Συσκοτισμένοι ξερόλες. Του Λεόντιου Φιλοθέου

 

kimleonti1

«Θα είναι σαν να μην ξέρουν τίποτα. Αλλά θα τα ξέρουν όλα».

Είναι δυνατόν να μην είπε κάτι ο Παίσιος γι’ αυτούς; Για τόσα και τόσα έχει πει ο Άγιος – εδώ προσκυνούμε τις παντόφλες και τα ματογυάλια του για όλα αυτά που έχει πει. Και δεν είπε κάτι επί τούτου;

Στο θέμα μας λοιπόν.

Φωνάζουν πως δεν ξέρουν τίποτα, αλλά τα ξέρουν όλα. Και συσκοτισμένοι. Και ξερόλες. Γίνεται; Δεν ξέρω. Ρωτήστε τους. Και το Μαρίνο και το Γιώργο και τον άλλο Γιώργο και την Ελένη. Και φυσικά το Νικόλα. Το πρώτο βιολί. Και μαζί με το Νικόλα και όλο το αππωμένο συνάφι των αυλικών του κάνουν hashtag το #έρκεται για να μας ανακοινώσουν την επάνοδο του Πρίγκηπα από τις διακοπές του.

Κιμ. Πάτα το…

Στο δια ταύτα.

Καταγγέλλουν πλήρη συσκότιση. Πλήρη όμως. Μαύρο σκοτάδι. Την ίδια ώρα κι ενώ όλα τα έγγραφα είναι διαθέσιμα στο Προεδρικό δεν μπαίνουν καν στον κόπο να πάνε να τα μελετήσουν. Μα γιατί καλοί μου άνθρωποι; Ένα ακίνδυνο τεριέρ είναι ο Λίο, δεν είναι δα και η τίγρη της Σιβηρίας.

Την ίδια ώρα λοιπόν που καταγγέλλουν συσκότιση αλλά αρνούνται να μελετήσουν τα έγγραφα, καταγγέλλουν και όλες τις πτυχές της πιθανής λύσης. Όλες. Μα όλες όμως.

Για αρχή καταγγέλλουν τη διακυβέρνηση που δεν είδαμε. Καταγγέλλουν τους εποίκους: 100, 300, 500 χιλιάδες. Όποιος πει παραπάνω. Σάμπως και φορολογείται η μπουρδολογία; Καταγγέλλουν τις εγγυήσεις και την ασφάλεια που ακόμα συζητιούνται. Καταγγέλλουν το περιουσιακό. Καταγγέλλουν τον Έιντε. Καταγγέλλουν τον Ακκιντζί. Καταγγέλλουν τον ΟΗΕ. Καταγγέλλουν και τον Γραμματέα του ΟΗΕ. Που; Θα σας γελάσω.

Οπόταν ας μείνουμε ως έχουμε. Για μια διακυβέρνηση του 1960 με ωραιότατο βέτο. Για μονομερή επεμβατικά δικαιώματα της Τουρκίας. Για εποίκους που εν τέλει θα φτάσουν και τους αριθμούς που λένε. Για να έχουμε 40 και βάλε χιλιάδες στρατό και σύνορα με την Τουρκία που δεν εμπιστεύονται. Και για να χαθούν οι περιουσίες για τα καλά. Και φυσικά, για να μπορούν όλοι αυτοί να έχουν λόγω ύπαρξης σε μια μισή Κύπρο. Happy;

Έχει και συνέχεια.

Διότι αφού τα έχουν καταγγείλει όλα, ως κερασάκι στην τούρτα, καταγγέλλουν και τη μη λειτουργία του Εθνικού Συμβουλίου. Ποιοι; Αυτοί που το μετέτρεψαν σε ριάλιτι σόου που μόνο οι αδελφές Καρντάσιανς λείπουν. Αυτοί που τους δίνεις απόρρητα έγγραφα και τα ανεμίζουν όπως ανεμίζει η Κιμ τα (πλούσια ομολογουμένως) ελέη της.

Κιμ. Όχι η Καρντάσιαν. Ο άλλος. Κιμ. Θα το πατήσεις επιτέλους;

Υστερόγραφο.

Εν μέσω εντατικών για τη λύση διαπραγματεύσεων για ένα τέρμα λίγο έλειψε να πάρουμε την Άγκυρα. Κάθε τρεις και λίγο κάποιο Τ/Κ αυτοκίνητο πέφτει θύμα των «εκ φύσεως ανώτερων». Βουλευτές του Συναγερμού διαμαρτύρονται για νόμιμο εμπόριο μέσω πράσινης γραμμής. Και το γνωστό παρεάκι σκαρφίστηκε να κάνει στη Βουλή Επιτροπή Κυπριακού, έτσι για να το συζητάνε εκεί για ακόμα 40 χρόνια. Μπα, δεν είναι από τη λύση που κινδυνεύουμε. Αλλά από τα μυαλά που κουβαλάμε.

Γράφει: Λεόντιος Φιλοθέου

 Follow: @leontios_

Φωτογραφία της ημέρας

perivallonnn

Αφού καταστρέφουμε το περιβάλλον λες και δεν υπάρχει αύριο μετά κοιτάμε να παρακολουθούμε ζώα και πουλιά για να τα προστατέψουμε. Στην φωτογραφία νεαροί πελαργοί μαρκάρονται με δαχτυλίδια στα πόδια τους στην φωλιά τους στο Cammin της Γερμανίας. (Jens Buettner/dpa via AP)

Ήξερες ότι...

Τα M&Ms φτιάχτηκαν από τον Φράνκλιν Μαρς το 1940 για να μπορούν οι στρατιώτες να τρώνε σοκολάτα χωρίς να κολλάνε τα χέρια τους.

Σήμερα


Τρίτη
25
Ιουνίου
2019

Γιορτάζουν : Κανένας

1919
Επανάσταση των «Σπαρτακιστών» στο Μόναχο της Γερμανίας, υπό την Ρόζα Λούξεμπουργκ. Η πρώτη προσπάθεια επιβολής του κομμουνισμού στη χώρα αποτυγχάνει.
1925
Ο στρατηγός Θεόδωρος Πάγκαλος επιβάλλει τη βραχύβια δικτατορία του.
1941
Η ιταλική σημαία υψώνεται στην Ακρόπολη, δίπλα στη γερμανική και την ελληνική.
1950
Η διάσχιση του 38ου παράλληλου από τον βορειοκορεάτικο στρατό σημαίνει την έναρξη του πολέμου της Κορέας.
1959
Η Κούβα κρατικοποιεί 2,35 εκατομμύρια εκτάρια γης, σύμφωνα με τη νέα αγροτική μεταρρύθμιση.
1982
Καταργείται το κούρεμα με την ψιλή στον ελληνικό στρατο.
1991
Η Γιουγκοσλαβία διασπάται. Σλοβενία και Κροατία κηρύσσουν την ανεξαρτησία τους.
1998
Διατίθενται στο εμπόριο τα Windows 98 της Microsoft

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy