Άγιε μου Βασίλη… Του Λεόντιου Φιλοθέου

ant3493920004

Άγιε μου Βασίλη, πέρσι τέτοια εποχή σου ζήτησα κάτι απλό: ότι τζιαι αν ένει, Ελένη. Εσύ δεν με άκουσες και αντί της Ελένης μας έφερες «δώρο» τον Γιωρκάτζη και μάλιστα χωρίς κάρτα αλλαγής. 

 

Ένα χρόνο μετά υποθέτω θα έχεις αντιληφθεί το λάθος σου, αφού μας πήρες τη Δήμαρχο μας και μας άφησες έναν ανύπαρκτο CEO ο οποίος μάλλον θα θεωρεί ότι διοικεί μια ακόμη από τις επιχειρήσεις της οικογενείας. Διότι τις ελάχιστες φορές που τον έχω ακούσει να μιλά, οι δηλώσεις  του εξαντλούνται στους πλεονασμούς που θα πρέπει να κάνει και στα οικονομικά αποτελέσματα του Δήμου. Περήφανη Λευκωσία; Σίγουρα έχουμε ακούσει και καλύτερα ανέκδοτα.

Φέτος προβληματίζομαι. Διότι ότι και αν σου ζητήσω να μου φέρεις φοβάμαι ότι θα τα κάνεις και πάλι θάλασσα. Λέω λοιπόν να πρωτοτυπήσω. Και αντί να σου ζητήσω να μου φέρεις, θα σου ζητήσω να πάρεις:

  • Πάρε λοιπόν μαζί σου όλους τους μεγαλοτραπεζίτες που τα έκαναν όλα σκόνη και θρύψαλα. Αυτούς που οδήγησαν τον τόπο στην καταστροφή και έχουν και το θράσος να κυκλοφορούν ελεύθεροι. Φρόντισε όμως να μας αφήσεις πίσω τις καταθέσεις τους. Λογικά με αυτές θα κάνουν Χριστούγεννα πολλές οικογένειες.
  • Αν σώνεις πάρε μαζί σου και τις τράπεζες τις ίδιες μαζί με αυτούς που τις διοικούσαν, τουλάχιστον να μην χρειαστεί να θυσιαστεί ένας ολόκληρος λαός για να πληρώσεις τις δικές τους αμαρτίες.
  • Μην ξεχάσεις να πάρεις μαζί σου τον πρώην Διοικητή. Είναι πολύ αργά φυσικά διότι τα λάθη τα δικά του θα τα πληρώνουμε για δεκαετίες. Θα σου φανεί όμως χρήσιμος διότι αν χρειαστείς δάνειο, μπορείς να πάρεις συμβουλές από κοντά του για το πώς να εξασφαλίσεις νόμιμα πάντα δάνειο χωρίς επιτόκιο.
  • Πακέτο με τους πιο πάνω πάρε και το σάπιο πολιτικό σύστημα. Αυτούς που τη μια τους στήριζαν και την άλλη ζητούν και ευθύνες. Αυτούς που επωφελούνταν για να μας το παίζουν σήμερα προστάτες της ηθικής και της εντιμότητας. Αυτούς που κλείνουν τα μάτια στην ουσία και ανοίγουν το στόμα τους προκειμένου να λαϊκίσουν ασύστολα. Εδώ θα χρειαστείς σίγουρα επιπλέον έλκηθρα…
  • Προβληματίστηκα ομολογουμένως για τον Αρχιεπίσκοπο, αλλά κατάληξα στο ότι δεν θέλω να τον πάρεις μαζί σου διότι αποτελεί για μένα πηγή έμπνευσης και διασκέδασης. Κράτα του όμως μια θέση κενή γιατί ποτέ δεν ξέρεις!
  • Τέλος, μήπως μπορείς να πάρεις μαζί σου και την Τρόικα; Ξέρεις εσύ, αυτή που νομίζει ότι οι χώρες είναι τσιφλίκια της και οι λαοί υπήκοοι της. Διότι αν πάρεις τους πιο πάνω δεν θα την έχουμε πλέον και ανάγκη.

Άγιε μου Βασίλη όπως αντιλαμβάνεσαι φέτος δεν ζητώ να μου φέρεις οτιδήποτε. Ζητώ μόνο να πάρεις όλους του πιο πάνω. Μην με ρωτήσεις τι να τους κάνεις! Κάτι θα σκεφτείς εσύ. Στο κάτω-κάτω εσένα λένε Άγιο. Το μόνο που σε συμβουλεύω είναι να μην τους χρησιμοποιήσεις σε θέσεις κλειδιά. Αλλιώς σε βλέπω και σένα του χρόνου άνεργο. Και αν καταφέρεις πραγματικά να πάρεις τους πιο πάνω πίστεψε με θα έχεις φέρει σε μένα αλλά και σε ένα ολόκληρο λαό το μεγαλύτερο δώρο. Την ελπίδα! 

 

Γράφει: Λεόντιος Φιλοθέου

Φωτογραφία της ημέρας

gennagirafe

Η γέννα. Πρέπει να είναι ότι πιο εντυπωσιακό μπορεί να δεις κανείς στην άγρια ζωή, σίγουρα όμως είναι το πιο εντυπωσιακό σε ένα ζωολογικό κήπο. Στις 4.11 λεπτά γεννήθηκε η μικρή καμηλοπάρδαλη από την Myeisha στον Ζωολογικό κήπο του Monarto στην Αδελαΐδα της Αυστραλίας. EPA/ZOOS SOUTH AUSTRALIΑ

Ήξερες ότι...

Το μέλι είναι το μόνο τρόφιμο που δεν χαλάει. Βρέθηκε μέλι στους τάφους των Αιγυπτίων Φαραώ, το οποίο δοκίμασαν οι αρχαιολόγοι και δήλωσαν ότι ήταν βρώσιμο.

Σήμερα


Σάββατο
20
Απριλίου
2019

Γιορτάζουν : Ζακχαίος, Ζάκχος, Ζάχος

1862
Πραγματοποιείται το πρώτο πείραμα παστερίωσης από τους Λουί Παστέρ και Κλοντ Μπερνάρ.
1902
Ο Πιερ Κιουρί και η Μαρία Κιουρί ανακαλύπτουν το ράδιο.
1920
Έναρξη των 7ων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, στην Αμβέρσα του Βελγίου.
1999
Σημειώνεται ο μεγαλύτερος βομβαρδισμός του Κοσόβου από τις ΗΠΑ.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy