Μα καλά, δεν ντρέπεστε; Του Λεόντιου Φιλοθέου

 


Για χρόνια πολλά βλέπατε "συγκυλισμό" και όχι κακοποίηση...

 

Γράφει: Λεόντιος Φιλοθέου

Για αυτό και δεν βγάλατε καμιά ανακοίνωση της Ἱερὰς Σύνοδου τῆς Ἁγιωτάτης Ἐκκλησίας τῆς Κύπρου να καταδικάζετε το γεγονός. Θυμηθήκατε να καθαιρέσετε τον ιερέα όταν η Έλενα έβαλε τέρμα στη ζωή της. Αχρείοι.

Όταν η θάλασσα ξέβραζε πτώματα σε όλη τη Μεσόγειο μικρών παιδιών δεν βγάλατε μια ανακοίνωση που να στέλνει ένα μήνυμα αγάπης. Αλληλεγγύης. Αντίθετα, σπέρνατε πολλοί εξ υμών το μίσος, το ρατσισμό και την ξενοφοβία. Με πρώτο και καλύτερο τον Αρχηγό σας.

Εκεί στην Ἱερὰ Σύνοδο τῆς Ἁγιωτάτης Ἐκκλησίας τῆς Κύπρου δεν έχετε άποψη για τη φτώχια. Για την ανισότητα. Δεν έχετε άποψη για τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις από Αρχιερείς και μοναχούς. Ούτε για τα αρχαία της Γεροσκήπου, για τα διατηρητέα της παλιάς Λευκωσίας, για την καταστροφή του περιβάλλοντος, για τον εκβραχισμό παραλιών, για όλα τα αίσχη του Κατεδαφιστέου του Β'.

Δεν βγάλατε επίσης ανακοίνωση ως Ἱερὰ Σύνοδος τῆς Ἁγιωτάτης Ἐκκλησίας τῆς Κύπρου όταν έμπαιναν στον παγκάρι της Αρχιεπισκοπής 300 χιλιάδες μίζα για να παρέμβει ο Διαβατηρητέος ο Β' έτσι ώστε μεγαλοαπατεώνας που έκλεψε το λαό του, να εξασφαλίσει με θαυματουργές συνοπτικές διαδικασίες την κυπριακή υπηκοότητα.

Στην Ἱερὰ Σύνοδο τῆς Ἁγιωτάτης Ἐκκλησίας τῆς Κύπρου δεν σας απασχολεί όταν Άγιοι Αδελφοί σας τα βάζουν με τους μετανάστες, με τους αριστερούς, με τους Τουρκοκύπριους, με τους ομοφυλόφιλους, με τους εργαζόμενους στις εταιρείες σας. Όταν ξεπλένουν το παράρτημα της Χρυσής Αυγής. Όταν μπαινοβγαίνουν στην παιδεία, στα ξενοδοχεία, στις τράπεζες. Όταν μπαίνουν και στα κρεβάτια μας. Καμία ανακοίνωση.

Από όλα λοιπόν τα θέματα που θα μπορούσαν να σας απασχολήσουν βγάλατε ανακοίνωση για τη…Eurovision. Ναι για τη Eurovision. Αυτό σας μάρανε.
Μόνο σε ένα έχετε δίκιο. Δεν μπορεί ένα τέτοιο τραγούδι να εκπροσωπεί τη Νήσο των Αγίων. Αν θέλαμε να είμαστε πιο ακριβείς, θα έπρεπε το τραγούδι εκτός από τον El Diablo να εξυμνεί το χρήμα, τη μίζα, τη διαπλοκή, την ασυδοσία, την ατιμωρησία, το μίσος κι όλα τα κακά της μοίρας μας. Κι εσάς μαζί.
Κατά τα άλλα, αντραπείτε!

Υ.Γ. Μερικούς αιώνες μετά που την Ευρώπη τη σάρωσε ο διαφωτισμός, στην Κύπρο, είναι ακόμα ο σκοταδισμός, ηλίθιε!



Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Πειραιάς, Ελλάδα: Σιίτες Μουσουλμάνοι αυτομαστιγώνονται κατά τη διάρκεια πομπής για το Μουχαράμ, στο πλαίσιο της Ασούρα, στον Πειραιά. Stelios Misinas/Reuters

Ήξερες ότι...

Τον 18ο αιώνα στη Αγγλία, στις παράνομες λέσχες, όπου ο τζόγος ανθούσε, υπήρχε ένας υπάλληλος που η μόνη δουλειά του ήταν να καταπιεί τα ζάρια σε περίπτωση που έκανε έφοδο η αστυνομία!

Newsletter

Σήμερα


Τρίτη
15
Ιουλίου
2025

Γιορτάζουν : Κήρυκος

1099
Α Σταυροφορία: οι Χριστιανοί στρατιώτες καταλαμβάνουν το Ναό της Αναστάσεως στην Ιερουσαλήμ.
1410
Το Τάγμα των Τευτόνων Iπποτών υφίσταται συντριπτική ήττα από τις ενωμένες δυνάμεις του Βασιλείου της Πολωνίας και του Μεγάλου Δουκάτου της Λιθουανίας στο Τάννενμπεργκ ή Γκρούνβαλντ.
1945
Η πρώτη ατομική έκρηξη στην ιστορία της ανθρωπότητας, με την κωδική ονομασία Trinity, στην έρημο Jornada del Muerto, 200 περίπου μίλα απ το Los Alamos.
1974
Η ελληνική στρατιωτική κυβέρνηση με αρχηγό τον ταξίαρχο Ιωαννίδη οργανώνει πραξικόπημα στη Λευκωσία, που οδηγεί στην ανατροπή του Αρχιεπισκόπου Μακάριου και στον ορισμό του Νίκου Σαμψών ως Προέδρου της Κύπρου.