Συσκοτισμένοι ξερόλες. Του Λεόντιου Φιλοθέου

 

kimleonti1

«Θα είναι σαν να μην ξέρουν τίποτα. Αλλά θα τα ξέρουν όλα».

Είναι δυνατόν να μην είπε κάτι ο Παίσιος γι’ αυτούς; Για τόσα και τόσα έχει πει ο Άγιος – εδώ προσκυνούμε τις παντόφλες και τα ματογυάλια του για όλα αυτά που έχει πει. Και δεν είπε κάτι επί τούτου;

Στο θέμα μας λοιπόν.

Φωνάζουν πως δεν ξέρουν τίποτα, αλλά τα ξέρουν όλα. Και συσκοτισμένοι. Και ξερόλες. Γίνεται; Δεν ξέρω. Ρωτήστε τους. Και το Μαρίνο και το Γιώργο και τον άλλο Γιώργο και την Ελένη. Και φυσικά το Νικόλα. Το πρώτο βιολί. Και μαζί με το Νικόλα και όλο το αππωμένο συνάφι των αυλικών του κάνουν hashtag το #έρκεται για να μας ανακοινώσουν την επάνοδο του Πρίγκηπα από τις διακοπές του.

Κιμ. Πάτα το…

Στο δια ταύτα.

Καταγγέλλουν πλήρη συσκότιση. Πλήρη όμως. Μαύρο σκοτάδι. Την ίδια ώρα κι ενώ όλα τα έγγραφα είναι διαθέσιμα στο Προεδρικό δεν μπαίνουν καν στον κόπο να πάνε να τα μελετήσουν. Μα γιατί καλοί μου άνθρωποι; Ένα ακίνδυνο τεριέρ είναι ο Λίο, δεν είναι δα και η τίγρη της Σιβηρίας.

Την ίδια ώρα λοιπόν που καταγγέλλουν συσκότιση αλλά αρνούνται να μελετήσουν τα έγγραφα, καταγγέλλουν και όλες τις πτυχές της πιθανής λύσης. Όλες. Μα όλες όμως.

Για αρχή καταγγέλλουν τη διακυβέρνηση που δεν είδαμε. Καταγγέλλουν τους εποίκους: 100, 300, 500 χιλιάδες. Όποιος πει παραπάνω. Σάμπως και φορολογείται η μπουρδολογία; Καταγγέλλουν τις εγγυήσεις και την ασφάλεια που ακόμα συζητιούνται. Καταγγέλλουν το περιουσιακό. Καταγγέλλουν τον Έιντε. Καταγγέλλουν τον Ακκιντζί. Καταγγέλλουν τον ΟΗΕ. Καταγγέλλουν και τον Γραμματέα του ΟΗΕ. Που; Θα σας γελάσω.

Οπόταν ας μείνουμε ως έχουμε. Για μια διακυβέρνηση του 1960 με ωραιότατο βέτο. Για μονομερή επεμβατικά δικαιώματα της Τουρκίας. Για εποίκους που εν τέλει θα φτάσουν και τους αριθμούς που λένε. Για να έχουμε 40 και βάλε χιλιάδες στρατό και σύνορα με την Τουρκία που δεν εμπιστεύονται. Και για να χαθούν οι περιουσίες για τα καλά. Και φυσικά, για να μπορούν όλοι αυτοί να έχουν λόγω ύπαρξης σε μια μισή Κύπρο. Happy;

Έχει και συνέχεια.

Διότι αφού τα έχουν καταγγείλει όλα, ως κερασάκι στην τούρτα, καταγγέλλουν και τη μη λειτουργία του Εθνικού Συμβουλίου. Ποιοι; Αυτοί που το μετέτρεψαν σε ριάλιτι σόου που μόνο οι αδελφές Καρντάσιανς λείπουν. Αυτοί που τους δίνεις απόρρητα έγγραφα και τα ανεμίζουν όπως ανεμίζει η Κιμ τα (πλούσια ομολογουμένως) ελέη της.

Κιμ. Όχι η Καρντάσιαν. Ο άλλος. Κιμ. Θα το πατήσεις επιτέλους;

Υστερόγραφο.

Εν μέσω εντατικών για τη λύση διαπραγματεύσεων για ένα τέρμα λίγο έλειψε να πάρουμε την Άγκυρα. Κάθε τρεις και λίγο κάποιο Τ/Κ αυτοκίνητο πέφτει θύμα των «εκ φύσεως ανώτερων». Βουλευτές του Συναγερμού διαμαρτύρονται για νόμιμο εμπόριο μέσω πράσινης γραμμής. Και το γνωστό παρεάκι σκαρφίστηκε να κάνει στη Βουλή Επιτροπή Κυπριακού, έτσι για να το συζητάνε εκεί για ακόμα 40 χρόνια. Μπα, δεν είναι από τη λύση που κινδυνεύουμε. Αλλά από τα μυαλά που κουβαλάμε.

Γράφει: Λεόντιος Φιλοθέου

 Follow: @leontios_

Φωτογραφία της ημέρας

gennagirafe

Η γέννα. Πρέπει να είναι ότι πιο εντυπωσιακό μπορεί να δεις κανείς στην άγρια ζωή, σίγουρα όμως είναι το πιο εντυπωσιακό σε ένα ζωολογικό κήπο. Στις 4.11 λεπτά γεννήθηκε η μικρή καμηλοπάρδαλη από την Myeisha στον Ζωολογικό κήπο του Monarto στην Αδελαΐδα της Αυστραλίας. EPA/ZOOS SOUTH AUSTRALIΑ

Ήξερες ότι...

Το μέλι είναι το μόνο τρόφιμο που δεν χαλάει. Βρέθηκε μέλι στους τάφους των Αιγυπτίων Φαραώ, το οποίο δοκίμασαν οι αρχαιολόγοι και δήλωσαν ότι ήταν βρώσιμο.

Σήμερα


Σάββατο
20
Απριλίου
2019

Γιορτάζουν : Ζακχαίος, Ζάκχος, Ζάχος

1862
Πραγματοποιείται το πρώτο πείραμα παστερίωσης από τους Λουί Παστέρ και Κλοντ Μπερνάρ.
1902
Ο Πιερ Κιουρί και η Μαρία Κιουρί ανακαλύπτουν το ράδιο.
1920
Έναρξη των 7ων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, στην Αμβέρσα του Βελγίου.
1999
Σημειώνεται ο μεγαλύτερος βομβαρδισμός του Κοσόβου από τις ΗΠΑ.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy