Άκου να σου πώ κυρά μου…! Του Λεόντιου Φιλοθέου

 

edurelleonti

Άκου να σου πώ κυρά μου...

Τα ελληνοχριστιανικά σου ιδεώδη, αυτά που θέλεις να γαλουχήσεις τη θυγατέρα σου, είναι το πλέον οξύμωρο σχήμα της παγκόσμιας ιστορίας. Διότι ο o πραγματικός Ελληνικός Πολιτισμός πολεμήθηκε όσο τίποτα άλλο από τον δικό σου, το "Χριστιανικό". Αυτό που θεωρείς εσύ δηλαδή "Χριστιανικό".

Διότι ο "Χριστιανισμός" σου κατέστρεψε κάθε τι Ελληνικό. Έχτισε εκκλησίες πάνω σε Αρχαίους Ναούς. Διέλυσε αγάλματα. Κατέστρεψε παγκόσμια μνημεία. Ο "Χριστιανισμός" σου μετέτρεψε την αναζήτηση, την έρευνα και τη φιλοσοφία του Ελληνισμού, σε Πίστευε και Μη Ερεύνα. Δαιμονοποίησε τον έρωτα - κάθε έρωτα - που υμνήθηκε από τον Ελληνικό Πολιτισμό.

Δαιμονοποίησε τη γυναίκα. Βάφτισε τη Μαρία Μαγδαληνή πόρνη επειδή έτσι βόλευε, και μετέτρεψε τη γυναίκα σε δεύτερη κατηγορίας άνθρωπο. Έστειλε τις γυναίκες στους πίσω σκάμνους. Τους απαγόρευσε να μπαίνουν στα "ιερά" και τις θεώρησε βρώμικες επειδή βλέπουν περίοδο. Λες και οι παπάδες βγαίνουν από τον κρίνο. Εξαίρεσε μόνο την Παναγία απλά και μόνο επειδή τη θεωρεί Παρθένα. Στο όνομα του "Χριστιανισμού" σου έγιναν πόλεμοι, σκοτωμοί. Ρίχτηκαν "μάγισσες" στην πυρά.

Ο "Χριστιανικός" πολιτισμός σου, μια χαρά τα είχε βρει με τη Χούντα. Και με το Φράνκο. Και με κάθε κατακτητή σε οποιαδήποτε χώρα. Και μια χαρά συνεχίζει να τα βρίσκει με το φασισμό. Σαν και του λόγου σου. Το φασισμό που είναι κι ο ίδιος εχθρός του Ελληνικού Πολιτισμού. Ένα φασισμό που με κάθε ευκαιρία ανασύρει από το ντουλάπι μια πρωτόγονη, θεοσεβούμενη, ρατσιστική, εθνικιστική και υστερική «ελληνικότητα» που μισεί βρίζει, χτυπά και σκοτώνει.

Το φασισμό που εξυμνεί Μεταξάδες, Παπαδόπουλους και Παττακούς. Το ποπ φασισμό που πουλά «ελληνικότητα» σε άτοκες δόσεις κρυμμένος πίσω από ένα αντισυστημικό προσωπείο. Ναι το δικό σου φασισμό.

Εμείς κρατούμε αξίες του πραγματικού Ελληνικού Πολιτισμού. Αλλά και τις αξίες για τις οποίες μίλησε ο ίδιος ο -πρόσφυγας και μετανάστης- Χριστός. Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στη διαφορετικότητα, στην ισότητα, στην αποδοχή, στον ανθρωπισμό, την αλληλεγγύη και τη δημοκρατία. Όλα τα υπόλοιπα χάρισμα σου.

Υστερόγραφο

Εξετάσεις για το ένα. Εξετάσεις για το άλλο. Εξετάσεις για πανεπιστήμια, για σχολεία, για δουλειές, για άδειες. Νόμο περί ευθύνης Υπουργών, λειτουργών και άλλων συναφών. Κώδικές για το ένα, κώδικες για το άλλο. Αλλά για το ποιος πρέπει να γίνεται γονιός δεν ασχολήθηκε ποτέ κανένας.

Γράφει: Λεόντιος Φιλοθέου

 Follow: @leontios_

Φωτογραφία της ημέρας

gennagirafe

Η γέννα. Πρέπει να είναι ότι πιο εντυπωσιακό μπορεί να δεις κανείς στην άγρια ζωή, σίγουρα όμως είναι το πιο εντυπωσιακό σε ένα ζωολογικό κήπο. Στις 4.11 λεπτά γεννήθηκε η μικρή καμηλοπάρδαλη από την Myeisha στον Ζωολογικό κήπο του Monarto στην Αδελαΐδα της Αυστραλίας. EPA/ZOOS SOUTH AUSTRALIΑ

Ήξερες ότι...

Το μέλι είναι το μόνο τρόφιμο που δεν χαλάει. Βρέθηκε μέλι στους τάφους των Αιγυπτίων Φαραώ, το οποίο δοκίμασαν οι αρχαιολόγοι και δήλωσαν ότι ήταν βρώσιμο.

Σήμερα


Σάββατο
20
Απριλίου
2019

Γιορτάζουν : Ζακχαίος, Ζάκχος, Ζάχος

1862
Πραγματοποιείται το πρώτο πείραμα παστερίωσης από τους Λουί Παστέρ και Κλοντ Μπερνάρ.
1902
Ο Πιερ Κιουρί και η Μαρία Κιουρί ανακαλύπτουν το ράδιο.
1920
Έναρξη των 7ων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, στην Αμβέρσα του Βελγίου.
1999
Σημειώνεται ο μεγαλύτερος βομβαρδισμός του Κοσόβου από τις ΗΠΑ.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy