fbpx

Τετ-α-Τετ Αρχιεπίσκοπε μου! Του Λεόντιου Φιλοθέου

 

ant3493920004

Αρχιεπίσκοπε μου, δέκα μήνες τώρα η επικοινωνία που έχουμε αναπτύξει διακατέχεται από μια ειλικρίνεια. Ως εκ τούτου θα είμαι απόλυτα ειλικρινής μαζί σου και αυτή τη φορά: είμαι πάρα πολύ απογοητευμένος! Μα ένα τετ-α-τετ μαζί μου να μην καταδέχεσαι να κάνεις; 

Αλλά καλά να πάθεις! Διότι και αυτός ο κύριος Τρύφωνος με τα τετ-α-τετ του, δεύτερο σε έβαλε! Σε εκτιμούν νομίζεις όλοι όπως εγώ; Μα να βάζει Αρχιεπίσκοπε μου, πρώτο τον Αναστασιάδη; Λίγο έλειψε δηλαδή να μας πουν ότι είσαι δεύτερος τη τάξει στο κοσμικό κράτος μας!   

Και μια και ο λόγος στο κοσμικό κράτος μας, οι μπίζνες με τις κάρες πώς πάνε Δέσποτα; Πάντως δεν πρέπει να έχεις παράπονο. Κοτζάμ Πρόεδρος της Δημοκρατίας τις υποδέχεται με τιμές αρχηγού κράτους! Από την μια Αρχηγούς και Πρωθυπουργούς και από την άλλη λείψανα. Μπορεί στο φυσικό αέριο να θέλουμε νορβηγικό μοντέλο, αλλά κατά τα λοιπά μπουρδέλο!

Έχουν γεμίσει πάντως οι Ιεροί Ναοί κάρες και λείψανα. Στόχος άκουσα όλων αυτών των λειψάνων αυτών είναι να τονώσουμε το θρησκευτικό μας αίσθημα. Και να εκτονώσουμε τις τσέπες μας στα παγκάρια! Τώρα άμα τονώσουμε και λίγο τα ίδια κεφάλαια της Ελληνικής Τράπεζας τι έγινε; Αλήθεια, στις πόσες καρές πετυχαίνουμε το δείκτη Αρχιεπίσκοπε μου;   

Ευτυχώς πάντως που απόψε έβαλες ξανά τα πράγματα στη θέση τους: Ελληνορθόδοξη παιδεία υπό το άγρυπνο βλέμμα της εκκλησίας. Πνευματικό έργο οι επενδύσεις. Αμάρτημα η ομοφυλοφιλία. Αγαπάμε επειδή το λέει το ευαγγέλιο, αλλά οι λαθρομετανάστες να μας αδειάζουν τη γωνιά. Μαζί με αυτούς να μας την αδειάζει και ο Δημητριάδης. Λίγος Χριστός και καμπόσος Χριστόφιας.

Και σα δεν μας φτάνουν όλα αυτά τα προβλήματα Αρχιεπίσκοπε μου, έχουμε και τον κύριο Πιτσιλλίδη που μας βγαίνει κι από αριστερά! Μα να λέει ότι εμπορεύεστε κάρες που δεν είναι καν Αγίων; Τα έλεγες εσύ τότε περί παλιόπαιδων, αλλά ποιος σε άκουγε; Είναι λες και μπήκε δαίμων μέσα σε αυτό το παιδί! Τώρα που το ξανασκέφτομαι, λες αντί για δαίμων να μπήκε μέσα του ο Μάρξ και ο Λένιν; Γρήγορα εξορκισμό!

Πάντως ο κύριος Πιτσιλλίδης μας, πρέπει να είναι πολύ δραστήριος Ευρωβουλευτής. Εφτά μήνες τώρα, έχω την εντύπωση ότι έχει παρέμβει δύο φορές: μία για τις εξωσωματικές και τα σπερματοζωάρια και μια τώρα για τις κάρες. Και τις δύο φορές για να σας την πει πάντως! Φοβού Αρχιεπίσκοπε μου τους υπό Σου και υπό τους Άγιους Αδερφούς Σου ευεργετηθέντες. Διότι για να λέμε και του στραβού το δίκαιο, ξεχνούν ότι από τις κάρες πληρώνονταν και κάποιοι άλλοι ….

Αλλά εσύ απ’ ότι ακούω τώρα δεν ξεχνάς. Και κυρίως δεν ξεχνάς την πρώτη μέρα που μπήκες στο γραφείο σου ως Αρχιεπίσκοπος. Να μου πεις Αρχιεπίσκοπε μου, ξεχνιέται η μέρα που εκλέγεται κάποιος με 8%; Με το ζόρι απ’ ότι κατάλαβα, δεν το ήθελες. Κάτι μικροανταλλαγές σε εκλέκτορες έκανες, αλλά κατά τα άλλα θέλημα Θεού ήταν! Τελικά, ναι, μου κάνει πλάκα ο Θεός , που λέει και η Χρύσπα!

Κι αφού το έφερε η κουβέντα στους αοιδούς, άμα τα βρούμε σκούρα στα έσοδα και χάνουμε την Ελληνική, εκτός από την κάρα είναι και ο Καράς μια κάποια λύσις. Στο κάτω-κάτω εσύ είπες ότι η επένδυση προς όφελος της εκκλησίας είναι έργο πνευματικό. Πόσο μάλλον δε η επένδυση στον Πολιτισμό!  Διότι βλέπεις είμαστε κι εμείς οι 5, 50, 500 αμαρτωλοί που δεν ερχόμαστε να προσκυνήσουμε την κάρα και το παγκάρι, αλλά τη χάρη του Βασίλη Καρά, μια χαρά την «προσκυνούμε»!

Υστερόγραφο…

Πολλές φορές σκέφτεσαι ότι «αν έμενες ένας απλός μοναχός ίσως να ήτο καλύτερα». Επιτέλους Αρχιεπίσκοπε μου, να και κάτι που συμφωνούμε!

 

Γράφει: Λεόντιος Φιλοθέου

Φωτογραφία της ημέρας

peroukokok

Βραβείο επαφής με την πραγματικότητα. Μάλλον τέτοιο βραβείο δεν πρέπει να υπάρχει, πρέπει όμως να δημιουργηθεί μόνο και μόνο για να βραβευτεί ο εικονιζόμενος κύριος. Σύμφωνα λοιπόν με την Αστυνομία της Ισπανίας ο μελαχρινός κύριος επιχείρησε να περάσει μισό κιλό κοκαΐνη στο αεροδρόμιο El Prat της Βαρκελώνης κρυμμένη κάτω από την περούκα του, σίγουρος ότι κανείς δεν θα το καταλάβαινε. EPA/Spanish National Police

Ήξερες ότι...

Σε όλο τον κόσμο υπάρχουν 1.400 είδη κουνουπιών.

Σήμερα


Τετάρτη
17
Ιουλίου
2019
Παγκόσμια Ημέρα Διεθνούς Δικαιοσύνης

Γιορτάζουν : Μαρίνα, Μαρίνος, Αλίκη

180
Δώδεκα άνθρωποι εκτελούνται στη Βόρεια Αφρική λόγω της χριστιανικής τους πίστης. Πρόκειται για την παλαιότερη καταγραφή Χριστιανισμού σ εκείνη την περιοχή.
1751
Ίδρυση της «Αρχαίας Μεγάλης Στοάς της Αγγλίας», ή αλλιώς ονομαζόμενης «Μεγάλης Στοάς των Ελευθέρων και Αποδεκτών Τεκτόνων της Αγγλίας».
1815
Ο Μέγας Ναπολέων παραδίνεται στις βρετανικές δυνάμεις στο Ροσφόρ.
1912
Οι κάτοικοι της Ικαρίας εκδιώκουν τις τουρκικές αρχές και ανακηρύσσουν την "Ικαριακήν Πολιτείαν".
1913
Συνέρχεται στο Βουκουρέστι συνδιάσκεψη των εμπολέμων στην οποία παρίσταται ο Πρωθυπουργός Ελ. Βενιζέλος.
1945
Ο Ιερός Λόχος εγκαταλείπει την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου για να επιστρέψει στην Ελλάδα.
1953
Πόλεμος της Κορέας: Το Τάγμα ΕΚΣΕ στην Κορέα αποκρούει ισχυρή κινεζική επίθεση στο Β.Δ. τμήμα της Ζουγκάμ - Νι.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy