fbpx

mickalis-olimpiosΓεννήθηκα στις 11 του Νιόβρη της καταραμένης εκείνης χρονιάς με κάποιες μέρες καθυστέρηση αφού οργανισμός της μάνας μου αρνιόταν  να με παραδώσει μετά το «κακό» στον έξω κόσμο!

Τα πρώτα 17-18 χρόνια της ζωής μου τα πέρασα στο ακριτικό Καϊμακλί, εκεί που σχεδόν όλοι οι δρόμοι της εφηβικής και νεανικής μου ηλικίας σταματούσαν μπροστά σε σακούλες γεμάτες χώματα και κάτι άσπρα και γαλάζια βαρέλια. Από μικρός ζήλευα τα πουλιά τα γατιά και τους σκύλους αφού περνούσαν «απέναντι» χωρίς κανένας να τους πει γιατί! 

Λίγο πριν τα είκοσι μου χρόνια έγινα από παιδί πατέρας, ξέρετε, νεανικός ενθουσιασμός! Ήταν τότε που ναυάγησαν τα όνειρα για σπουδές δημοσιογραφίας ή ιστορίας (το σκουλούτζιν όμως έμεινε μου!)

Δούλευα ώρες ατελείωτες σαν ηλεκτρολόγος, υδραυλικός τεχνικώς αυτοματισμών και προέκυψα εκ’ των συνθηκών (de facto) ηχολήπτης. Καθώς τα χρόνια περνούσαν έγινα και de jure αφού προέκυψαν εκπαιδεύσεις σε Ελλάδα, Αγγλία και Αμερική!

Στα 8 μου ΕΔΟΝόπουλο, στα 15 σε κατασκήνωση νέων κομμουνιστών στην Ανατολική Γερμανία. Λίγους μήνες μετά καταρρέουν όλα! Στα 16 μου ιδρυτικό μέλος του ΑΔΗΣΟΚ μετά στους ΕΔΗ. Σε κάποια φάση στα 32-33 υποφέρω από πολιτική δύσπνοια και αποχωρώ από τον κόσμο των κομμάτων.

Απελευθερωμένος εντάσσομαι στην κοινωνία των ενεργών πολιτών εμπλέκομαι με ΜΚΟ και προσφέρω όσα μπορώ για τον τόπο μου με όνειρο μια επανενωμένη Κύπρο μια ολική – ομόσπονδη Ευρώπη και ένα καλύτερο κόσμο χωρίς φτώχια και πόλεμο!

Δεν υποφέρω από ιδεοληψίες και οι φίλοι μου από το ΑΚΕΛ και τον ΔΗΣΥ με βλέπουν κάποτε ροζ κάποτε γαλάζιο κάποτε μωβ αλλά ποτέ μπλε ή κόκκινο! 

That's All

Φωτογραφία της ημέρας

krokopetalou

Μαζί. Ενας τεράστιος κροκόδειλος στο ίδιο κάδρο με μια εύθραυστη πεταλούδα. Η φωτογραφία από τον ποταμό Tarcoles στην επαρχία Puntarenas της Κόστα Ρίκα, αν σας βγάλει ο δρόμος μέχρι εκεί να ξέρετε ότι έχει τον μεγαλύτερο πληθυσμό κροκοδείλων στον κόσμο! REUTERS/Juan Carlos Ulate

Ήξερες ότι...

Τον 10ο αιώνα, ο Μεγάλος Βεζίρης της Περσίας έπαιρνε όλη την προσωπική του βιβλιοθήκη (117.000 τόμοι) μαζί του, όπου κι αν πήγαινε. Μάλιστα, τους τόμους μετέφεραν καμήλες, οι οποίες είχαν εκπαιδευτεί προηγουμένως να βαδίζουν με... αλφαβητική σειρά!

Σήμερα


Σάββατο
20
Ιουλίου
2019

Γιορτάζουν : Ηλίας, Λιάκος, Λιάκουρας, Ηλιάνα, Λιάνα

1810
Ανεξαρτησία της Κολομβίας.
1903
Το Βουλγαρικό Κομιτάτο εκδηλώνει επανάσταση με επίκεντρο τη Δυτική Μακεδονία. Πρόκειται για τη γνωστή επανάσταση του Ηλί-ντεν (Ημέρα του προφήτη Ηλία), με σκοπό τη δημιουργία αυτόνομης Βουλγαρικής Μακεδονίας.
1944
Πραγματοποιείται αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Αδόλφου Χίτλερ στο αρχηγείο του στο Ράστενμπουργκ.
1969
Οι αστροναύτες Νηλ Άρμστρονγκ και Έντουιν Ώλντριν γίνονται οι πρώτοι άνθρωποι που προσεδαφίζονται στη Σελήνη..
1974
Αρχίζει η Επιχείρηση Αττίλας, το πρώτο στάδιο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy