Φαντασίωση θερινής νυκτός… Του Μιχάλη Ολύμπιου


summernight
Στις 20 Ιουλίου ο Ερτογάν φτάνει στο αεροδρόμιο Λάρνακας για τις εκδηλώσεις καταδίκης της εισβολής.

Ο Ακκιντζί τον υποδέχεται με απαξίωση εισβολέα. Στο pressroom του αεροδρομίου προβαίνουν σε δηλώσεις και παραδέχονται ότι στις 20 Ιουλίου του 1974 δεν έγινε ειρηνευτική επιχείρηση αλλά εισβολή και έκτοτε κατοχή. 

Στην συνέχεια έχουν συνάντηση οι αντιπροσωπίες τους στο πρώην προεδρικό μέγαρο το οποίο πλέον ονομάζεται Γραφείο Τουρκοκύπριου κοινοτάρχη. Στη συνάντηση αυτή αποφασίζουν επιστροφή της κατεχόμενης Κύπρου στους νόμιμους ιδιοκτήτες και αποποίηση όλων των δικαιωμάτων τους ως αποζημίωση προς τους Ελληνοκύπριους για τις 41 χρόνια απώλεια χρήσης. 

Η Τουρκία μισθώνει όλα τα Eλληνοκυπριακά κρουαζιερόπλοια (από λεπτότητα γίνεται αποφυγή χρήσης μεταγωγικών αεροπλάνων και πλοίων) για μεταφορά των εποίκων και του Τουρκικού στρατού στην Τουρκία. 

Σε δεύτερο στάδιο η Τουρκία κτίζει οικισμούς αποκατάστασης κατοικίας στους Τουρκοκύπριους που με την θέληση τους αποφασίζουν να αποχωρίσουν και να μετοικήσουν στην μητέρα πατρίδα. 

Με ρηματική διακοίνωση της Τουρκικής Δημοκρατίας απαιτείται από την Μεγάλη Βρετανία η αποχώρηση από τις βάσεις και παράδοση των εδαφών στην Κυπριακή Δημοκρατία.  

Στην συνέχεια επισκέπτονται τον πρόεδρο Αναστασιάδη για να του ανακοινώσουν τις αποφάσεις τους. 

Σε ένα άλλο επίπεδο η Τουρκία αναλαμβάνει το χρέος της Ελλάδας από τους δανειστές και με μια εντυπωσιακή κίνηση ο Ερτογάν υπογράφει ένα τσεκκούδι (επιταγή) και το ρίχνει στα μούτρα της Μέρκελ. 

Σε μια παράλληλη εξέλιξη ο πρόεδρος Αναστασιάδης και ο υπουργός Άμυνας Φωκαίδης ορίζονται μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας με δικαίωμα βέτο. Ταυτόχρονα ο Νικόλας Παπαδόπουλος ορίζεται ισόβιος πρόεδρος επί τιμής του συμβουλίου. Σε μια συμβολική αλλά και ουσιαστική ενέργεια ο Κεμάλ (όχι του Χατζηδάκη) αποκαθηλώνεται από τον τοίχο του συμβουλίου και την θέση του παίρνει ο Τάσσος Παπαδόπουλος, αριστερά και δεξιά αλλά ψηλότερα από τις τουρκικές τοποθετούνται Ελληνικές σημαίες που στο κέντρο έχουν την Κύπρο.  

Ο Γιώργος Λιλλίκας αναλαμβάνει την θέση του γενικού συντονιστή φυσικού πλούτου του τριγώνου Ελλάδα, Κύπρος, Τουρκία.  

Ο τέως πρόεδρος της Κύπρου Δημήτρης Χριστόφιας χρίζεται βασιλέας της συμμαχίας πολιτών των 3 κρατών.  

Ο Αρχιεπίσκοπος πλέον είναι ο μάγιστρος των οφφικίων και ελέγχει όλες τις θρησκείες και δόγματα λειτουργούν στην συμμαχία πολιτών των 3 κρατών. 

Οι Μίκης Θεοδωράκης, Ζουλφί Λιβανελλί και Βάσος Αργυρίδης αναλαμβάνουν την σύνθεση του νέου τριεθνικού ύμνου σε στίχους Λεωνίδα Μαλένη και ερμηνεία από τους Σταύρο Χατζησάββα, Πάολα, Κοντσίτα και Μπουράκ Κούτ. 

Με απόφαση του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών και διαθρησκευτικού διαλόγου η Κύπρος ορίζεται ως ο Επίγειος παράδεισος. Οι δήμαρχοι Λευκωσίας Χαρμαντζί και Γιωρκάτζης ανακοινώνουν εορταστικές εκδηλώσεις με διάρκεια 250 χρόνια για την ανακήρυξη της Λευκωσίας σαν κέντρο του παραδείσου.  

Το παρόν κείμενο είναι προϊον σάτιρας και ουδόλως ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, είναι περίεργη η εποχή, μην μου έρθει καμιά αγωγή!!!

ΓράφειΜιχάλης Γ. Ολύμπιος


Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο: Οι πρώην Βρετανίδες Ολυμπιακές καλλιτεχνικές κολυμβήτριες Asha Randall και Katie Clark εμφανίζονται μαζί με τις Sisy Wang και Emily Kuhl σε μία μεγάλη δεξαμενή νερού για να σηματοδοτήσουν τις 100 ημέρες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 στο Παρίσι. Matt Crossick/PA Media Assignments

Ήξερες ότι...

Οι επιστήμονες πίστευαν κάποτε πως αν ποτέ έφτιαχναν μια ατομική βόμβα, αυτή θα ήταν τόσο μεγάλη, που θα έπρεπε να μεταφερθεί στο στόχο με πλοίο. Σήμερα υπάρχουν πυρηνικές βόμβες ισχύος 1 κιλοτόνου, οι οποίες ζυγίζουν περίπου 6 κιλά.

Σήμερα


Παρασκευή
19
Απριλίου
2024

Γιορτάζουν : Κανένας

1770
O Άγγλος πλοίαρχος Τζέιμς Κουκ αντικρύζει για πρώτη φορά τις ακτές της Αυστραλίας.
1839
Υπογράφεται η Συνθήκη του Λονδίνου, με την οποία αναγνωρίζεται η ανεξαρτησία του Βελγίου και του Λουξεμβούργου από την Ολλανδία.
1961
Η Σιέρα Λεόνε γίνεται ανεξάρτητο κράτος.
2005
Ο Γερμανός καρδινάλιος Γιόσεφ Ράτσινγκερ εκλέγεται 265ος Πάπας, με το όνομα Βενέδικτος ΙΣΤ

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy