Άγιε μου Βασίλη… Του Λεόντιου Φιλοθέου

ant3493920004

Άγιε μου Βασίλη, πέρσι τέτοια εποχή σου ζήτησα κάτι απλό: ότι τζιαι αν ένει, Ελένη. Εσύ δεν με άκουσες και αντί της Ελένης μας έφερες «δώρο» τον Γιωρκάτζη και μάλιστα χωρίς κάρτα αλλαγής. 

 

Ένα χρόνο μετά υποθέτω θα έχεις αντιληφθεί το λάθος σου, αφού μας πήρες τη Δήμαρχο μας και μας άφησες έναν ανύπαρκτο CEO ο οποίος μάλλον θα θεωρεί ότι διοικεί μια ακόμη από τις επιχειρήσεις της οικογενείας. Διότι τις ελάχιστες φορές που τον έχω ακούσει να μιλά, οι δηλώσεις  του εξαντλούνται στους πλεονασμούς που θα πρέπει να κάνει και στα οικονομικά αποτελέσματα του Δήμου. Περήφανη Λευκωσία; Σίγουρα έχουμε ακούσει και καλύτερα ανέκδοτα.

Φέτος προβληματίζομαι. Διότι ότι και αν σου ζητήσω να μου φέρεις φοβάμαι ότι θα τα κάνεις και πάλι θάλασσα. Λέω λοιπόν να πρωτοτυπήσω. Και αντί να σου ζητήσω να μου φέρεις, θα σου ζητήσω να πάρεις:

  • Πάρε λοιπόν μαζί σου όλους τους μεγαλοτραπεζίτες που τα έκαναν όλα σκόνη και θρύψαλα. Αυτούς που οδήγησαν τον τόπο στην καταστροφή και έχουν και το θράσος να κυκλοφορούν ελεύθεροι. Φρόντισε όμως να μας αφήσεις πίσω τις καταθέσεις τους. Λογικά με αυτές θα κάνουν Χριστούγεννα πολλές οικογένειες.
  • Αν σώνεις πάρε μαζί σου και τις τράπεζες τις ίδιες μαζί με αυτούς που τις διοικούσαν, τουλάχιστον να μην χρειαστεί να θυσιαστεί ένας ολόκληρος λαός για να πληρώσεις τις δικές τους αμαρτίες.
  • Μην ξεχάσεις να πάρεις μαζί σου τον πρώην Διοικητή. Είναι πολύ αργά φυσικά διότι τα λάθη τα δικά του θα τα πληρώνουμε για δεκαετίες. Θα σου φανεί όμως χρήσιμος διότι αν χρειαστείς δάνειο, μπορείς να πάρεις συμβουλές από κοντά του για το πώς να εξασφαλίσεις νόμιμα πάντα δάνειο χωρίς επιτόκιο.
  • Πακέτο με τους πιο πάνω πάρε και το σάπιο πολιτικό σύστημα. Αυτούς που τη μια τους στήριζαν και την άλλη ζητούν και ευθύνες. Αυτούς που επωφελούνταν για να μας το παίζουν σήμερα προστάτες της ηθικής και της εντιμότητας. Αυτούς που κλείνουν τα μάτια στην ουσία και ανοίγουν το στόμα τους προκειμένου να λαϊκίσουν ασύστολα. Εδώ θα χρειαστείς σίγουρα επιπλέον έλκηθρα…
  • Προβληματίστηκα ομολογουμένως για τον Αρχιεπίσκοπο, αλλά κατάληξα στο ότι δεν θέλω να τον πάρεις μαζί σου διότι αποτελεί για μένα πηγή έμπνευσης και διασκέδασης. Κράτα του όμως μια θέση κενή γιατί ποτέ δεν ξέρεις!
  • Τέλος, μήπως μπορείς να πάρεις μαζί σου και την Τρόικα; Ξέρεις εσύ, αυτή που νομίζει ότι οι χώρες είναι τσιφλίκια της και οι λαοί υπήκοοι της. Διότι αν πάρεις τους πιο πάνω δεν θα την έχουμε πλέον και ανάγκη.

Άγιε μου Βασίλη όπως αντιλαμβάνεσαι φέτος δεν ζητώ να μου φέρεις οτιδήποτε. Ζητώ μόνο να πάρεις όλους του πιο πάνω. Μην με ρωτήσεις τι να τους κάνεις! Κάτι θα σκεφτείς εσύ. Στο κάτω-κάτω εσένα λένε Άγιο. Το μόνο που σε συμβουλεύω είναι να μην τους χρησιμοποιήσεις σε θέσεις κλειδιά. Αλλιώς σε βλέπω και σένα του χρόνου άνεργο. Και αν καταφέρεις πραγματικά να πάρεις τους πιο πάνω πίστεψε με θα έχεις φέρει σε μένα αλλά και σε ένα ολόκληρο λαό το μεγαλύτερο δώρο. Την ελπίδα! 

 

Γράφει: Λεόντιος Φιλοθέου

Φωτογραφία της ημέρας

metrotrheatro

25 σκηνές. Το «Θέατρο κατεβαίνει στο Μετρό» αποφάσισε το Center Meyerhold και οι ηθοποιοί, χορευτές και τραγουδιστές του στήσαν τις σκηνές τους σε 25 σταθμούς της Ρωσικής πρωτεύουσας. EPA/YURI KOCHETKOV

Ήξερες ότι...

Τα σαρκοβόρα ζώα δεν τρώνε άλλο ζώο το οποίο έχει χτυπηθεί από αστραπή.

Σήμερα


Πέμπτη
20
Ιουνίου
2019
Παγκόσμια ημέρα για τους Πρόσφυγες

Γιορτάζουν : Κανένας

1214
Το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης αποκτά καταστατικό χάρτη.
1605
Ο πρώτος Ψευδοδημήτριος εισέρχεται θριαμβευτικά στη Μόσχα.
1840
Ο Σάμουελ Μορς κερδίζει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για τον τηλέγραφο.
1938
Δημιουργείται η Σημαία της Αργεντινής.
1978
Στις 23:05 σεισμός μεγέθους 6,5 βαθμών Ρίχτερ συγκλονίζει τη Θεσσαλονίκη. Ο σεισμός είχε επίκεντρο 35 χλμ. Α-ΒΑ της Θεσσαλονίκης, στο χωριό Προφήτης στη λίμνη Βόλβη. Είχε διάρκεια 15 δευτερόλεπτα και προκάλεσε πολλές ζημιές στην πόλη με αποκορύφωμα την κατάρρευση της οικοδομής στην Πλατεία Ιπποδρομίου. Ο σεισμός άφησε πίσω του 40 περίπου νεκρούς και μια φοβισμένη πόλη.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy