lefteris-christoforou-den-diorthoneis-se-mia-mera-katastrofes-1500-imeronΓεννήθηκε στο κατεχόμενο Πραστειό της επαρχίας Αμμοχώστου το1983. Σήμερα διαμένει στην Ξυλοφάγου. Έγγαμος με τη Διαμάντω Ορθοδόξου. Έχει ένα γιο και μία κόρη. Σπούδασε οικονομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων.
Εξελέγη πρώτη φορά βουλευτής με το ΔΗΣΥ στην εκλογική περιφέρεια Αμμοχώστου το 1996 και επανεξελέγη το 2001. Διετέλεσε πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ακριτικών Περιοχών.
Κατά τη διάρκεια των σπουδών του στην Ελλάδα, την περίοδο 1983-1990, ήταν στέλεχος της Φοιτητικής Παράταξης Κυπρίων "Πρωτοπορία", της οποίας διετέλεσε επίσης πρόεδρος. Στην Κύπρο και μέχρι την εκλογή του στο βουλευτικό αξίωμα εργάστηκε ως τραπεζικός υπάλληλος και υπήρξε εκπρόσωπος των τραπεζικών υπαλλήλων στην Ένωση Τραπεζικών Υπαλλήλων Κύπρου (ΕΤΎΚ). Στις 25 Mαϊου 2003 στη Παγκύπρια Εκλογική Συνέλευση του Κόμματος, εξελέγη Αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ. Εκπροσώπησε τη Κύπρο στο Ευρωκοινοβούλιο ως Παρατηρητής και από την 1 Μαΐου 2004 κατέστην μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μέχρι της Ευρωεκλογές. Σήμερα είναι ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ, EPP.

Load More

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Βενετία, Ιταλία: Άνθρωποι διαμαρτύρονται κατά της εισαγωγής ενός συστήματος εγγραφής και της επιβολής τέλους στους τουρίστες που επισκέπτονται την πόλη για μία ημέρα, το οποίο προορίζεται για τη διατήρηση της λιμνοθάλασσας της πόλης. Manuel Silvestri/Reuters

Ήξερες ότι...

Στα Νησιά του Σολομώντα, μέχρι τον 20ό αιώνα, χρησιμοποιούσαν τα δόντια των σκύλων ως νομίσματα.

Σήμερα


Κυριακή
28
Απριλίου
2024
Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία / Διεθνής Ημέρα Μνήμης Εργατών

Γιορτάζουν : Μάγνος, Μάγνα, Μαγνής, Βάια, Βάιος, Βάγια, Βαία, Δάφνη, Δάφνης

1926
Ίδρυση του Π.Α.Ο.Κ..
1932
Ανακοινώνεται η χρήση εμβολίου κατά του κίτρινου πυρετού σε ανθρώπους.
1992
Κάνει πρεμιέρα η καθημερινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1 Καλημέρα Ελλάδα.
1993
Το αεροπλάνο που μετέφερε την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Ζάμπια στο Ντακάρ της Σενεγάλης, για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κύπελλου του 1994, εκρύγνηται στον αερά, κοντά στο Λιμπερβίλ της Γκαμπόν. Καί οι 30 επιβάτες της πτήσης βρήκαν τραγικό θάνατο.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy