Ντραγκέτα), που δρα στην Καλαβρία της Ιταλίας, οφείλει το όνομά της στην ελληνική λέξη ανδραγάθημα.

Σήμερα


Πέμπτη
28
Μαρτίου
2024

Γιορτάζουν : Κανένας

1566
Ιδρύεται η πόλη της Βαλέτα στη Μάλτα από τους Ιππότες του Αγίου Ιωάννη.
1802
Ο Χάινριχ Όλμπερς ανακαλύπτει τον αστεροειδή 2 Παλλάς, τον δεύτερο αστεροειδή που ανακαλύφθηκε ποτέ.
1930
Η Κωνσταντινούπολη και η Άγκυρα αλλάζουν το όνομα τους σε Ισταμπούλ και Άνκαρα.
1953
Στο Ισραήλ ο ηγέτης του κόμματος Καντίμα Εχούντ Ολμέρτ κερδίζει τις εκλογές.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy