Τελικά ο «Αβέρωφ Νεοφύτου» είναι ρόλος; Του Λεόντιου Φιλοθέου


Λαϊκισμός ή σοβαρότητα; Ιδού λοιπόν το ερώτημα.

 


Πήρε το τζιπ, τις κάμερες, το γνωστό ύφος και πήγε να γεμίσει το ρεζερβουάρ. Μετά συγκλονίστηκε μπροστά στις κάμερες για τις τιμές των καυσίμων. Δράμα.

Ανέβηκε στο άλογο για να παίξει πόλο – απλά, καθημερινά. Όπως κάνουμε όλοι άλλωστε. Ανέβηκε σε τρακτέρ, όργωσε κολοκάσι, βγήκε για ποδηλατάδα, ανέβηκε και σε κομπάιν. Έκατσε το πάτωμα και έπαιξε με τα κοτοπουλάκια. Αλεπού.

Φωτογραφήθηκε μπροστά στη θάλασσα – η εγχώρια showbiz είδε ξαφνικά μπροστά της τον Τζορτζ Κλούνει. Ήθελα να ήξερα τι πίνουν και δεν μας δίνουν.

Το 2010 ανέβαζε μονόπρακτο μπροστά στις κάμερες για την αύξηση του εταιρικού φόρου από το 10% στο 11%. «Θα μας φέρει τον κομμουνισμό ο Χριστόφιας». Το 2013 το έκαναν 12.5%.

Το 2011 παρέλαυνε από τα μίντια κραυγάζοντας «θέλουν..να.. ξεπουλήσουν… για 50 εκατομμύρια τον τόπο μας… στο Κατάρ». Βλέπετε είναι και πολύ large. Ήθελε να πουλήσουμε το τεμάχιο 157 εκατομμύρια. Το 2019 εκτιμήθηκε στα 5. Εκατομμύρια.

Οι σπαρακτικοί μονόλογοι του, τα δακρύβρεχτα λογύδρια, οι μεγάλες παύσεις, το σπάσιμο στη φωνή, οι εκκλήσεις για ενότητα «Άντρο…έλα…να…τα… έβρουμε…για… τα…κουπελλούθκια …μας» θα μπορούσαν κάλλιστα να βραβεύονται κάθε χρόνο στα Χρυσά Βατόμουρα. Μάλιστα το τελευταίο διάστημα το έχει γυρίσει και εις την Κυπριακή διάλεκτο. «Βλέπεις το σιέριν μου; Πες ότι εν το σιέριν του παιδκιού σου…». Σκετς. Κανονικό.

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου θα μπορούσε να ήταν απλά ένας ρόλος. Αλλά δυστυχώς δεν είναι.

Είναι ένας επικίνδυνα ανεύθυνος λαϊκιστής. Που κινείται από την επανένωση μέχρι τη διχοτόμηση. Από το φιλελευθερισμό μέχρι την ακροδεξιά. Είναι αυτός δεν δίστασε χθες να ασελγήσει στη μνήμη νεκρών απλά για να συσπειρώσει πανικόβλητος το κομματικό του σύνολο. Σε ένα ακόμα κρεσέντο ανηθικότητας και αισχρότητας. «Θέλετε να μας ρέξουν οι κότσσινοι;» ρώτησε σε μια τελευταία συγκέντρωση. Εν έτος 2021. Αυτό είναι το επιχείρημα του, 8 χρόνια μετά που θα έπρεπε να λογοδοτεί για τα πεπραγμένα του.

Έχει κόσμο που πραγματικά τον πιστεύει; Η απάντηση είναι ναι.

Το ερώτημα είναι τι κάνουμε όλοι οι υπόλοιποι. Και κυρίως τι θα κάνουμε την ερχόμενη Κυριακή.

Υ.Γ. #ΠάμεΔυνατά. Και σας θέλουμε μαζί μας.

Λεόντιος Φιλοθέου
Υποψήφιος Βουλευτής ΑΚΕΛ, Λευκωσία


Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Ρώμη, Ιταλία: Ο νεοεκλεγείς Πάπας Λέων ΙΔ΄, Καρδινάλιος Ρόμπερτ Πρέβοστ από τις Ηνωμένες Πολιτείες, εμφανίζεται στο μπαλκόνι της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου, στο Βατικανό. Guglielmo Mangiapane/Reuters

Ήξερες ότι...

Μόνο δύο θηλυκά θηλαστικά έχουν παρθενικό υμένα: οι άνθρωποι και τα άλογα.

Σήμερα


Παρασκευή
9
Μαΐου
2025

Γιορτάζουν : Χριστόφορος, Χριστοφόρης, Φόρης, Χριστόφης, Χριστοφία, Χριστοφίνα, Ησαΐας

1936
Μετά τη μεγάλη απεργία των καπνεργατών στη Θεσσαλονίκη οι αστυνομικές δυνάμεις και ο στρατός αναλαμβάνουν μια επιχείρηση καταστολής που οδηγεί σε λουτρό αίματος. 10 νεκροί έπεσαν εκείνο το απόγευμα. Το βράδυ ο λαός είναι η μόνη εξουσία στην πόλη (σύμφωνα με μαρτυρίες ιστορικών) και ο μεγάλος ποιητής Γιάννης Ρίτσος γράφει ένα από τα καλύτερα ποιήματά του, τον «Επιτάφιο».
1945
Πρώτη μέρα ειρήνης μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο, η 9η Μάη ανακηρύσσεται ως ημέρα της Αντιφασιστικής Νίκης.
1994
Ο Νέλσον Μαντέλα ανακηρύσσεται ως ο πρώτος μαύρος πρόεδρος της Νότιας Αφρικής.
1998
Η Ισραηλινή τρανσέξουαλ Ντάνα Ιντερνάσιοναλ κερδίζει το πρώτο βραβείο στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy