fbpx

Diplaros. Reloaded. Του Λεόντιου Φιλοθέου


«Προεδρική χάρη σε παιδεραστές…»

Πες μας Ευθύμιε.

«Ξέρετε;» (γελάκι)

Όχι δεν ξέρουμε Ευθύμιε μου, πες μας. Είμαστε όλο αυτιά. Αυτό περιμένουμε.

«Και δεν θα δικαιολογήσω την Προεδρία…»

Μπράβο Ευθύμιε. Δεν στο είχα. Καλά το πας…

«…λέγοντας αυτό έγινε και στο παρελθόν, που έγινε στο παρελθόν γιατί είναι μια διαδικασία που γίνεται…»

Χμμμ. Ψέμα Ευθύμιε. Φυσικά, ψεύτης και συκοφάντης με βούλα του Δικαστηρίου, χαρακτηρίστηκες και στο παρελθόν. Αλλά δεν θα κολλήσουμε εδώ. Αφού δεν θα δικαιολογήσεις την Προεδρία, θα το αφήσω πίσω αυτό.

«Εγώ θα πω, ΜΠΡΑΒΟ στην Προεδρία…»

CUUUUTTTT. Τι θα πεις στην Προεδρία; Πάμε ξανά.

«Εγώ θα πω, ΜΠΡΑΒΟ στην Προεδρία…»

CUUUUUTTT. Έχω παραισθήσεις. Κάτι με πείραξε φαίνεται…

«Εγώ θα πω, ΜΠΡΑΒΟ στην Προεδρία, γιατί εξ αφορμής αυτού του προβλήματος και του λάθους που έγινε, επιτέλους θα ρυθμίσουμε ΚΑΙ αυτό το ζήτημα»

Μπράβο; Στην Προεδρία; Πρόβλημα η απελευθέρωση παιδεραστή; Μικρολαθάκι δηλαδή. Άρα ευκαιρία να ρυθμίσεις ΚΑΙ αυτό το ζήτημα. Όπως ρύθμισες ΚΑΙ τα αγρινά; Μπράβο; ΜΑ ΜΠΡΑΒΟ;

MEA CULPA

Η αυτοκριτική είναι συστατικό στοιχείο της βελτίωσης και της προόδου. Κι εγώ οφείλω λοιπόν να κάνω τη δική μου αυτοκριτική. Γιατί όταν πριν 2 χρόνια, Σεπτέμβριος ήταν και πάλι, του 2016, ο Ευθύμιος Δίπλαρος δήλωνε κατά λέξη…

To δεύτερο γεγονός είναι ότι λόγω επίσης του υπερπληθυσμού και του γεγονός ότι δεν υπάρχει έλεγχος στα αγρινά, γίνονται αιμομιξίες ανάμεσα στα αγρινά, δυστυχώς υπάρχουν ασθένειες, και πολλά από αυτά είναι ψόφια στους δρόμους των κοινοτήτων. Αντιλαμβάνεστε με κίνδυνο ασθενειών.»

…καλώντας μας ουσιαστικά να τα τρώμε, για να μην πηδιούνται ασύστολα, θεώρησα την τότε δήλωση τόσο μνημειώδη που κάλεσα όπως την κρατήσουμε για να την εντοπίσει ο ιστορικός του μέλλοντος θεωρώντας ότι το τερμάτισε.  

Mea culpa λοιπόν. Διότι αν το τερμάτισε μια φορά τότε, όταν μοιράζεις συγχαρίκια στην (κουμπαρό) ΠΡΟΕΔΡΙΑ, επειδή έδωσε προεδρική χάρη σε παιδεραστή τάχα για να διορθώσει το πρόβλημα, και ο οποίος παιδεραστής κατοικεί πλέον κοντά στο θύμα του τότε κατατάσσεσαι μετά τιμής και δόξας στο Πάνθεο της απύθμενης και αήττητης όπως επιβεβαιώνεται διαχρονικά βλακείας.

Επιπλέον τούτου, κερδίζεις επάξια και μια θέση στο λεξικό δίπλα στην -αργκό χρήση- της λέξης γλείψιμο.

Στο κάτω-κάτω, οι παιδεραστές δεν είναι και τίποτα δάσκαλοι για να τους απειλούμε με μέτρα, έτσι Ευθύμιε;

Άρα και η δήλωση αυτή, πρέπει να διαφυλαχθεί ως κόρη οφθαλμού.

Προτείνω λοιπόν, όλες αυτές τις αλήστου μνήμης τοποθετήσεις τόσο του Δίπλαρου αλλά και άλλων Διπλαροειδών της εποχής μας, να τις τυπώνουμε και να τις τοποθετούμε σε επιχορηγημένα «ημέτερα» ουροδοχεία Body Jane, σε σχήμα σκυφτής χυμώδους γυναίκας, και να τα θάβουμε σε διάφορα σημεία του νησιού.

Έτσι, με αυτό τον τρόπο, οι ιστορικοί και οι αρχαιολόγοι του μέλλοντος θα διαπιστώσουν πως αντιλαμβανόμασταν εμείς σήμερα τις έννοιες έργο τέχνης, την γλυπτική και τη γλυφτική μαζί, τη λογοτεχνία και την πολιτική. 

Τα ευρήματα αυτά, θα  μπορούν κάλλιστα να εκτίθενται σε μουσεία, για να διδάσκονται οι μελλοντικές γενιές για τους προγόνους τους και να μας μουντζώνουν ασύστολα.

Υστερόγραφο.

Ανοίγει το στόμα του, και όποιον πάρει ο χάρος. Τα βάζει με αγρινά. Συκοφαντεί χωρίς ίχνος ντροπής. Μπλέκει αγρινά με δασκάλους, και αναφέρεται ψευδώς, σε σεξουαλικές παρενοχλήσεις στα σχολεία σκορπώντας τον πανικό. Και ως επιστέγασμα, το ΜΠΡΑΒΟ.

To θέμα δεν είναι προσωπικό. Καθόλου. Ο Ευθύμιος Δίπλαρος είναι πρώτος σε σταυρούς προτίμησης εκλελεγμένος βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος στην επαρχία Λεμεσού, πρωτοκουμπάρος του Προέδρου και πρώτο βιολί στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Κι αφού ο Δημοκρατικός Συναγερμός ουδέποτε διαχώρισε τη θέση του είτε από αυτόν, είτε στο παρελθόν και από άλλα απαράδεκτα σε δηλώσεις στελέχη του, κι αφού ένας συνδικαλιστής με τις βλακείες που γράφει σύμφωνα με τη δική τους λογική, εκφράζει 13000 άλλους εκπαιδευτικούς, τότε έχουμε κάθε δικαίωμα να θεωρήσουμε ότι και ο Ευθύμιος Δίπλαρος εκφράζει απόλυτα τις θέσεις του δικού του κόμματος και της κυβέρνησης την οποία με τόσο πάθος εκπροσωπεί.

Κατακρίβεια, μια χαρά αξίζει ο ένας στον άλλο. ΜΠΡΑΒΟ.

Γράφει: Λεόντιος Φιλοθέου

Follow@leontios_

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Κορωνοϊός ή όχι, τα Χριστούγεννα θα γίνουν. Ετσι η κινεζική εργατική μηχανή δουλεύει εδώ και μήνες για να είναι έτοιμα τα στολίδια που θα μοιραστούν σχεδόν παντού στην υφήλιο με μια νέα επίκαιρη πινελιά. Αρκετούς Μαύρους Αγιους Βασίληδες. REUTERS/Aly Song

Ήξερες ότι...

Η παλιότερη τοιχογραφία βρέθηκε στην Ιταλία και είναι ηλικίας 35.000 ετών. Αναπαριστά δύο ζώα κι έναν άνθρωπο που φορά μάσκα...

Σήμερα


Πέμπτη
24
Σεπτεμβρίου
2020

Γιορτάζουν : Θέκλα, Κόπρος, Κόπρις, Μυρσίνη, Μυρτώ, Μυρτιά, Περσεφόνη, Πέρσης, Πέρσα, Πέρση

1664
Η Ολλανδία παραδίδει το Νέο Άμστερνταμ στην Αγγλία. Το Νέο Άμστερνταμ μετονομάζεται σε Νέα Υόρκη.
1852
Παρουσιάζεται σε πτήση από το Παρίσι στην Τραπ το πρώτο αερόπλοιο από τον Ανρί Γκιφάρ .
1869
Σημειώνεται οικονομική κρίση στις ΗΠΑ με απότομη και δραματική πτώση των χρηματοοικονομικών αγορών, η οποία θα μείνει γνωστή ως η "Μαύρη Παρασκευή".
1908
Κηρύσσεται η Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα.
1939
Η Ιαπωνία απελαύνει ένα εκατομμύριο Κινέζους.
1948
Ίδρυση της αυτοκινητοβιομηχανίας Χόντα, στην Ιαπωνία.
1957
Εγκαινιάζεται στη Βαρκελόνη το στάδιο Καμπ Νου, το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό γήπεδο της Ευρώπης.
1993
Ενθρονίζεται ο Πρίγκιπας Νοροντόμ Σιχανούκ στην Καμπότζη. Η χώρα αποκτά Σύνταγμα.
2000
Σε δημοψήφισμα στη Γαλλία, οι ψηφοφόροι εγκρίνουν τη μείωση της θητείας του Προέδρου από 7 σε 5 έτη με 73,5% υπέρ.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy