Άκου να σου πώ κυρά μου…! Του Λεόντιου Φιλοθέου

 

edurelleonti

Άκου να σου πώ κυρά μου...

Τα ελληνοχριστιανικά σου ιδεώδη, αυτά που θέλεις να γαλουχήσεις τη θυγατέρα σου, είναι το πλέον οξύμωρο σχήμα της παγκόσμιας ιστορίας. Διότι ο o πραγματικός Ελληνικός Πολιτισμός πολεμήθηκε όσο τίποτα άλλο από τον δικό σου, το "Χριστιανικό". Αυτό που θεωρείς εσύ δηλαδή "Χριστιανικό".

Διότι ο "Χριστιανισμός" σου κατέστρεψε κάθε τι Ελληνικό. Έχτισε εκκλησίες πάνω σε Αρχαίους Ναούς. Διέλυσε αγάλματα. Κατέστρεψε παγκόσμια μνημεία. Ο "Χριστιανισμός" σου μετέτρεψε την αναζήτηση, την έρευνα και τη φιλοσοφία του Ελληνισμού, σε Πίστευε και Μη Ερεύνα. Δαιμονοποίησε τον έρωτα - κάθε έρωτα - που υμνήθηκε από τον Ελληνικό Πολιτισμό.

Δαιμονοποίησε τη γυναίκα. Βάφτισε τη Μαρία Μαγδαληνή πόρνη επειδή έτσι βόλευε, και μετέτρεψε τη γυναίκα σε δεύτερη κατηγορίας άνθρωπο. Έστειλε τις γυναίκες στους πίσω σκάμνους. Τους απαγόρευσε να μπαίνουν στα "ιερά" και τις θεώρησε βρώμικες επειδή βλέπουν περίοδο. Λες και οι παπάδες βγαίνουν από τον κρίνο. Εξαίρεσε μόνο την Παναγία απλά και μόνο επειδή τη θεωρεί Παρθένα. Στο όνομα του "Χριστιανισμού" σου έγιναν πόλεμοι, σκοτωμοί. Ρίχτηκαν "μάγισσες" στην πυρά.

Ο "Χριστιανικός" πολιτισμός σου, μια χαρά τα είχε βρει με τη Χούντα. Και με το Φράνκο. Και με κάθε κατακτητή σε οποιαδήποτε χώρα. Και μια χαρά συνεχίζει να τα βρίσκει με το φασισμό. Σαν και του λόγου σου. Το φασισμό που είναι κι ο ίδιος εχθρός του Ελληνικού Πολιτισμού. Ένα φασισμό που με κάθε ευκαιρία ανασύρει από το ντουλάπι μια πρωτόγονη, θεοσεβούμενη, ρατσιστική, εθνικιστική και υστερική «ελληνικότητα» που μισεί βρίζει, χτυπά και σκοτώνει.

Το φασισμό που εξυμνεί Μεταξάδες, Παπαδόπουλους και Παττακούς. Το ποπ φασισμό που πουλά «ελληνικότητα» σε άτοκες δόσεις κρυμμένος πίσω από ένα αντισυστημικό προσωπείο. Ναι το δικό σου φασισμό.

Εμείς κρατούμε αξίες του πραγματικού Ελληνικού Πολιτισμού. Αλλά και τις αξίες για τις οποίες μίλησε ο ίδιος ο -πρόσφυγας και μετανάστης- Χριστός. Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στη διαφορετικότητα, στην ισότητα, στην αποδοχή, στον ανθρωπισμό, την αλληλεγγύη και τη δημοκρατία. Όλα τα υπόλοιπα χάρισμα σου.

Υστερόγραφο

Εξετάσεις για το ένα. Εξετάσεις για το άλλο. Εξετάσεις για πανεπιστήμια, για σχολεία, για δουλειές, για άδειες. Νόμο περί ευθύνης Υπουργών, λειτουργών και άλλων συναφών. Κώδικές για το ένα, κώδικες για το άλλο. Αλλά για το ποιος πρέπει να γίνεται γονιός δεν ασχολήθηκε ποτέ κανένας.

Γράφει: Λεόντιος Φιλοθέου

 Follow: @leontios_

Φωτογραφία της ημέρας

perivallonnn

Αφού καταστρέφουμε το περιβάλλον λες και δεν υπάρχει αύριο μετά κοιτάμε να παρακολουθούμε ζώα και πουλιά για να τα προστατέψουμε. Στην φωτογραφία νεαροί πελαργοί μαρκάρονται με δαχτυλίδια στα πόδια τους στην φωλιά τους στο Cammin της Γερμανίας. (Jens Buettner/dpa via AP)

Ήξερες ότι...

Τα M&Ms φτιάχτηκαν από τον Φράνκλιν Μαρς το 1940 για να μπορούν οι στρατιώτες να τρώνε σοκολάτα χωρίς να κολλάνε τα χέρια τους.

Σήμερα


Τρίτη
25
Ιουνίου
2019

Γιορτάζουν : Κανένας

1919
Επανάσταση των «Σπαρτακιστών» στο Μόναχο της Γερμανίας, υπό την Ρόζα Λούξεμπουργκ. Η πρώτη προσπάθεια επιβολής του κομμουνισμού στη χώρα αποτυγχάνει.
1925
Ο στρατηγός Θεόδωρος Πάγκαλος επιβάλλει τη βραχύβια δικτατορία του.
1941
Η ιταλική σημαία υψώνεται στην Ακρόπολη, δίπλα στη γερμανική και την ελληνική.
1950
Η διάσχιση του 38ου παράλληλου από τον βορειοκορεάτικο στρατό σημαίνει την έναρξη του πολέμου της Κορέας.
1959
Η Κούβα κρατικοποιεί 2,35 εκατομμύρια εκτάρια γης, σύμφωνα με τη νέα αγροτική μεταρρύθμιση.
1982
Καταργείται το κούρεμα με την ψιλή στον ελληνικό στρατο.
1991
Η Γιουγκοσλαβία διασπάται. Σλοβενία και Κροατία κηρύσσουν την ανεξαρτησία τους.
1998
Διατίθενται στο εμπόριο τα Windows 98 της Microsoft

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy