Τον ιστό και τα μάτια μας! Του Λεόντιου Φιλοθέου


«Δεν είμαι ρατσιστής, δεν έχω πρόβλημα με τους μετανάστες, αλλά όχι και να μας παίρνουν τις δουλειές. Να μείνουν στη χώρα τους. Να δουλέψουν.»

Άσχετο αν πέφτουν περισσότερες βόμβες στη χώρα τους από ότι πέφτουν εδώ τα μαργαριτάρια του Δίπλαρου.

«Δεν είμαι ομοφοβικός, έχω και φίλους ομοφυλόφιλους, αλλά όχι και να κυκλοφορούν μες τους δρόμους. Ότι θέλουν να κάνουν, ας το κάνουν σπίτι τους.»

Άσχετο αν λέει ο άλλος τη λέξη και φτύνει την ώρα που η μόνη επαφή με ομοφυλόφιλο είναι όταν έβλεπε τον Βαντζελή στην Αίγια την Φούξια.

Αυτά τα ακούμε συχνά. Τα έχουμε λίγο-πολύ συνηθίσει.

Αυτό που δεν (;) περιμέναμε όμως να ακούσουμε είναι το ακόλουθο.

«Σεβόμαστε τις Διεθνείς Συνθήκες και τις Ευρωπαϊκές Αρχές όσον αφορά τις πολιτικές για τους μετανάστες. Όμως πρέπει και οφείλει το κράτος να προστατεύσει και τον κοινωνικό του ιστό αλλά και το δημογραφικό χαρακτήρα της χώρας μας.»

Όχι, δεν είναι δήλωση του ΕΛΑΜ. Αυτοί άλλωστε θα ξεκινούσαν από το «όμως». Χεσμένα έχουν τα προσχήματα.

Η πιο πάνω δήλωση ανήκει στον Αβέρωφ Νεοφύτου. Γι’ αυτό άλλωστε, προστέθηκε και ο φερετζές. «Σεβόμαστε».

Σέβεστε μεν, αλλά….

Είναι πραγματικά όμως να διερωτάται κανείς πως προέκυψε ξαφνικά, θέμα μεταναστών. Έχουμε αλήθεια τόσο μεγάλο πρόβλημα, έτσι ώστε συντονισμένα η Κυβέρνηση και το Κυβερνών κόμμα να δημιουργούν ξαφνικά τέτοιες εντυπώσεις και να καλλιεργούν το φόβο;

Τελειώσαμε άραγε με τους εκπαιδευτικούς και πήραν σειρά οι μετανάστες; Διότι θα στοιχημάτιζα ανάμεσα σε ΓΕΣΥ και Ημικρατικούς για τον επόμενο Κυβερνητικό Αρμαγεδδών. Μάλλον έπεσα έξω.

Και για να έχουμε καλό ρώτημα, ποιοι ακριβώς μετανάστες μας καταστρέφουν τον κοινωνικό ιστό και αλλοιώνουν το δημογραφικό χαρακτήρα της χώρας μας; Οι 65 πρόσφυγες που προσάραξαν στο Παραλίμνι; Εκ των οποίων 24 παιδιά. Και 18 γυναίκες; Αυτοί θα μας αλλοιώσουν; Αυτοί που έφυγαν από τη χώρα τους κυνηγημένοι;

Αλλά ακόμα κι εδώ, ο ρατσισμός είναι επιλεκτικός. Και ακραία υποκριτικός.

Διότι δεν μας χαλούν τον κοινωνικό ιστό οι εκατομμυριούχοι που με δύο μύρια και κάτι παίρνουν διαβατήριο σε συσκευασία δώρου. Ούτε οι άλλοι που αγοράζουν τις βίλες. Δεν μας χαλούν τον ιστό και το δημογραφικό μας χαρακτήρα οι οφφ-σορ πελάτες των δικηγορικών και των ελεγκτικών γραφείων. Δεν μας τον χαλούν οι εμίρηδες και όσοι παρκάρουν τα γιοτ στις μαρίνες μας. Αυτοί που τα σκάνε στο καζίνο. Αυτοί, αφήνουν το δημογραφικό μας χαρακτήρα αναλλοίωτο. Και τον ιστό  βεβαίως – βεβαίως.

Μα να μου πείτε εδώ δεν μας τον χαλάνε τον ιστό οι παιδεραστές που αφήνονται ελεύθεροι με Προεδρική χάρη για να βάλουν τρεις μέρες μετά και κάμερες παρακολούθησης. Δεν χαλάει ο ιστός μας, όταν θεσμοί και αξιωματούχοι ξεκατινιάζονται και ξερνάνε ποικιλοτρόπως. Εδώ δεν μας χάλασε τον ιστό το σκυφτό γυναικείο ουροδοχείο. Κι όχι μόνο δεν  μας τον χάλασε, αλλά το πληρώσαμε κιόλας το έργο τέχνης.

Άκουσε φίλε εμιγκρέ.

Αυτά δεν μας τον χαλούν τον ιστό. Μα τον χαλούν οι άλλοι. Μας τον χαλάτε εσείς. Οι φτωχοί, οι κατατρεγμένοι, οι πρόσφυγες, όσοι δεν έχετε στον ήλιο μοίρα.

Οι Ρίκκοι, η σήψη και η διαφθορά, μας χτίζουν τον ιστό. Τον ιστό, που μας αξίζει.

 

Υστερόγραφο

Απόλυτα συντονισμένη η προσπάθεια. Δηλώσεις του κυβερνώντος κόμματος. Τουίτς από αξιωματούχους. Τουίτ του Προέδρου με αναφορές σε «illegal immigrants». Καλοκουρδισμένο ρολόι.

Ακροδεξιά στροφή της κυβέρνησης και της δεξιάς παράταξης; Μια νέα περιρρέουσα χτισμένη στην καλλιέργεια φόβου στην κοινωνία;  Ή ακόμα ένα παιχνίδι αποπροσανατολισμού αυτή τη φορά με πιο εύκολα θύματα, τους μετανάστες;

Ανεξαρτήτως απάντησης, το συμπέρασμα είναι ένα και το αυτό.

Είστε επικίνδυνοι. 

Γράφει: Λεόντιος Φιλοθέου

Follow@leontios_

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο: Οι πρώην Βρετανίδες Ολυμπιακές καλλιτεχνικές κολυμβήτριες Asha Randall και Katie Clark εμφανίζονται μαζί με τις Sisy Wang και Emily Kuhl σε μία μεγάλη δεξαμενή νερού για να σηματοδοτήσουν τις 100 ημέρες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 στο Παρίσι. Matt Crossick/PA Media Assignments

Ήξερες ότι...

Οι επιστήμονες πίστευαν κάποτε πως αν ποτέ έφτιαχναν μια ατομική βόμβα, αυτή θα ήταν τόσο μεγάλη, που θα έπρεπε να μεταφερθεί στο στόχο με πλοίο. Σήμερα υπάρχουν πυρηνικές βόμβες ισχύος 1 κιλοτόνου, οι οποίες ζυγίζουν περίπου 6 κιλά.

Σήμερα


Σάββατο
20
Απριλίου
2024

Γιορτάζουν : Ζακχαίος, Ζάκχος, Ζάχος

1862
Πραγματοποιείται το πρώτο πείραμα παστερίωσης από τους Λουί Παστέρ και Κλοντ Μπερνάρ.
1902
Ο Πιερ Κιουρί και η Μαρία Κιουρί ανακαλύπτουν το ράδιο.
1920
Έναρξη των 7ων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, στην Αμβέρσα του Βελγίου.
1999
Σημειώνεται ο μεγαλύτερος βομβαρδισμός του Κοσόβου από τις ΗΠΑ.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy