κ. Χατζηγιάννη, χέρια ψηλά! Του Λεόντιου Φιλοθέου

 


Ένα χρόνο και βάλε πανδημίας μετά, όπου τα παιδιά έχουν γίνει μπαλάκι του πινγκ-πονγκ...

 

Γράφει: Λεόντιος Φιλοθέου

Ένα χρόνο μετά το άνοιξε-κλείσε τα σχολεία που τα παιδιά το μόνο που ακούνε νυχθημερόν είναι μην παίξεις, μην κοντέψεις, μην αγγίξεις, βάλε μάσκα, απολυμάνσου...

Ένα χρόνο μετά που τα έχουμε τρελάνει στα Zoom, στα Teams και στα Skype...

Ένα χρόνο μετά που η μεγαλύτερη επιτυχία του Υπουργείου Παιδείας είναι μερικά κόντρα πλακέ στα σχολεία...

Ένα χρόνο μετά λοιπόν, αυτός ο κύριος που καμώνεται τον Πρόεδρο της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής, που οι παρεμβάσεις του εν μέσω πανδημίας για την παιδεία που είναι στον αυτόματο πιλότο μετρούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού, προτείνει νόμο που "οι γονείς θα φέρουν ευθύνη και υποχρέωση για τη ψυχική υγεία των παιδιών τους".

Νόμο. Όχι για την ενίσχυση του δημόσιου σχολείου και τη στελέχωση με επιστήμονες ψυχικής υγείας. Όχι για την ενίσχυση των δομών ψυχικής υγείας. Όχι για την πρόληψη. Όχι για την αντιμετώπιση της ψυχικής υγείας των παιδιών και των εφήβων ως ένα θέμα δημόσιας υγείας και ευημερίας με τεράστιες κοινωνικές συνέπειες. Αλλά, ως "ευθύνη των γονιών". Καταργώντας την έννοια των δικαιωμάτων των παιδιών. Κι απαλλάσσοντας έτσι την πολιτεία από τις δικές της ευθύνες για πραγματική στήριξη τόσο των παιδιών όσο και των γονιών.

Κι αν οι γονείς "αποτύχουν" να "διορθώσουν" την "ιδιοκτησία" τους κύριε Χατζηγιάννη τι θα γίνει; Θα τους φυλακίζετε;

Κι αυτός προδρεύει στα σοβαρά της Επιτροπής Παιδείας μας.

Κι αυτό το θεωρεί στα σοβαρά εκσυγχρονισμό της κοινωνίας.

Πάντως η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά. Το ίδιο και η σαϊεντολογία.

Σταθερά. Βήματα. Προς τα πίσω.

Υστερόγραφο

 

Ναι, είναι ο ίδιος που κουβάλησε στο κοινοβούλιο μια οργάνωση που μπαινόβγαινε στα σχολεία για την καταπολέμηση των ναρκωτικών και η οποία χρηματοδοτείται από τη…Σαϊεντολογία.

Είναι ο ίδιος που κατέθεσε πρόταση νόμου για απαγόρευση των μαθημάτων χορού στους ανήλικους  μετά τις οκτώ το βράδυ.

Τέλος είναι ο ίδιος που στις 21/10/2010 υπέβαλε - στα σοβαρά - την πιο κάτω ερώτηση στη Βουλή:

«Παρακαλείται ο αρμόδιος υπουργός να πληροφορήσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων κατά πόσο προτίθεται η αρμόδια αρχή να τροποποιήσει τη λειτουργία του προειδοποιητικού ήχου που έχει εγκατασταθεί και ενεργοποιείται, όταν ξεκινά ο κάθε ιμάντας, για να μεταφέρει τις αποσκευές στην αίθουσα αφίξεων του αεροδρομίου Λάρνακας και, εάν ναι, πότε υπολογίζεται να γίνει και ποια θα είναι η τροποποίηση που θα γίνει, έτσι ώστε να μη δημιουργείται αχρείαστη ηχορρύπανση στην εν λόγω αίθουσα.»

Τον ιμάντα μου μέσα...





Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Πόλη του Μεξικού, Μεξικό: Μια γυναίκα κρατά ψηλά ένα αντίγραφο του τροπαίου του Παγκοσμίου Κυπέλλου πριν από την έναρξη μιας προσπάθειας για την κατάρριψη του Παγκόσμιου Ρεκόρ Γκίνες για το μεγαλύτερο «μεξικανικό κύμα» (Mexican wave). Carl de Souza/AFP/Getty Images

Ήξερες ότι...

Το Μεξικό κάποτε είχε για μία μέρα τρεις Προέδρους.

Newsletter

Σήμερα


Δευτέρα
8
Ιουνίου
2026
Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών

Γιορτάζουν : Καλλιόπη, Καλλιοπία, Πόπη, Κάλια

452
Οι Ούννοι, με επικεφαλής τον Αττίλα, εισβάλλουν στην Ιταλία.
1869
Ο Ιβ ΜακΓκάφι παίρνει το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για την πρώτη ηλεκτρική σκούπα.
1896
Η πρώτη κλοπή αυτοκινήτου δηλώνεται στο αστυνομικό τμήμα του Μπρονξ στη Νέα Υόρκη.
1932
Κατατίθεται και ψηφίζεται στην ελληνική Βουλή το νομοσχέδιο περί κοινωνικών ασφαλίσεων κι έτσι μπαίνουν οι βάσεις για την ίδρυση του ΙΚΑ.
1949
Το FBI εκδίδει λίστα κομμουνιστών, μεταξύ των οποίων και πολλοί καλλιτέχνες.
2000
Η τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη δολοφονεί τον Βρετανό στρατιωτικό ακόλουθο Στίβεν Σόντερς στη λεωφόρο Κηφισίας.