Αρχιεπίσκοπε μου, καλή χρονιά! Του Λεόντιου Φιλοθέου

 

ant3493920004

Αντί προλόγου…

«Μιχαλάκη φακκά ο νους μου. Βλέπω μπροστά! Αντί να σου δώσω 500 σκάλες, θα σου δώσω 150, να τις αναπτύξεις και μετά να αρχίσω να τις αναπτύσσω εγώ…κάμετε κράτει, διότι όλο αυτό το expansion που κάνετε, με το ντεβέλοπινγκ δεν θα μας οδηγήσει σωστά...όταν στην Ελληνική έκαναν τη ματσαράγκα στην Ελλάδα των 35 εκατ., πήγα και τους έκαμα «πόξιλλικκιν»

Ο Κύπρου Χρυσόστομος στην Καθημερινή

Αρχιεπίσκοπε μου, σήμερα που γιορτάζουμε τι δώρο να σου κάνω ; Ένα χρόνο επέτειο έχουμε Αρχιεπίσκοπε μου. Ένα χρόνο από τότε που σου ευχήθηκα για πρώτη φορά καλή χρονιά! Ήμουν πάντως γουρλής, δεν έχεις παράπονο έτσι; Διότι αν ήμασταν στο κινέζικο ημερολόγιο, το 2013 θα ήταν σίγουρα Η Χρονιά του Ττόμυ!

Εγώ όμως έχω ένα παράπονο: σου ευχήθηκα Καλή Χρονιά, Χριστός Ανέστη, Καλά Μπάνια, Καλό Χειμώνα , τα είπαμε για την CYTA, μιλήσαμε για Αγάπη Υπερβολική, τα είπαμε και Τετ-α-Τετ! Κι εσύ; Με γράφεις κανονικά! Εδώ εγώ κοντεύω να εκδώσω τα Άπαντα του Χρυσοστόμου κι εσύ ούτε μια πρόσκληση! Όλοι έχουν περάσει από την Αρχιεπισκοπή πλην εμού! Τα παιδιά του ΕΛΑΜ, ο Πρόεδρος, ο Νικόλας, οι Ρώσοι, η Τρόικα, οι εργολάβοι, όλο το Υπουργικό! Τι, εγώ δεν είμαι καλό παιδί;  

Όχι, δεν ξέχασα τον κύριο Κενεβέζο μας Αρχιεπίσκοπε μου! Απλά νόμιζα ότι συγκατοικείτε!

Πως τα περάσαμε τις γιορτές Άγιε μου; Ωραία ήτανε, μπόλικες και οι αργίες, ξεκουραστήκαμε! Είχε και ωραίες εκπομπές στην Τι-Βι, μια χαρά το γλεντήσαμε. Ευτυχώς σε αντίθεση με πέρσι, φέτος δεν είδαμε κοινωνικά παντοπωλεία, κρύο, φτώχεια και ανεργία! Φέτος είδαμε τη στολισμένη Μακαρίου (ζωή σε λόγου μας), τα mall, την τιμή του αρνιού και τα χιονισμένα τοπία! Σημείωσε κάπου επίσης ότι εκκλησιάστηκα, άκουσα και το διάγγελμα σου με προσοχή! Χάθηκα λίγο όμως. Εισηγούμαι να το σπας σε υποκεφάλαια: Οικονομία. Κυπριακό. Παιδεία. Ενεργειακά. Για θέματα αλληλεγγύης και αγάπης μην το κουράζεις καλύτερα. Ούτως ή άλλως, δεν είναι και το δυνατό σου σημείο!

Το 14 πάντως με το καλημέρα, μας μπήκε φορτσάτο Αρχιεπίσκοπε μου! Στα πλαίσια της Επανεκκίνησης, Κύκλος 3, Επεισόδιο 17, ανέβηκαν όλοι οι φόροι και μειώθηκαν όλοι οι μισθοί. Αλλά και το 13 που μας άφησε, δεν το συζητώ! Όνομα και πράγμα! Ευτυχώς που είχαμε κι εσένα και γλιτώσαμε τα χειρότερα! Θύμισε με λίγο πως το είπες τις προάλλες; «Ο Πρόεδρος πάει καλά, προς το παρόν ακολουθεί αυτά που τον συμβουλεύω σαν Ευαγγέλιο». Άει γεια σου Χρυσόστομε!

Πάντως το ότι «φακκά ο νους» σου και βλέπεις μπροστά είναι το λιγότερο understatement! Εδώ εγώ σου έγραφα πριν 8 μήνες να ιδιωτικοποιήσεις καμιά εκκλησία τύπου Ais Fanouris Ltd κι εσύ είχες πουλήσει ήδη στο Μιχαλάκη την Εγκλείστρα τ’ Άη Νεοφύτου πριν 40 χρόνια! Πόσο προχώ Θεέ μου;

Κι αφού το έφερε η κουβέντα στις ιδιωτικοποιήσεις, παίζει καμιά επένδυση; Η CYTA πάντως χρειάζεται όντως αναβάθμιση, νοικοκύρεμα, ένα business mind και εσύ είσαι ο πλέον κατάλληλος. Να φέρεις επιτέλους το φρέσκο, το σύγχρονο Πανεπενδυτικότατε μου. Έλεος πια με το Χατζηγιάννη! Στην αναμονή θα ακούμε το Τροπάριο της Κασσιανής. Στα τρελά κέφια, Γαϊτάνο! Δεν λες πάλι καλά που γλίτωσες μερικά λεφτά από τη στήριξη της Ελληνικής για να μπορείς να επενδύσεις στους ημικρατικούς; Να ναι καλά όλα αυτά τα ελληνικά χέρια που βρέθηκαν να στηρίξουν την Αγία Τράπεζα μας! Πως είπαμε αυτή την ελληνικότατη εταιρεία; Wargaming; Γέννημα θρέμμα Παρθενώνα!

Όχι σαv αυτούς τους κατάπτυστους πρόσφυγες που ξεπουλούν στον κατακτητή τις περιουσίες τους! Πως το είπες; «Εσχάτη Προδοσία»! Μα φυσικά Δέσποτα μου! Προδοσία δεν είναι να στρέφεσαι κατά τις δημοκρατίας και να ανοίγεις την πόρτα στον κατακτητή. Προδοσία δεν είναι να απορρίπτεις εκ των προτέρων κάθε προσπάθεια επανένωσης. Προδοσία είναι να εξαναγκάζεσαι σε πώληση της περιουσίας σου για να μπορέσεις να ζήσεις! Στο κάτω-κάτω, ας είχαν το δικό σου «μυαλό» να κάνουν επενδύσεις!

Αρχιεπίσκοπε μου δεν σε αποχαιρετώ! Είμαι βέβαιος ότι θα τα λέμε συχνά και το 14. Κάπως έτσι δειλά ξεκίνησα στις αρχές του 13 και κάθε κάνα μήνα σου έγραφα! Και επειδή ξεκίνησα με την Απόλυτη, θα κλείσω με την Απόλυτη κι ας με συγχωρήσει το Δεσποινάκι μου. Όταν σε έφτιαχνε ο Θεός, πρέπει να είχε προφανώς, έμπνευση, μεγάλη έμπνευση Αρχιεπίσκοπε μου!

Καλή μας Χρονιά!

Αντί Υστερόγραφου…

«Ο Χριστός γεννήθηκε ως πρόσφυγας, έζησε ως ξένος…oξένος, ο πλησίον στον οποίο αναφέρεται ο Χριστός, δεν είναι μόνον ο ομόθρησκος, ο συμπατριώτης, αλλά και αυτός που είναι εντελώς διαφορετικός, αυτός που έχει διαφορετικά πιστεύω, έχει διαφορετική θρησκεία, ακολουθεί διαφορετική ιδεολογία, έχει διαφορετικό χρώμα από μας και ανήκει σε διαφορετική εθνότητα»

Ο Αθηνών Ιερώνυμος κατά την επίσκεψη σε ξενώνα ανήλικων μεταναστών

I rest my case! 

Γράφει: Λεόντιος Φιλοθέου

Φωτογραφία της ημέρας

gorilalala

Το σπουδαιότερο γεύμα. Πρωινό με τους γορίλες προσφέρει στους επισκέπτες ο Ζωολογικός κήπος της Βουδαπέστης. Σκοπός να ενισχυθεί το ινστιτούτο της Jane Goodall που έχει σκοπό την προώθηση των ανακυκλωμένων υλικών για τα κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούν πολύτιμα μέταλλα που βρίσκονται στα εδάφη που ζουν αυτά τα υπέροχα πλάσματα. (Attila Kovacs/MTI via AP)

Ήξερες ότι...

Καθημερινά, κατά μέσο όρο, 12 νεογέννητα βρέφη παραδίδονται σε λάθος γονείς.

Σήμερα


Πέμπτη
23
Μαΐου
2019
Παγκόσμια Ημέρα Χελώνας

Γιορτάζουν : Κανένας

1430
Οι Βουργουνδοί συλλαμβάνουν την Ζαν ντ Αρκ και αργότερα την παραδίδουν στους Άγγλους.
1873
Η πρώτη καρτ-ποστάλ αποστέλλεται από το Σαν Φρανσίσκο.
1878
Η Κύπρος προσαρτάται στην Μεγάλη Βρετανία, μετά από μυστική συμφωνία με την Τουρκία.
1909
Στις Ηνωμένες Πολιτείες, το κοινό μένει άφωνο όταν η αστυνομία παρεμβαίνει και διακόπτει διάλεξη της Έμα Γκόλντμαν, που δηλώνει αναρχική.
1911
Ψηφίζεται το νέο Σύνταγμα της Ελλάδας.
1958
Ο Μάο τσε Τουνγκ ανακοινώνει ότι, η Κίνα αφήνει πίσω της την αγροτική οικονομία για να βαδίσει προς την εκβιομηχάνιση.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy

Ακολουθήστε μας

facebook twiter