Μα αποδόμηση Γιώργο μου; Του Λεόντιου Φιλοθέου


 

lilimousi

Αποδόμηση.

Αυτό ζήτησε ο Γιώργος Λιλλήκας. Την αποδόμηση του Μουσταφά Ακκιντζί. Καταλάβατε;

Την αποδόμηση της καλύτερης περίπτωσης ηγέτη της Τουρκοκυπριακής κοινότητας που είχαμε τα τελευταία 40χρόνια. Την αποδόμηση αυτού με τον οποίο με ειλικρίνεια πρέπει να συζητήσουμε και να βρούμε μια πραγματικά βιώσιμή ομοσπονδιακή λύση. Αυτού θέλει την αποδόμηση.

Την αποδόμηση του Ακκιντζί που -αν μη τι άλλο λεκτικά-  δηλώνει Κύπριος, θεωρώντας αυτό τον τόπο πατρίδα του. Που πιστεύει στην επανένωση. Που πιστεύει στην ομοσπονδία. Που πιστεύει στα ανθρώπινα δικαιώματα. Που έκανε παραδοχές για την εισβολή που πρώτη φορά έγιναν στα 40 και βάλε χρόνια. Την αποδόμηση του ανθρώπου που τη νύχτα της ανάδειξης του δεν είδαμε να κυματίζουν είτε Τουρκικές είτε σημαίες του ψευδοκράτους, παρά μόνο ακούσαμε την Τηλλυρκώτισσα.

Γιατί; 

Επειδή δεν τα έβαλε με την Τουρκία για να φάει το κεφάλι του; Επειδή ως δια μαγείας δεν έδιωξε όλο το στρατό από την πρώτη μέρα εκλογής του; Επειδή δεν υιοθέτησε όλες τις θέσεις της Ελληνοκυπριακής πλευράς για να είσαστε (και αν) πλήρως ικανοποιημένοι και χωρίς ανησυχίες;

Μήπως επειδή ανοίγεται ένα παράθυρο ελπίδας για επίλυση του Κυπριακού;

‘Η μήπως Γιώργο μου επειδή είναι δημοφιλής; Πιο δημοφιλής κι από όλο σας το σινάφι. Δεν φταίει αυτός. Σε σας να ψάξετε το πρόβλημα.

Άντεξε.

Άντεξε Γιώργο μου. Κι αν δεν σταθεί στον πούντο του, να τον αποδομήσουμε. Να του δώκουμε που πάνω. Ότι θέλεις. Αλλά όχι και προκαταβολικά επειδή σας χαλά τη σούπα.

Εδώ Γιώργο μου δεν αποδομήθηκες εσύ. Που ξεκίνησες από τη ρεαλιστική σχολή Βασιλείου. Κι έγινε μετά ΑΚΕΛικότερος των ΑΚΕΛικών. Που δεν ήθελες να ακούσεις για τον Τάσσο, μέχρι που έγινες και Τασσικότερος των Τασσικών. Που δεν θα έκαμνες κόμμα, αλλά έκανες τελικά μαζεύοντας την εγχώρια απορριπτική Σύγκλητο. Που από ομοσπονδιακός θυμήθηκες ότι η ομοσπονδία είναι ρατσισμός.

Εδώ δεν αποδομήσαμε τόσους και τόσους Γιώργο μου σε αυτό τον τόπο που συνειδητά έβλαψαν τον τόπο μας. Πολιτικούς ανεμόμυλους και πρίγκιπες.  Χρηματιστές, ντιβέλοπερς, αχάπαρους, τραπεζίτες και άλλους τοπ μπανκερς που μας κατέστρεψαν. Εισαγγελείς, γκράντε διοικητές και φαρισαίους. Και θα αποδομήσουμε τώρα τον Ακκιντζί;

Και μετά τι;

Με ποιο θα συνομιλούμε; Ποιος σε βολεύει Γιώργο μου; Μήπως ο Σερντάρ της Στράκκας; Μήπως ο Έρογλου που δεν σας δημιουργούσε τόσες ανησυχίες. Πες μας ποιο θέλεις κι εμείς θα στο βολέψουμε! Σκέψου το. Γίνεται.  

Υστερόγραφο.

Δεν είναι τον Ακιντζί που πρέπει να αποδομήσουμε, αλλά την κατοχή και το στάτους κβο. Εκτός βέβαια, αν θέλετε να αποδομήσουμε τις συνομιλίες για να χτίσουμε οριστικά τον τοίχο της διαίρεσης. Θα ήταν πιο ειλικρινές να το λέγατε αυτό. Βy the way, με γεια το νέο λουκ. Και Πάφιος και με μούσι πλέον. Μην μου πεις; Έβαλες πλώρη και για την Ιερά Σύνοδο; Γιατί όχι άλλωστε; Από εκεί δεν έχεις περάσει.  

Γράφει: Λεόντιος Φιλοθέου

 Follow: @leontios_

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο: Στρατιωτικά άλογα αφηνιάζουν ματωμένα στο κέντρο της πόλης αφού ξέφυγαν κατά τη διάρκεια πρωινής άσκησης. Ένας εκπρόσωπος του στρατού δήλωσε: «Αρκετά μέλη προσωπικού και άλογα έχουν τραυματιστεί και λαμβάνουν την κατάλληλη ιατρική περίθαλψη». Jordan Pettitt/PA

Ήξερες ότι...

Οι περισσότεροι λαοί είχαν θεοποιήσει τα ηφαίστεια: οι Έλληνες είχαν τον Ήφαιστο, οι Ρωμαίοι τον Βουλκάνο, οι Πολυνήσιοι την πανέμορφη και οξύθυμη θεά Πέλε και οι Ινδιάνοι τους θεούς Λάο και Σκελ.

Σήμερα


Πέμπτη
25
Απριλίου
2024
Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ελονοσίας

Γιορτάζουν : Νίκη

1684
Απονέμεται δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για την εφεύρεση της δαχτυλήθρας.
1850
Ο βαρόνος Ρόιτερ χρησιμοποιεί 40 περιστέρια προκειμένου να μεταδώσει τις τιμές των μετοχών στο Χρηματιστήριο. Απαρχή του Πρακτορείου Ειδήσεων Ρόιτερ
1901
Η Νέα Υόρκη γίνεται η πρώτη πολιτεία που καθιερώνει διά νόμου τις πινακίδες αδείας στα αυτοκίνητα.
1942
Στη χειρότερη τραγωδία σε ορυχείο, 1.549 εργάτες σκοτώνονται από έκρηξη στη Μαντζουρία της Κίνας

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy