Γεννήθηκε στο Παλαιχώρι το 1944. Είναι νυμφευμένος με τη Μαίρη-Λίντα Τριανταφυλλίδου με την οποία απέκτησαν τρεις κόρες.
Σπούδασε στη Νέα Ζηλανδία στο Πανεπιστήμιο Βικτώρια του Γουέλιγκτον και στο Διδασκαλικό Κολέγιο του Christchurch όπου απέκτησε Δίπλωμα Διδασκαλίας. Μέχρι το 1971 εργάστηκε στη Νέα Ζηλανδία ως Καθηγητής Αγγλικών και Κοινωνικών Επιστημών.

Επέστρεψε στην Κύπρο και υπηρέτησε διαδοχικά ως Λειτουργός Βιομηχανικών Σχέσεων στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Διευθυντής Προσωπικού στα Κυπριακά Αμιαντωρυχεία, Ανώτερος Λειτουργός Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού και Πρώτος Διοικητικός Λειτουργός πρώτα στο Υπουργείο Άμυνας και μετά στο Υπουργείο Εσωτερικών.
Διετέλεσε Έπαρχος Αμμοχώστου μέχρι το 2000 και στη συνέχεια υπηρέτησε ως Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών μέχρι τον Μάη του 2004.

Το 2004 εκλέγεται Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ Αριστερά Νέες Δυνάμεις. Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συμμετέχει ως μέλος στην Επιτροπή Περιφερειακής Ανάπτυξης. Συμμετείχε επίσης ως αναπληρωτής στην Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων. Είναι μέλος της αντιπροσωπείας του Ευρωκοινοβουλίου για τις σχέσεις με την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία. Μέχρι το 2006 διετέλεσε αναπληρωτής στην αντιπροσωπεία της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ε.Ε - Τουρκίας και μέλος στην αντιπροσωπεία της Ευρωμεσογειακής Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης. Μέχρι το 2006 ήταν μέλος του Προεδρείου της Πολιτικής Ομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς/Βόρεια Πράσινη Αριστερά και από το 2006 μέχρι σήμερα, Πρόεδρος της Αντιπροσωπείας του Ευρωκοινοβουλίου για τις σχέσεις του με το Παλαιστινιακό Νομοθετικό Συμβούλιο.

Το 2006 έλαβε τη διάκριση του Καλύτερου Κύπριου Ευρωβουλευτή από το European Association of Geneva. Έχει εκδώσει δύο βιβλία («Η Ευρώπη Απαντά» και «Από μια Άποψη») με θέμα την ευρωπαϊκή κοινοβουλευτική του δραστηριότητα.

Είναι ιδρυτικό μέλος του Συνδέσμου Φίλων Παλαιχωρίου και του Συνδέσμου Προστασίας Μνημείων Παλαιχωρίου των οποίων διετέλεσε Πρόεδρος. Σήμερα είναι Επίτιμος Πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Βιωματικής Γνώσης για Πρόληψη και Υγεία.

Εν όψει των εκλογών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το καλοκαίρι του 2014, πολλές έντονες συζητήσεις λαμβάνουν ...
Load More

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Valparaíso, Χιλή: Η Karol Cariola χαιρετίζει μετά την εκλογή της στα κεντρικά γραφεία του Κογκρέσου. Είναι η πρώτη φορά στη 112χρονη ιστορία της χώρας που ένα μέλος του Κομμουνιστικού κόμματος εκλέγεται πρόεδρος. Chamber of Deputies of Chile/EPA

Ήξερες ότι...

Οι αρχαίοι κινέζοι ζωγράφοι μπορούσαν ελεύθερα να ζωγραφίζουν γυμνές γυναίκες και ερωτικές περιπτύξεις. Ποτέ τους, όμως, δεν ζωγράφισαν μια γυμνή γυναικεία πατούσα!

Σήμερα


Τρίτη
16
Απριλίου
2024
Διεθνής Ημέρα κατά του Θορύβου

Γιορτάζουν :Γαλήνη, Γαληνός, Νίκη, Καλλίς, Καλλίδα, Καλλία, Κάλλι, Καλίς, Καλίδα, Καλία, Κάλι, Χιονία, Χιονούλα, Χιονίτσα, Χιονάτη

1705
Ο Ισαάκ Νεύτων χρίζεται ιππότης από τη βασίλισσα Άννα.
1919
Ο Μαχάτμα Γκάντι καθιερώνει τη 16η Απριλίου ως ημέρα νηστείας και προσευχής για τα θύματα της σφαγής του Αμριτσάρ από τις βρετανικές δυνάμεις.
1956
Ο στρατάρχης Χάρντινγκ εξαπολύει στην Κύπρο άγρια εκστρατεία εναντίον της ΕΟΚΑ.
2003
Υπογράφεται στην Αθήνα συνθήκη προσχώρησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση 10 νέων μελών.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy