fbpx

Μα αποδόμηση Γιώργο μου; Του Λεόντιου Φιλοθέου

 

lilimousi

Αποδόμηση.

Αυτό ζήτησε ο Γιώργος Λιλλήκας. Την αποδόμηση του Μουσταφά Ακκιντζί. Καταλάβατε;

Την αποδόμηση της καλύτερης περίπτωσης ηγέτη της Τουρκοκυπριακής κοινότητας που είχαμε τα τελευταία 40χρόνια. Την αποδόμηση αυτού με τον οποίο με ειλικρίνεια πρέπει να συζητήσουμε και να βρούμε μια πραγματικά βιώσιμή ομοσπονδιακή λύση. Αυτού θέλει την αποδόμηση.

Την αποδόμηση του Ακκιντζί που -αν μη τι άλλο λεκτικά-  δηλώνει Κύπριος, θεωρώντας αυτό τον τόπο πατρίδα του. Που πιστεύει στην επανένωση. Που πιστεύει στην ομοσπονδία. Που πιστεύει στα ανθρώπινα δικαιώματα. Που έκανε παραδοχές για την εισβολή που πρώτη φορά έγιναν στα 40 και βάλε χρόνια. Την αποδόμηση του ανθρώπου που τη νύχτα της ανάδειξης του δεν είδαμε να κυματίζουν είτε Τουρκικές είτε σημαίες του ψευδοκράτους, παρά μόνο ακούσαμε την Τηλλυρκώτισσα.

Γιατί; 

Επειδή δεν τα έβαλε με την Τουρκία για να φάει το κεφάλι του; Επειδή ως δια μαγείας δεν έδιωξε όλο το στρατό από την πρώτη μέρα εκλογής του; Επειδή δεν υιοθέτησε όλες τις θέσεις της Ελληνοκυπριακής πλευράς για να είσαστε (και αν) πλήρως ικανοποιημένοι και χωρίς ανησυχίες;

Μήπως επειδή ανοίγεται ένα παράθυρο ελπίδας για επίλυση του Κυπριακού;

‘Η μήπως Γιώργο μου επειδή είναι δημοφιλής; Πιο δημοφιλής κι από όλο σας το σινάφι. Δεν φταίει αυτός. Σε σας να ψάξετε το πρόβλημα.

Άντεξε.

Άντεξε Γιώργο μου. Κι αν δεν σταθεί στον πούντο του, να τον αποδομήσουμε. Να του δώκουμε που πάνω. Ότι θέλεις. Αλλά όχι και προκαταβολικά επειδή σας χαλά τη σούπα.

Εδώ Γιώργο μου δεν αποδομήθηκες εσύ. Που ξεκίνησες από τη ρεαλιστική σχολή Βασιλείου. Κι έγινε μετά ΑΚΕΛικότερος των ΑΚΕΛικών. Που δεν ήθελες να ακούσεις για τον Τάσσο, μέχρι που έγινες και Τασσικότερος των Τασσικών. Που δεν θα έκαμνες κόμμα, αλλά έκανες τελικά μαζεύοντας την εγχώρια απορριπτική Σύγκλητο. Που από ομοσπονδιακός θυμήθηκες ότι η ομοσπονδία είναι ρατσισμός.

Εδώ δεν αποδομήσαμε τόσους και τόσους Γιώργο μου σε αυτό τον τόπο που συνειδητά έβλαψαν τον τόπο μας. Πολιτικούς ανεμόμυλους και πρίγκιπες.  Χρηματιστές, ντιβέλοπερς, αχάπαρους, τραπεζίτες και άλλους τοπ μπανκερς που μας κατέστρεψαν. Εισαγγελείς, γκράντε διοικητές και φαρισαίους. Και θα αποδομήσουμε τώρα τον Ακκιντζί;

Και μετά τι;

Με ποιο θα συνομιλούμε; Ποιος σε βολεύει Γιώργο μου; Μήπως ο Σερντάρ της Στράκκας; Μήπως ο Έρογλου που δεν σας δημιουργούσε τόσες ανησυχίες. Πες μας ποιο θέλεις κι εμείς θα στο βολέψουμε! Σκέψου το. Γίνεται.  

Υστερόγραφο.

Δεν είναι τον Ακιντζί που πρέπει να αποδομήσουμε, αλλά την κατοχή και το στάτους κβο. Εκτός βέβαια, αν θέλετε να αποδομήσουμε τις συνομιλίες για να χτίσουμε οριστικά τον τοίχο της διαίρεσης. Θα ήταν πιο ειλικρινές να το λέγατε αυτό. Βy the way, με γεια το νέο λουκ. Και Πάφιος και με μούσι πλέον. Μην μου πεις; Έβαλες πλώρη και για την Ιερά Σύνοδο; Γιατί όχι άλλωστε; Από εκεί δεν έχεις περάσει.  

Γράφει: Λεόντιος Φιλοθέου

 Follow: @leontios_

Φωτογραφία της ημέρας

poumastompanio

Ενα πούμα στο μπάνιο. Η περίπτωση της οικογένειας στην Καλιφόρνια είναι μάλλον διαφορετική. Την ζέστη θέλησαν να αντιμετωπίσουν και άφησαν τις πόρτες ανοιχτές για να δροσιστούν οι ένοικοι του σπιτιού στη Sonora. Ξαφνικά το βράδυ βρέθηκαν αντιμέτωποι με το ζώο και έντρομοι (ζώο και άνθρωποι) έτρεξαν να κρυφτούν. Τελικά με την επέμβαση των αστυνομικών ο επισκέπτης έφυγε από το παράθυρο αφού πρώτα είχε κάνει μαντάρα το μπάνιο προς το σπίτι του.(California Department of Fish and Wildlife via AP)

Ήξερες ότι...

Όταν το 1694 πέθανε η βασίλισσα Μαρία Β’, όλοι οι βρετανοί δικηγόροι, σε ένδειξη πένθους, φόρεσαν μαύρες τηβέννους. Τις φορούν μέχρι σήμερα...

Σήμερα


Παρασκευή
20
Σεπτεμβρίου
2019

Γιορτάζουν : Ευστάθιος, Στάθης, Ευσταθία, Σταθούλα, Σταθάς, Σταθάκος, Σταθία, Ευσταθούλα, Θεοπίστη

1378
Παπικό Σχίσμα. Ομάδα καρδιναλίων που αντιτίθενται στον Πάπα Ουρβανό ΣΤ συναντώνται στο Φόντι και εκλέγουν τον Κλήμη Ζ αντιπάπα.
1644
Ο Αυτοκράτορας Σουντζί της Κίνας μεταφέρει την πρωτεύουσα από την Σενγιάνγκ στο Πεκίνο.
1697
Συνθήκη του Ράισβικ. Τελειώνει ο πόλεμος της Μεγάλης Συμμαχίας.
1904
Πτήση του αεροπλάνου «Φλάειρ ΙΙ» των αφών Ράιτ.
1946
Διοργάνωση του πρώτου Φεστιβάλ Καννών
1960
Διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη το 1ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου.
1979
Πραξικόπημα. Ανατρέπεται ο Ζαν Μπεντέλ Μποκάσα από τον Νταβίντ Ντακό. Ανακηρύσσεται η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.
1981
Με στρατιωτικό πραξικόπημα στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία ανατρέπεται ο Πρόεδρος Ντακό.
1999
Από σεισμό 7,6 Ρίχτερ στην Ταϊβάν σκοτώνονται 2.295 άτομα .
2003
Σε δημοψήφισμα που γίνεται στη Λετονία, εγκρίνεται η ένταξη της χώρας στην ΕΕ. Το 67% ψήφισε υπέρ της ένταξης και μόνο το 32% κατά.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy