Ιδού ο πήχης, ιδού και το πήδημα! Του Λεόντιου Φιλοθέου


 

ant3493920004

Είναι μια σταθερή αξία με την οποία πρέπει να πιστώσουμε το Νίκο Αναστασιάδη και την παρούσα κυβέρνηση. 

Όχι μόνο κατά τη διάρκεια του πρώτου χρόνου της διακυβέρνησης του, αλλά και κατά τη διάρκεια της εκστρατείας που προηγήθηκε της εκλογής του: ξέρει να βάζει τον πήχη ψηλά! Το πρόβλημα φυσικά ξεκινά τη στιγμή που παίρνει φόρα και φτάνει μπροστά στον πήχη: αντί να πηδήξει, περνά από κάτω!

Δεσμεύτηκε για επαναδιαπραγμάτευση κι ένα βελτιωμένο μνημόνιο μαζί με καλύτερες ημέρες. Το αποτέλεσμα; Ένα κούρεμα που μας πήρε και το κεφάλι!

Δεσμεύτηκε με υπογραμμένη από τον ίδιο επιστολή ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις. Το αποτέλεσμα; Συνειδητό ξεπούλημα των ημικρατικών κι άρνηση διερεύνησης εναλλακτικών!

Υποσχέθηκε μια σύγχρονη διακυβέρνηση, νέα πρόσωπα και «γυναίκες που σκέφτονται» όπως έκπληκτος ανακάλυψε κατά την προεκλογική ο Νίκος Αναστασιάδης. Το αποτέλεσμα; Μια διακυβέρνηση που αναβλύζει ανακύκλωση, αντρισμό και βαρβατίλα. Είναι βλέπετε και ο Χάσικος!

Το πλέον πρόσφατο παράδειγμα είναι οι διορισμοί στα Δ.Σ. των ημικρατικών οργανισμών. Ο πήχης στα ύψη. Το πήδημα ωστόσο δεν έμελλε να γίνει ούτε και αυτή τη φορά!

Από τις δεσμεύσεις για εξάλειψη του παρασκηνίου βρεθήκαμε σε μια διαδικασία παρασκηνιακών συναντήσεων από το Τρόοδος μέχρι τη Λεμεσό και πίσω στη Στράκκα!

Από την υπόσχεση για κατάργηση των «κατάπτυστων» λιστών με τα ονόματα ακούσαμε το ΔΗΚΟ (στο οποίο ανήκει αυτή η μεγάλη νίκη) να διατυμπανίζει ότι έχει παραδώσει λίστες στον Πρόεδρο.

Από τη διαφανή διαδικασία και τη δημόσια ακρόαση για επιλογή των καταλληλότερων φτάσαμε στην επιλογή του Πριγκηπικού εκλεκτού, χωρίς να δούμε τους υπόλοιπους υποψήφιους που θα προνοούσε λογικά μια διαφανής διαδικασία!

Από τις εξαγγελίες για τους καταλληλότερους φτάσαμε στους εμπλεκόμενους με έναν κτηματομεσίτη λόγου χάρη να διορίζεται επικεφαλής ενός οργανισμού με εκατοντάδες απούλητα ακίνητα και με δεδομένη την πρόθεση της Κυβέρνηση να κλείσει τον Οργανισμό.

Από την προσπάθεια για εξάλειψη των δήθεν «δημοσιουπαλληλικών» νοοτροπιών, δύο Γενικοί Διευθυντές Υπουργείων σε έκδοση Σούπερμαν, γέννημα θρέμμα του Δημοσίου βρέθηκαν επικεφαλείς των κυριότερων ημικρατικών!

Από τις φωνές τόσο της αντιπολίτευσης όσο και όλων των ΜΜΕ επί προηγούμενης διακυβέρνησης για την χρησιμότητα του Εφοριακού Συμβουλίου, φτάσαμε στον βολικότατο διορισμό ενός Συμβουλίου με payroll 300 χιλιάδες ευρώ ετησίως χωρίς να διαμαρτύρεται κανείς!

Last but not least, το ΡΙΚ!

Ο πολιτικός προϊστάμενος των κρατικών ΜΜΕ Σωκράτης Χάσικος και ιδιοκτήτης Ομίλου ΜΜΕ ανταγωνιστικών προς τα κρατικά, διορίζει τον υπάλληλο και Διευθυντή στα δικά του μέσα, Πρόεδρο του Δ.Σ. του ΡΙΚ διατηρώντας τον παράλληλα στη θέση του. Παρόλο που μπερδεύεται κάποιος να το περιγράψει και μόνο, το ασυμβίβαστο αγνοείται! Την ίδια ώρα στο ΡΙΚ συνεχίζουν αμέριμνοι τον ύπνο του δικαίου παρά τις απειλές του ίδιου του Χάσικου για κλείσιμο!

Δυστυχώς όμως το ασυμβίβαστο είναι το λιγότερο που αγνοείται. Πλέον αγνοείται το αυτονόητο. Αγνοείται η στοιχειώδης δημοσιογραφία. Αγνοείται η ουσία. Αγνοείται δυστυχώς η ίδια η λογική!  

Υστερόγραφο

Ο πήχης είναι σταθερή αξία. Το Κυπριακό δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Στην προκειμένη ο πήχης του νέου ανακοινωθέντος μπήκε πολύ πιο ψηλά από τα κοινά ανακοινωθέντα Χριστόφια-Ταλάτ! Όλα δείχνουν ότι εξαίρεση δεν θα αποτελέσει ούτε και το αποτέλεσμα! 

(Φώτο: Γυναικείο άλμα εις ύψος, 1998 Ακριλικό σε μουσαμά, 100x150. Υφυπουργείο Αθλητισμού, Ελλάδα. Μίνα Παπαθεοδώρου - Βαλυράκη)

Γράφει: Λεόντιος Φιλοθέου

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο: Οι πρώην Βρετανίδες Ολυμπιακές καλλιτεχνικές κολυμβήτριες Asha Randall και Katie Clark εμφανίζονται μαζί με τις Sisy Wang και Emily Kuhl σε μία μεγάλη δεξαμενή νερού για να σηματοδοτήσουν τις 100 ημέρες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 στο Παρίσι. Matt Crossick/PA Media Assignments

Ήξερες ότι...

Οι επιστήμονες πίστευαν κάποτε πως αν ποτέ έφτιαχναν μια ατομική βόμβα, αυτή θα ήταν τόσο μεγάλη, που θα έπρεπε να μεταφερθεί στο στόχο με πλοίο. Σήμερα υπάρχουν πυρηνικές βόμβες ισχύος 1 κιλοτόνου, οι οποίες ζυγίζουν περίπου 6 κιλά.

Σήμερα


Παρασκευή
19
Απριλίου
2024

Γιορτάζουν : Κανένας

1770
O Άγγλος πλοίαρχος Τζέιμς Κουκ αντικρύζει για πρώτη φορά τις ακτές της Αυστραλίας.
1839
Υπογράφεται η Συνθήκη του Λονδίνου, με την οποία αναγνωρίζεται η ανεξαρτησία του Βελγίου και του Λουξεμβούργου από την Ολλανδία.
1961
Η Σιέρα Λεόνε γίνεται ανεξάρτητο κράτος.
2005
Ο Γερμανός καρδινάλιος Γιόσεφ Ράτσινγκερ εκλέγεται 265ος Πάπας, με το όνομα Βενέδικτος ΙΣΤ

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy