Αρχιεπίσκοπε μου, καλά μπάνια! Του Λεόντιου Φιλοθέου


ant3493920004

Έ μα! Τι άλλο να κάνουμε Άγιε μου; Μέσα στην κρίση, θα βάλουμε τα μαγιό μας, θα πάρουμε την οικογένεια μας, παγωνιέρα, ομπρελίτσα, τα κουβαδάκια μας και σ’ άλλη παραλία. Να ξεσκάσουμε λιγάκι. 

Εσύ να υποθέσω προς Πάφο μεριά; Ωραία η Πάφος μας. Έχεις και το ξενοδοχείο Σου εκεί, θα πας και για τα μπάνια Σου στη Λάρα, επενδύεις τώρα και σε νέα πολυτελή μονάδα, μια χαρά! Μεταξύ μας, εγώ ποτέ δεν πίστεψα τότε που σε φώναζαν Άγιο Άμμου ότι τάχα έκλεψες άμμο από τη Λάρα. Κακεντρέχειες!

Μιας και ο λόγος στις επενδύσεις, τα 3 εκατομμύρια που Σου έδωσε ο συμπέθερος που τα επένδυσες Πανεπιχειρηματικότατε μου; Μήπως θα τα μοιράσεις και αυτά στο Λαό μαζί με την περιουσία της εκκλησίας όπως δεσμεύτηκες; Ουπς! Λέξη taboo! Έχασα! 

Πάντως Αρχιεπίσκοπε μου, αυτό το καλοκαίρι δεν πλήττουμε με τίποτα!

Έχουμε από τη μια τον αμείλικτο Υπουργό μας, το Σωκράτη! Αμαρτία εξομολογημένη, όταν τον βλέπω στην τηλεόραση μου θυμίζει τη Μπονάνζα! Σωστός καουμπόι! Θυμάσαι Αρχιεπίσκοπε μου τον αγέρωχο Χος πάνω στο άλογο του; Εκείνοι τον Χος, εμείς τον Χόςικο μας! Και αν κρίνουμε από το Πόθεν Έσχες του και με οχήματα μισού εκατομμυρίου, όχι με ένα άλογο, αλλά με καμιά εξακοσιά μαζεμένα! 

Από την άλλη το (φτωχό) Ζετάκι (το δικό μας ντε, όχι του Χατζηγιάννη) θυμήθηκε ότι όλη η Κύπρος είναι τουριστική περιοχή και τα άνοιξε όλα! Ένα δίκιο το’ χει πάντως. Δεν έχει τουρίστες και τουριστικούς δρόμους ο Στρόβολος; Επιπλέον με ανεργία να ακουμπά το 20% και τους μισθούς σε ελεύθερη πτώση, είτε δουλειά είμαστε είτε παραλία, τουρισμό κάνουμε. Πάντως το βασικό μας πρόβλημα για το πότε να ψωνίζουμε λύθηκε. Έμεινε μόνο η λεπτομέρεια με τι λεφτά να ψωνίζουμε!

Τώρα που είπα λεφτά, οι εισπράξεις πως πάνε Αρχιεπίσκοπε μου; Όλοι παραπονιούνται γενικώς ότι δεν υπάρχει ρευστό. Οι δίσκοι γεμίζουν; Πωλήσεις έχουμε; Γάμους; Βαφτίστια, μνημόσυνα; Αν παρουσιαστεί πρόβλημα ξέρεις εσύ. Μια Παναγία που κλαίει και όλα λύθηκαν!  

Εν τω μεταξύ Άγιε μου, οι ομόλογοι Σου στην Ελλάδα ξεκίνησαν ιερό πόλεμο κατά του νέου ωραρίου επειδή λέει η Κυριακή είναι η μέρα του Θεού και της ανάπαυσης! Τι λένε καλέ οι Άγιοι; Εγώ είμαι βέβαιος ότι με το δικό Σου επιχειρηματικό μυαλό όλα θα τα συνδυάσεις. Τώρα που το ξανασκέφτομαι Αρχιεπίσκοπε μου, γιατί δε συνεννοείσαι με τον κύριο Σιακόλα μας, για να ανοίξετε μαζί μια εκκλησία μέσα στο Mall; Zara, Mango, Ais Mamas, Starbuck’s. Με κάθε αντίδωρο, ο καφές στη μισή τιμή! Αυτό μάλιστα, είναι επανεκκίνηση!

Οι οποίες επανεκκινήσεις συνεχίζονται κανονικά. Δεν θυμάμαι σε ποιο επεισόδιο είμαστε διότι έχασα το μέτρημα, αλλά αν κρίνω από το αποτέλεσμα πρέπει να είμαστε προς το τέλος (μας)!

Σε άλλα καλοκαιρινά νέα Άγιε μου, ο Ρίκκος αντικατέστησε τον Παπασάββα και όλοι είναι happy με αυτό τον διορισμό-γροθιά στο πολιτικό κατεστημένο. Ο κύριος Πικής μας συνεχίζει κανονικότατα τις έρευνες του για την οικονομία, έχοντας αποκλείσει τα πάντα πλην της Ομόνοιας. Οι ακαδημαϊκοί μας που με τόσο ζήλο κήρυτταν τη λιτότητα τώρα φωνάζουν γιατί ήρθε και τους βρήκε. Η Ελλάδα θέλει μεταγραφή τον Κατσιαρίστρα διότι δεν της φτάνουν οι δικοί της και ο Νικόλας συνεχίζει να εργάζεται αθόρυβα για να πάρει πίσω το ΔΗΚΟ. Να φανταστείς τον άκουσα τις προάλλες να τα βάζει με τους διορισμένους από τα κόμματα στα διάφορα Διοικητικά Συμβούλια! Συγχύστηκα. Έμεινε τώρα να τα βάλει με τους κληρονόμους και τα πριγκιπόπουλα.

Γι’ αυτό σου λέω Άγιε μου! Σε αυτό τον τόπο ποτέ δεν θα πλήξουμε. Πως μπορείς να πλήξεις άλλωστε σε ένα νησί που αντί να πηγαίνεις Πρώτες Βοήθειες επειδή σε δάγκωσε η φίνα, πηγαίνεις Πρώτες Βοήθειες για να σε δαγκώσει η φίνα!

Βοήθεια μας λοιπόν Αρχιεπίσκοπε μου, και καλά μπάνια!

Υστερόγραφο:

Αρχιεπίσκοπε μου, σε άκουσα τις προάλλες να λες ότι «θα βγούμε από πάνω και θα επιβιώσουμε". Μήπως εννοούσες «θα βγούμε πάνω σας για να επιβιώσουμε»; 

@leontios

 

Γράφει: Λεόντιος Φιλοθέου

 

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Kazipur, Μπανγκλαντές: Άνθρωποι ξεφορτώνουν άχυρο από ένα μικρό φορτηγό στην περιφέρεια Kazipur Upazila, στο Μπανγκλαντές. Syed Mahabubul Kader/Zuma Press/Rex/Shutterstock

Ήξερες ότι...

Οι HΠA αγόρασαν την Αλάσκα από τη Ρωσία προς 2,5 δεκάρες το στρέμμα και το Μανχάταν από τους Ινδιάνους με 24 δολάρια.

Σήμερα


Τρίτη
23
Απριλίου
2024
Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Γιορτάζουν : Γεώργιος, Γεωργής, Γιώργος, Γεωργία, Γιωργία, Γεωργούλα, Γωγώ

1941
Β Παγκόσμιος Πόλεμος: Η Ελλάδα υπογράφει ανακωχή με τη Γερμανία.
1967
Ο Σογιούζ 1 εκτοξεύεται σε τροχιά μεταφέροντας τον κοσμοναύτη Βλαντιμίρ Κομάρωφ, ο οποίος σκοτώνεται κατά την επάνοδο στη Γη.
1999
Αεροσκάφη του ΝΑΤΟ βομβαρδίζουν το κτίριο τής σερβικής ραδιοτηλεόρασης (RTS), σκοτώνοντας 16 εργαζόμενους σε αυτήν.
2010
Η Ελλάδα γίνεται η πρώτη χώρα της Ε.Ε. που προσφεύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy