Για το καλό τους, Σωκράτη μου, για το καλό τους… Του Λεόντιου Φιλοθέου

 

leoreff

Να βάζουμε αγγελία Σωκράτη μου. Αυτό να κάνουμε. Να, εκεί στα παράλια της Συρίας να βάλουμε μια ταμπέλα.

«Αν είσαι πρόσφυγας ξεριζωμένος, και δεν έχεις στέγη, τροφή, νερό και στον ήλιο μοίρα, κι αν θα μπεις στο φουσκωτό με την ελπίδα να μην πνιγείς και τυχαία η θάλασσα σε ξεβράσει στην Νήσο των Αγίων, γνωστή και ως Κύπρο, φρόντισε να είσαι χριστιανός για να μπορούμε να σε εξυπηρετήσουμε».

Πως σου ακούγεται;

Για να είμαστε σίγουροι όμως, να βάλουμε και μια ταμπέλα στην εδώ μεριά. Στα δικά μας τα παράλια. «Εξυπηρετούνται μόνο χριστιανοί πρόσφυγες. Οι μουσουλμάνοι παρακαλούνται όπως παίρνουν το επόμενο φουσκωτό της γραμμής. Ουδεμία ευθύνη φέρουμε για τον μετέπειτα πνιγμό σας».

Για το καλό τους δηλαδή.

Διότι οι χριστιανοί όπως σωστά το είπες θα έχουν εύκολη προσαρμογή. Με το που θα πατούν το πόδι τους στην Κύπρο, θα αντικρίζουν λογικά μια ντουζίνα καμπαναριά. Το ένα πιο ψηλά από το άλλο. Θα βλέπουν τις πλούσιες εκκλησίες μας. Και θα νιώθουν σαν στο σπίτι τους. Θα νιώθουν σαν εμάς. Καλοί Χριστιανοί. Αυτό δεν είμαστε;

Ενώ οι Μουσουλμάνοι; Θα δυσκολεύονται στην προσαρμογή. Αφού δεν έχουμε την υποδομή. Άλλωστε δεν θέλουν φαγητό. Δεν θέλουν νερό. Δεν θέλουν στέγη. Ένα χώρο λατρείας θέλουν. Που να τους τρέχουμε τώρα στο Τεκκέ να προσευχηθούν; Κρίμα δεν είναι να ταλαιπωρούνται; Οπόταν να τους στείλουμε εκεί που θα μπορούν να εξυπηρετηθούν καλύτερα.

Για το καλό τους.

Άλλωστε, εμείς είμαστε και εκλεκτικός λαός. Δεν είμαστε ότι κι ότι.

Εμείς θέλουμε Μουσουλμάνους με τις κελεμπίες τους. Με τα χρυσά τους. Με τις 35 γυναίκες τους. Από το Κατάρ. Τη Σαουδική, το Ντουμπάι. Αυτούς τους επενδυτές θέλουμε εμείς, δεν θέλουμε τους πρόσφυγες.

Εμείς θέλουμε τους Ρώσους που παρκάρουν τα γιοτ στη Μαρίνα της Λεμεσού. Αυτούς που κουβαλούν τα μαύρα με τα μαυροσάκουλα. Δεν  θέλουμε τις Ρωσίδες, τις Ουκρανές και τις Μολδαβές που είναι «για τα καμπαρέ».

Εμείς θέλουμε τους Κινέζους που έχουν να τσοντάρουν για βίλλα και residency. Δεν θέλουμε τους «άπλυτους» και τις «άπλυτες». Το πολύ-πολύ, στο σπίτι. Δουλικά. Κι όταν βγάζουν βόλτα, το πεκινουά να σταματά ο κάθε στερημένος κομπλεξικός για να κορνάρει και να κάνει την προσφορά του. 

Το ίδιο και τους πρόσφυγες μας. Τους θέλουμε όπως γουστάρουμε εμείς. Δεν θα επιλέξουν αυτοί.

Είναι  και το άλλο που είπες Σωκράτη μου. Έχουμε και οικονομικά προβλήματα, δεν έχουμε και λεφτά για να δεχτούμε και πολλούς πρόσφυγες.

Σωστά. Εμείς λεφτά είχαμε μόνο για να φάνε μια ντουζίνα τραπεζίτες 10 δις. Που να μείνουν λεφτά για να υποδεχτούμε και λίγους πρόσφυγες;

Γι’ αυτό. Μακριά από εδώ. Για το καλό τους…

Υστερόγραφο

Έτσι για τα πρακτικά, να θυμίσω ότι επιδιώκουμε λύση και συνύπαρξη με το σύνοικο μουσουλμανικό στοιχείο. Σε άλλα νέα, σε κάποια στιγμή είχες αναφερθεί στο παρελθόν σε «λαϊκιστές του κερατά». Για τους «χριστιανούς του κερατά» και τους «ρατσιστές του κερατά» έχεις ακουστά;

Γράφει: Λεόντιος Φιλοθέου

 Follow: @leontios_

Φωτογραφία της ημέρας

metrotrheatro

25 σκηνές. Το «Θέατρο κατεβαίνει στο Μετρό» αποφάσισε το Center Meyerhold και οι ηθοποιοί, χορευτές και τραγουδιστές του στήσαν τις σκηνές τους σε 25 σταθμούς της Ρωσικής πρωτεύουσας. EPA/YURI KOCHETKOV

Ήξερες ότι...

Τα σαρκοβόρα ζώα δεν τρώνε άλλο ζώο το οποίο έχει χτυπηθεί από αστραπή.

Σήμερα


Πέμπτη
20
Ιουνίου
2019
Παγκόσμια ημέρα για τους Πρόσφυγες

Γιορτάζουν : Κανένας

1214
Το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης αποκτά καταστατικό χάρτη.
1605
Ο πρώτος Ψευδοδημήτριος εισέρχεται θριαμβευτικά στη Μόσχα.
1840
Ο Σάμουελ Μορς κερδίζει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για τον τηλέγραφο.
1938
Δημιουργείται η Σημαία της Αργεντινής.
1978
Στις 23:05 σεισμός μεγέθους 6,5 βαθμών Ρίχτερ συγκλονίζει τη Θεσσαλονίκη. Ο σεισμός είχε επίκεντρο 35 χλμ. Α-ΒΑ της Θεσσαλονίκης, στο χωριό Προφήτης στη λίμνη Βόλβη. Είχε διάρκεια 15 δευτερόλεπτα και προκάλεσε πολλές ζημιές στην πόλη με αποκορύφωμα την κατάρρευση της οικοδομής στην Πλατεία Ιπποδρομίου. Ο σεισμός άφησε πίσω του 40 περίπου νεκρούς και μια φοβισμένη πόλη.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy