fbpx

Συσκοτισμένοι ξερόλες. Του Λεόντιου Φιλοθέου

 

kimleonti1

«Θα είναι σαν να μην ξέρουν τίποτα. Αλλά θα τα ξέρουν όλα».

Είναι δυνατόν να μην είπε κάτι ο Παίσιος γι’ αυτούς; Για τόσα και τόσα έχει πει ο Άγιος – εδώ προσκυνούμε τις παντόφλες και τα ματογυάλια του για όλα αυτά που έχει πει. Και δεν είπε κάτι επί τούτου;

Στο θέμα μας λοιπόν.

Φωνάζουν πως δεν ξέρουν τίποτα, αλλά τα ξέρουν όλα. Και συσκοτισμένοι. Και ξερόλες. Γίνεται; Δεν ξέρω. Ρωτήστε τους. Και το Μαρίνο και το Γιώργο και τον άλλο Γιώργο και την Ελένη. Και φυσικά το Νικόλα. Το πρώτο βιολί. Και μαζί με το Νικόλα και όλο το αππωμένο συνάφι των αυλικών του κάνουν hashtag το #έρκεται για να μας ανακοινώσουν την επάνοδο του Πρίγκηπα από τις διακοπές του.

Κιμ. Πάτα το…

Στο δια ταύτα.

Καταγγέλλουν πλήρη συσκότιση. Πλήρη όμως. Μαύρο σκοτάδι. Την ίδια ώρα κι ενώ όλα τα έγγραφα είναι διαθέσιμα στο Προεδρικό δεν μπαίνουν καν στον κόπο να πάνε να τα μελετήσουν. Μα γιατί καλοί μου άνθρωποι; Ένα ακίνδυνο τεριέρ είναι ο Λίο, δεν είναι δα και η τίγρη της Σιβηρίας.

Την ίδια ώρα λοιπόν που καταγγέλλουν συσκότιση αλλά αρνούνται να μελετήσουν τα έγγραφα, καταγγέλλουν και όλες τις πτυχές της πιθανής λύσης. Όλες. Μα όλες όμως.

Για αρχή καταγγέλλουν τη διακυβέρνηση που δεν είδαμε. Καταγγέλλουν τους εποίκους: 100, 300, 500 χιλιάδες. Όποιος πει παραπάνω. Σάμπως και φορολογείται η μπουρδολογία; Καταγγέλλουν τις εγγυήσεις και την ασφάλεια που ακόμα συζητιούνται. Καταγγέλλουν το περιουσιακό. Καταγγέλλουν τον Έιντε. Καταγγέλλουν τον Ακκιντζί. Καταγγέλλουν τον ΟΗΕ. Καταγγέλλουν και τον Γραμματέα του ΟΗΕ. Που; Θα σας γελάσω.

Οπόταν ας μείνουμε ως έχουμε. Για μια διακυβέρνηση του 1960 με ωραιότατο βέτο. Για μονομερή επεμβατικά δικαιώματα της Τουρκίας. Για εποίκους που εν τέλει θα φτάσουν και τους αριθμούς που λένε. Για να έχουμε 40 και βάλε χιλιάδες στρατό και σύνορα με την Τουρκία που δεν εμπιστεύονται. Και για να χαθούν οι περιουσίες για τα καλά. Και φυσικά, για να μπορούν όλοι αυτοί να έχουν λόγω ύπαρξης σε μια μισή Κύπρο. Happy;

Έχει και συνέχεια.

Διότι αφού τα έχουν καταγγείλει όλα, ως κερασάκι στην τούρτα, καταγγέλλουν και τη μη λειτουργία του Εθνικού Συμβουλίου. Ποιοι; Αυτοί που το μετέτρεψαν σε ριάλιτι σόου που μόνο οι αδελφές Καρντάσιανς λείπουν. Αυτοί που τους δίνεις απόρρητα έγγραφα και τα ανεμίζουν όπως ανεμίζει η Κιμ τα (πλούσια ομολογουμένως) ελέη της.

Κιμ. Όχι η Καρντάσιαν. Ο άλλος. Κιμ. Θα το πατήσεις επιτέλους;

Υστερόγραφο.

Εν μέσω εντατικών για τη λύση διαπραγματεύσεων για ένα τέρμα λίγο έλειψε να πάρουμε την Άγκυρα. Κάθε τρεις και λίγο κάποιο Τ/Κ αυτοκίνητο πέφτει θύμα των «εκ φύσεως ανώτερων». Βουλευτές του Συναγερμού διαμαρτύρονται για νόμιμο εμπόριο μέσω πράσινης γραμμής. Και το γνωστό παρεάκι σκαρφίστηκε να κάνει στη Βουλή Επιτροπή Κυπριακού, έτσι για να το συζητάνε εκεί για ακόμα 40 χρόνια. Μπα, δεν είναι από τη λύση που κινδυνεύουμε. Αλλά από τα μυαλά που κουβαλάμε.

Γράφει: Λεόντιος Φιλοθέου

 Follow: @leontios_

Φωτογραφία της ημέρας

proedrokina

Οι πρόεδροι. Επίσημη επίσκεψη στην Ινδία κάνει ο Κινέζος Πρόεδρος Xi και οι μαθητές του σχολείου στο Chennai τον τίμησαν φορώντας μάσκες με το πρόσωπό του. AP Photo/R. Parthibhan

Ήξερες ότι...

Οι πεταλούδες έχουν την αίσθηση της γεύσης στα πόδια τους.

Σήμερα


Δευτέρα
14
Οκτωβρίου
2019
Παγκόσμια Ημέρα Όρασης (Κατά της Τύφλωσης)

Γιορτάζουν :Γερβάσιος, Γερβασία

1066
Μάχη του Χάστινγκς. Οι δυνάμεις του Γουλιέλμου του Κατακτητή νικούν τον αγγλικό στρατό. Στην ίδια μάχη σκοτώνεται ο βασιλιάς της Αγγλίας Χάρολντ Β.
1806
Μάχη της Ιένας: Ο Αυτοκράτορας Ναπολέων Βοναπάρτης νικά τον πρωσικό στρατό.
1915
Η Βουλγαρία κηρύσσει τον πόλεμο κατά της Σερβίας (Α Παγκόσμιος Πόλεμος).

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy