fbpx

mickalis-olimpiosΓεννήθηκα στις 11 του Νιόβρη της καταραμένης εκείνης χρονιάς με κάποιες μέρες καθυστέρηση αφού οργανισμός της μάνας μου αρνιόταν  να με παραδώσει μετά το «κακό» στον έξω κόσμο!

Τα πρώτα 17-18 χρόνια της ζωής μου τα πέρασα στο ακριτικό Καϊμακλί, εκεί που σχεδόν όλοι οι δρόμοι της εφηβικής και νεανικής μου ηλικίας σταματούσαν μπροστά σε σακούλες γεμάτες χώματα και κάτι άσπρα και γαλάζια βαρέλια. Από μικρός ζήλευα τα πουλιά τα γατιά και τους σκύλους αφού περνούσαν «απέναντι» χωρίς κανένας να τους πει γιατί! 

Λίγο πριν τα είκοσι μου χρόνια έγινα από παιδί πατέρας, ξέρετε, νεανικός ενθουσιασμός! Ήταν τότε που ναυάγησαν τα όνειρα για σπουδές δημοσιογραφίας ή ιστορίας (το σκουλούτζιν όμως έμεινε μου!)

Δούλευα ώρες ατελείωτες σαν ηλεκτρολόγος, υδραυλικός τεχνικώς αυτοματισμών και προέκυψα εκ’ των συνθηκών (de facto) ηχολήπτης. Καθώς τα χρόνια περνούσαν έγινα και de jure αφού προέκυψαν εκπαιδεύσεις σε Ελλάδα, Αγγλία και Αμερική!

Στα 8 μου ΕΔΟΝόπουλο, στα 15 σε κατασκήνωση νέων κομμουνιστών στην Ανατολική Γερμανία. Λίγους μήνες μετά καταρρέουν όλα! Στα 16 μου ιδρυτικό μέλος του ΑΔΗΣΟΚ μετά στους ΕΔΗ. Σε κάποια φάση στα 32-33 υποφέρω από πολιτική δύσπνοια και αποχωρώ από τον κόσμο των κομμάτων.

Απελευθερωμένος εντάσσομαι στην κοινωνία των ενεργών πολιτών εμπλέκομαι με ΜΚΟ και προσφέρω όσα μπορώ για τον τόπο μου με όνειρο μια επανενωμένη Κύπρο μια ολική – ομόσπονδη Ευρώπη και ένα καλύτερο κόσμο χωρίς φτώχια και πόλεμο!

Δεν υποφέρω από ιδεοληψίες και οι φίλοι μου από το ΑΚΕΛ και τον ΔΗΣΥ με βλέπουν κάποτε ροζ κάποτε γαλάζιο κάποτε μωβ αλλά ποτέ μπλε ή κόκκινο! 

That's All

Φωτογραφία της ημέρας

ergogenevi

Ενα ακόμη τεραστίων διαστάσεων έργο δημιούργησε ο Γάλλο- Ελβετός καλλιτέχνης Saype στο Parc de la Grange στην Γενεύη. Είναι το δεύτερο δημιούργημα στο πλαίσιο του «Beyond Walls Project» που με την χρήση βιοδιασπώμενων χρωμάτων όπως κάρβουνο και κιμωλία έχει σκοπό να δημιουργήσει την μεγαλύτερη ανθρώπινη αλυσίδα για την προώθηση αξιών όπως συντροφικότητα και καλοσύνη στον κόσμο. EPA/VALENTIN FLAURAUD

Ήξερες ότι...

Στα ανάκτορα των Βερσαλιών στο Παρίσι δεν υπήρχαν τουαλέτες.

Σήμερα


Τρίτη
17
Σεπτεμβρίου
2019

Γιορτάζουν : Σοφία, Σόνια, Σοφιανός, Σοφιανή, Σόφη, Σοφίνα, Φιφή, Σοφούλα, Σοφούλης, Σοφίτσα, Πίστις, Ελπίδα, Αγάπη, Αγάπιος, Αγαθόκλεια, Αγαθοκλής, Ολιβιανός, Ολβιανός, Ολιβία, Παντολέων, Παντολέοντας, Πηλεύς, Πηλέας

1630
Ίδρυση της Βοστώνης στη Μασσαχουσέτη.
1776
Τίθεται σε ισχύ το Σύνταγμα των ΗΠΑ.
1859
Ο Τζόσουα Νόρτον αυτοανακηρύσσεται Αυτοκράτορας των ΗΠΑ, με το όνομα Νόρτον Α.
1903
Τούρκοι καταστρέφουν την πόλη της Καστοριάς σκοτώνοντας 10.000 Βουλγάρους.
2006
Σε δημοψήφισμα στην Τρανσνίστρια (Δημοκρατία του Υπερδνείστερου), οι κάτοικοι ψηφίζουν υπέρ της απόσχισης από τη Μολδαβία, με 97,1% υπέρ και 2,3% κατά.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy