theanoΗ Δρ Θεανώ Β Καλαβανά είναι Επίκουρη Καθηγήτρια στην Ψυχολογία της Υγείας και Κλινική Επικοινωνία στην Ιατρική του προγράμματος του St George's, University of London το οποίο πραγματοποιείται μέσω της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Η Δρ Καλαβανά έχει πτυχίο στην Ψυχολογία από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών,  Μεταπτυχιακό τίτλο στην Ψυχολογία της Υγείας από το Πανεπιστήμιο του Surrey στην Αγγλία, και Διδακτορικό τίτλο σπουδών στην Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο Κύπρου.  Με υποτροφία Fulbright έκανε το μετα-Διδακτορικό της στην Αμερική στο Πανεπιστήμιο Carnegie Mellon στο Pittsburgh και στο Ινστιτούτο Υγείας του Memorial Hospital του Πανεπιστημίου Northwestern University στο Σικάγο.

Η Δρ Καλαβανά εκπροσωπεί την Κύπρο στον Ευρωπαϊκό Σύνδεσμο Ψυχολογίας της Υγείας και προεδρεύει του 29ου Συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Ψυχολογίας της Υγείας που για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί στην Κύπρο από την 1η με 5 Σεπτεμβρίου 2015 στην Λεμεσό. Προηγουμένως, η Δρ Καλαβανά ήταν Επισκέπτρια Λέκτορας στη Σχολή Υγείας του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (2007-2012) και στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου (2012-2013). Έχει λάβει δυο μεγάλες  ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις από τα Διαρθρωτικά ταμεία για έρευνες της στο 2009-2012 σε Δημοτικά σχολεία και Δημόσια Νοσηλευτήρια.  Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν τις δεξιότητες αυτοδιαχείρισης ως προς την επίτευξη στόχων, την σχέση προσωπικού υγείας και ασθενών, την ψυχολογία της επικοινωνίας και την αυτοδιαχείριση των ατόμων σε σχέση με συμπεριφορές επικίνδυνες για την υγείας. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά, κεφάλαια σε βιβλία, επιμέλεια βιβλίων και  έχει κάνει πολλές παρουσιάσεις σε διεθνή συνέδρια.

That's All

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Βαλτιμόρη, Μέριλαντ: Η κατάρρευση της γέφυρας Francis Scott Key αφού ένα πλοίο με κοντέινερ την χτύπησε. Μια ομάδα δυτών προσπαθούσε να εντοπίσει τουλάχιστον επτά άτομα που πιστεύεται ότι έπεσαν στον ποταμό Patapsco ως αποτέλεσμα της κατάρρευσης. Jim Lo Scalzo/EPA

Ήξερες ότι...

Η εγκληματική οργάνωση Ndrangheta (Ντραγκέτα), που δρα στην Καλαβρία της Ιταλίας, οφείλει το όνομά της στην ελληνική λέξη ανδραγάθημα.

Σήμερα


Πέμπτη
28
Μαρτίου
2024

Γιορτάζουν : Κανένας

1566
Ιδρύεται η πόλη της Βαλέτα στη Μάλτα από τους Ιππότες του Αγίου Ιωάννη.
1802
Ο Χάινριχ Όλμπερς ανακαλύπτει τον αστεροειδή 2 Παλλάς, τον δεύτερο αστεροειδή που ανακαλύφθηκε ποτέ.
1930
Η Κωνσταντινούπολη και η Άγκυρα αλλάζουν το όνομα τους σε Ισταμπούλ και Άνκαρα.
1953
Στο Ισραήλ ο ηγέτης του κόμματος Καντίμα Εχούντ Ολμέρτ κερδίζει τις εκλογές.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy