Όταν τα αγρινά πηδιόσαντο… Του Λεόντιου Φιλοθέου

 

grinoleo

Σας το μεταφέρω κατά λέξη.

To δεύτερο γεγονός είναι ότι λόγω επίσης του υπερπληθυσμού και του γεγονός ότι δεν υπάρχει έλεγχος στα αγρινά, γίνονται αιμομιξίες ανάμεσα στα αγρινά, δυστυχώς υπάρχουν ασθένειες, και πολλά από αυτά είναι ψόφια στους δρόμους των κοινοτήτων. Αντιλαμβάνεστε με κίνδυνο ασθενειών."

Ευθύμιος Δίπλαρος Βουλευτής Δημοκρατικού Συναγερμού Κυπριακής Δημοκρατίας | 29-09-2016.

Παρακαλώ θερμά, όπως το πιο πάνω απόσπασμα εκτυπωθεί και φυλαχθεί κάπου έτσι ώστε να το εντοπίσει ο ιστορικός του μέλλοντος. Διότι και καλά εμείς το ζήσαμε. Είναι όμως κρίμα να μην το διδαχτούν και οι μελλοντικές γενιές. Μια τέτοια μέρα δεν πρέπει να πάει χαμένη. Σας παρακαλώ λοιπόν. Ο καθένας μας να το θάψει και κάπου λοιπόν. Όλο και κάποιο θα σωθεί. Πως εμείς βρίσκουμε τα ψηφιδωτά; Έτσι και στο μέλλον να βρίσκουν τα διπλαρωτά.

Δεν είναι σάτιρα. Δεν είναι τρολιά. Δεν είναι ούτε καν αστείο. Είναι δήλωση, βουλευτή, αντιπροσώπου του λαού σε μια Ευρωπαϊκή (και καλά) Δημοκρατία. Κι ο οποίος όταν με το συνδυασμό γάλα τριαντάφυλλο – αφκά τηανητά – φλαούνα για πρόγευμα κατάφερε να εκλεγεί πρώτος στην εκλογική του περιφέρεια, λογικά με την πιο πάνω δήλωση βάζει πλώρη για Γ.Γ. του ΟΗΕ.

Είναι όμως μια σειρά από αναπάντητα και βασανιστικά ερωτήματα που γεννιούνται με την πιο πάνω διαπίστωση του σεβαστού βουλευτή μας. Και για τα οποία δίνει ο σεβαστός μας βουλευτής λύσεις.

Πρέπει επιτέλους να ελέγξουμε τα αγρινά. Είναι ανεξέλεγκτα τα άτιμα. Πηδιούνται ασύστολα στους δρόμους. Ενώ (υποθέτω) στα υπόλοιπα ζώα ασκείται ουσιαστικός έλεγχος. Κι επί της ουσίας δεν βγάζουν και τίποτα σκάρτο. Οπόταν πρέπει επιτέλους να ασκηθεί ο απαραίτητος έλεγχος. Κύριε Κουλία μου, εγώ το βλέπω. Ο εκλεκτός συνάδελφος θα το εγγράψει εκεί στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής. Και τον έχω άξιο να σας βάλει να βγείτε στα βουνά και στα λαγκάδια και να αρχίσετε να ελέγχετε τα αγρινά. Κι επιτέλους κύριε Οδυσσέα μου η Ελεγκτική Υπηρεσία αυτού του τόπου θα ασχοληθεί με τα σοβαρά ή θα τρέχει ξοπίσω τις βλακείες;

Και δεν μας φτάνει που πηδιούνται ασύστολα, αιμομικτούν. Μακαριώτατε τα χάπια μου. Και τα δικά σου. Και να συγκαλέσεις πάραυτα την Ιερά και Μεγάλη Σύνοδο της Εκκλησίας της Κύπρου. Το ενδημικό μας είδος, το αγρινό μας, το σύμβολο της Κυπριακής πανίδας πηδιέται με το σόι του. Κι ευτυχώς που βρέθηκε αυτός ο εθνικός ευεργέτης, να μας ανοίξει τα μάτια. Και μη σου πω να μας τα πετάξει κι έξω. Αλήθεια όμως κύριε βουλευτά μου; Αυτό πως το διαπιστώσατε. Βλέπετε δυο αγρινά να πηδιούνται και τα ρωτάτε μήπως είναι συγγενείς; Σας απαντάνε;

Κι εν πάσει περιπτώσει, δε μπορεί αυτός ο τόπος που ξεχειλίζει από ηθική, από τάξη και ασφάλεια να έχει για σύμβολο ένα ξεδιάντροπο αμφιβόλου ηθικής αγρινό. Τις Κυπριακές Αερογραμμές ευτυχώς τις κλείσαμε. Να το φύγουμε κι από τα κέρματα. Να το φύγουμε κι από όπου το έχουμε ως σύμβολο και να το αντικαταστήσουμε με το ηθικότατο και φρόνιμο γαούριν.

Διότι αυτό ακριβώς είναι που μας ταιριάζει.

Υστερόγραφο.

Κι αφού είναι ξεδιάντροπα, κι ανήθικα να αρχίσουμε να τα τρώμε για να σταματήσουν να πηδιούνται αναμεταξύ του. Χμμμ. Ωραίος. Κιμ έσπασες μας. Και δεν υποφέρεσαι πλέον. Τελεία.

Γράφει: Λεόντιος Φιλοθέου

 Follow: @leontios_

Φωτογραφία της ημέρας

gennagirafe

Η γέννα. Πρέπει να είναι ότι πιο εντυπωσιακό μπορεί να δεις κανείς στην άγρια ζωή, σίγουρα όμως είναι το πιο εντυπωσιακό σε ένα ζωολογικό κήπο. Στις 4.11 λεπτά γεννήθηκε η μικρή καμηλοπάρδαλη από την Myeisha στον Ζωολογικό κήπο του Monarto στην Αδελαΐδα της Αυστραλίας. EPA/ZOOS SOUTH AUSTRALIΑ

Ήξερες ότι...

Το μέλι είναι το μόνο τρόφιμο που δεν χαλάει. Βρέθηκε μέλι στους τάφους των Αιγυπτίων Φαραώ, το οποίο δοκίμασαν οι αρχαιολόγοι και δήλωσαν ότι ήταν βρώσιμο.

Σήμερα


Σάββατο
20
Απριλίου
2019

Γιορτάζουν : Ζακχαίος, Ζάκχος, Ζάχος

1862
Πραγματοποιείται το πρώτο πείραμα παστερίωσης από τους Λουί Παστέρ και Κλοντ Μπερνάρ.
1902
Ο Πιερ Κιουρί και η Μαρία Κιουρί ανακαλύπτουν το ράδιο.
1920
Έναρξη των 7ων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, στην Αμβέρσα του Βελγίου.
1999
Σημειώνεται ο μεγαλύτερος βομβαρδισμός του Κοσόβου από τις ΗΠΑ.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy