12366757 10153123544385303 254158747 nΗ Σάβια Ορφανίδου είναι από τη Λευκωσία με καταγωγή από το Ακάκι και τον Κάτω-Δρυ. Απόφοιτη της Αγγλικής Σχολής Λευκωσίας, σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Warwick στην Αγγλιά και απέκτησε το Bsc Economics and Politics και το MA International Political Economy.

Εργάστηκε ως Κοινοβουλευτική Συνεργάτιδα στη Βουλή των Αντιπροσώπων και από το 2006, εργάζεται ως Οικονομικός Λειτουργός για ευρωπαϊκά θέματα στο Υπουργείο Οικονομικών.

Η αγάπη της για τα κοινά, την οδήγησε στις τάξεις του Δημοκρατικού Συναγερμού, πρώτα ως στέλεχος της ΝΕΔΗΣΥ για θέματα επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων και από το Φεβρουάριο του 2012, εκλελεγμένο μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ. Πρόσφατα διορίστηκε Αναπληρωτής Συντονιστής του Τομέα Οικογένειας και Νεανικής Παραβατικότητας.

Άλλες σημαντικές ασχολίες: μέλος του ΔΣ του Μελάθρου Αγωνιστών Λευκωσίας και μέλος του ΔΣ του Παγκύπριου Αντιναρκωτικού Συνδέσμου.

Τακτική αρθρογράφος στον κυριακάτικο τύπο.

Load More


Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Πόλη της Γάζας, Γάζα: Παλαιστίνιοι περιμένουν να παραλάβουν τρόφιμα στη συνοικία Ριμάλ, στο κεντρικό τμήμα της Πόλης της Γάζας. Xinhua/Shutterstock

Ήξερες ότι...

Το μεγαλύτερο μουσείο του κόσμου είναι το Ερμιτάζ, στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας. Οι επισκέπτες θα πρέπει να περπατήσουν 20 χιλιόμετρα, αν θέλουν να περιηγηθούν τις 322 αίθουσες του μουσείου, το οποίο φιλοξενεί 3 εκατομμύρια αριστουργήματα.

Newsletter

Σήμερα


Τρίτη
22
Ιουλίου
2025

Γιορτάζουν : Μαγδαληνή, Μάγδα, Μαγδούλα, Μαγδαλένα, Μαγδαλένια, Μαγδαλή, Μαγδάλω, Μαρκέλλα

1587
Μία δεύτερη ομάδα Άγγλων αποίκων φτάνει στο νησί Ρόανοκ στη Βόρεια Καρολίνα σε μια προσπάθεια επανίδρυσης της ερημωμένης αποικίας.
1613
Ενθρονίζεται ο Μιχαήλ Φιοντόροβιτς Ρομάνοβ στη Μόσχα ως «Μιχαήλ Α, τσάρος πάσης Ρωσίας».
1812
Κατά τη διάρκεια των Ναπολεόντειων Πολέμων διεξάγεται ο Πόλεμος των Χερσονήσων, στο πλαίσιο του οποίου οι αγγλικές δυνάμεις υπό την ηγεσία του Άρθουρ Γουέλσλι (μετέπειτα Δούκα του Ουέλλινγκτον) νικούν τις γαλλικές στη Σαλαμάνκα της Ισπανίας.
1962
Κακή αρχή για το Πρόγραμμα Μάρινερ: το Μάρινερ 1 καταστρέφεται 293 δευτερόλεπτα μετά την εκτόξευσή του.