Τελικά ο «Αβέρωφ Νεοφύτου» είναι ρόλος; Του Λεόντιου Φιλοθέου


Λαϊκισμός ή σοβαρότητα; Ιδού λοιπόν το ερώτημα.

 


Πήρε το τζιπ, τις κάμερες, το γνωστό ύφος και πήγε να γεμίσει το ρεζερβουάρ. Μετά συγκλονίστηκε μπροστά στις κάμερες για τις τιμές των καυσίμων. Δράμα.

Ανέβηκε στο άλογο για να παίξει πόλο – απλά, καθημερινά. Όπως κάνουμε όλοι άλλωστε. Ανέβηκε σε τρακτέρ, όργωσε κολοκάσι, βγήκε για ποδηλατάδα, ανέβηκε και σε κομπάιν. Έκατσε το πάτωμα και έπαιξε με τα κοτοπουλάκια. Αλεπού.

Φωτογραφήθηκε μπροστά στη θάλασσα – η εγχώρια showbiz είδε ξαφνικά μπροστά της τον Τζορτζ Κλούνει. Ήθελα να ήξερα τι πίνουν και δεν μας δίνουν.

Το 2010 ανέβαζε μονόπρακτο μπροστά στις κάμερες για την αύξηση του εταιρικού φόρου από το 10% στο 11%. «Θα μας φέρει τον κομμουνισμό ο Χριστόφιας». Το 2013 το έκαναν 12.5%.

Το 2011 παρέλαυνε από τα μίντια κραυγάζοντας «θέλουν..να.. ξεπουλήσουν… για 50 εκατομμύρια τον τόπο μας… στο Κατάρ». Βλέπετε είναι και πολύ large. Ήθελε να πουλήσουμε το τεμάχιο 157 εκατομμύρια. Το 2019 εκτιμήθηκε στα 5. Εκατομμύρια.

Οι σπαρακτικοί μονόλογοι του, τα δακρύβρεχτα λογύδρια, οι μεγάλες παύσεις, το σπάσιμο στη φωνή, οι εκκλήσεις για ενότητα «Άντρο…έλα…να…τα… έβρουμε…για… τα…κουπελλούθκια …μας» θα μπορούσαν κάλλιστα να βραβεύονται κάθε χρόνο στα Χρυσά Βατόμουρα. Μάλιστα το τελευταίο διάστημα το έχει γυρίσει και εις την Κυπριακή διάλεκτο. «Βλέπεις το σιέριν μου; Πες ότι εν το σιέριν του παιδκιού σου…». Σκετς. Κανονικό.

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου θα μπορούσε να ήταν απλά ένας ρόλος. Αλλά δυστυχώς δεν είναι.

Είναι ένας επικίνδυνα ανεύθυνος λαϊκιστής. Που κινείται από την επανένωση μέχρι τη διχοτόμηση. Από το φιλελευθερισμό μέχρι την ακροδεξιά. Είναι αυτός δεν δίστασε χθες να ασελγήσει στη μνήμη νεκρών απλά για να συσπειρώσει πανικόβλητος το κομματικό του σύνολο. Σε ένα ακόμα κρεσέντο ανηθικότητας και αισχρότητας. «Θέλετε να μας ρέξουν οι κότσσινοι;» ρώτησε σε μια τελευταία συγκέντρωση. Εν έτος 2021. Αυτό είναι το επιχείρημα του, 8 χρόνια μετά που θα έπρεπε να λογοδοτεί για τα πεπραγμένα του.

Έχει κόσμο που πραγματικά τον πιστεύει; Η απάντηση είναι ναι.

Το ερώτημα είναι τι κάνουμε όλοι οι υπόλοιποι. Και κυρίως τι θα κάνουμε την ερχόμενη Κυριακή.

Υ.Γ. #ΠάμεΔυνατά. Και σας θέλουμε μαζί μας.

Λεόντιος Φιλοθέου
Υποψήφιος Βουλευτής ΑΚΕΛ, Λευκωσία

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Qingyuan, Κίνα: Ένα νησί πλημμυρίζει μετά από ισχυρές βροχοπτώσεις στη νότια επαρχία Guangdong της Κίνας. Περισσότεροι από 100,000 άνθρωποι έχουν εκκενωθεί λόγω των έντονων βροχοπτώσεων και των θανατηφόρων πλημμυρών, με την κυβέρνηση να εκδίδει την υψηλότερης βαθμίδας προειδοποίηση για καταιγίδα στην πληγείσα περιοχή. AFP/Getty Images

Ήξερες ότι...

Οι περισσότεροι άνθρωποι περπατούν κατά τη διάρκεια της ζωής τους 185.000 χλμ. Τεσσερισήμισι φορές, δηλαδή, τον γύρο του κόσμου.

Σήμερα


Τετάρτη
24
Απριλίου
2024
Παγκόσμια Ημέρα Κατάργησης των Πειραμάτων σε Ζώα

Γιορτάζουν :Αχιλλέας, Αχιλλεύς, Αχίλιος, Αχίλλιος, Αχίλειος, Αχίλλειος, Δούκας, Δούκισσα, Δουκίτσα, Ελισάβετ, Ελίζα, Λίζα, Ζέτα, Ζέττα, Έλλη, Βέτα, Θαυμαστός, Θαυμαστή

1154 π.Χ.
Θεωρείται ότι οι Αχαιοί καταφέρνουν να μπουν στην Τροία μέσα στον Δούρειο Ίππο..
1821
Ο Αθανάσιος Διάκος βρίσκει φρικτό θάνατο με ανασκολοπισμό από τους Οθωμανούς οι οποίοι τον είχαν συλλάβει την προηγουμένη στη Μάχη της Αλαμάνας.
1898
Οι ΗΠΑ κηρύσσουν τον πόλεμο στην Ισπανία.
1981
Κυκλοφορεί ο πρώτος προσωπικός υπολογιστής από την IBM.
2004
Το Σχέδιο Ανάν για λύση του Κυπριακού απορρίπτεται από τους Ελληνοκύπριους με 76%.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy