Ναι! Στα μούτρα μας! Του Λεόντιου Φιλοθέου

 

leoeuropi

Οικονομολόγος δεν είμαι.

Γι’ αυτό και δεν μπορώ να προβλέψω τι θα γίνει μετά το ΟΧΙ. Ευτυχώς όμως έχουμε τους μορφωμένους οικονομολόγους με τα ντοκτορά. Μαζί με τους Θεσμούς. Μαζί και όσοι κυβέρνησαν και κατέστρεψαν την Ελλάδα 40 χρόνια, και τώρα προσπαθούν να τα φορτώσουν σε μια κυβέρνηση 6 μηνών. Εδώ καημένε μου ραγιά, άφησε ο Κωστάκης ο Καραμανλής  το playstation για να μιλήσει. Ναι λοιπόν, ευτυχώς τους έχουμε όλους αυτούς. Γιατί με τα μνημόνια να πούμε, ήταν σίγουροι και τα είχανε προβλέψει όλα. Είχανε προβλέψει ότι 2 χρόνια μετά το 2010, τότε που η Ελλάδα έπαιρνε το μεγαλύτερο δάνειο στην παγκόσμια ιστορία, θα ερχόταν η ανάπτυξη. Πως; Ανεργία. Συσσίτια. Λιποθυμίες μαθητών. Αυτοκτονίες. Μισθοί πείνας. Ανέχεια. Θάνατοι από αναθυμιάσεις.  Ανάπτυξη my ass.

Συμβουλές.

Βγάλαμε κι εμείς στην Κύπρο τους δικούς μας ντοκτορά της οικονομίας να δώσουν συμβουλές. Έχουμε όμως και χιούμορ. Εμείς που διαπραγματευτήκαμε 4 ώρες και είπαμε ΝΑΙ σε όλα, να δώσουμε συμβουλές σε ένα άνθρωπο που παρέλαβε μια χώρα χρεοκοπημένη με 320 δις (μη βιώσιμο κατά το ΔΝΤ) χρέος  και 6 μήνες τώρα παλεύει μόνος (ναι Χάρη μου, μόνος) για να πείσει ότι δεν πάει άλλο. Εδώ βγάλαμε και το Σαρρή. Για συμβουλές! Χιούμορ. Black!

Αλληλεγγύη.

Κι από αλληλεγγύη (όχι στήριξη στο ΟΧΙ ή το ΝΑΙ) στον Ελληνικό Λαό άλλο πράγμα. Άλλα ο Πρόεδρος. Άλλα ο Χάρης. Άλλα ο ΔΗΣΥ με το ΔΗΚΟ στη Βουλή. Σιγά μην σκίσετε κανένα καλσόν, από τη στήριξη. Είναι και το άλλο όμως, να μην συγκρουστούμε και με τους Θεσμούς, εμείς τα πιο καλά παιδιά. Ταξικό είναι το ζήτημα. Τόσο απλά.

Πραξικόπημα.

Βαριά λέξη. Αλλά όταν σου κλείνουν τις στρόφιγγες των τραπεζών για να τις εξαναγκάσουν σε κλείσιμο τι είναι; Όταν ο διορισμένος σε ένα ανύπαρκτο θεσμικά όργανο Νταισελμπλούμ κουνά το δάχτυλο σε εκλελεγμένη Κυβέρνηση τι είναι; Όταν επιβάλλουν μέσα σε μια βδομάδα την ταλαιπωρία και την εξαθλίωση του κόσμου, για να εξασφαλίσουν το ΝΑΙ, τι είναι; Όταν ο Σούλτς ανακοινώνει οδικό χάρτη «ΝΑΙ-Παραίτηση-Υπηρεσιακή Κυβέρνηση-Συμφωνία-Εκλογές», τι ακριβώς είναι; Ευρώπη; Δημοκρατία; Στα μούτρα μας!

ΜΜΕ.

Η εικόνα. Ουρές στις ATM με κόσμο vα φοράει χειμωνιάτικα. Μες το κατακαλόκαιρο! Έντρομες γριές μπροστά στις ΑΤΜ. Από τη Νότιο Αφρική! Ένας παππούς να κλαίει. Από το σεισμό στην Τουρκία το 1999! Βλέπουν ουρές στις ΑΤΜ, όταν 5 χρόνια τις ουρές στα συσσίτια και το ανεργιακό δεν τις έβλεπαν. Για πέντε χρόνια έκλειναν εκατοντάδες σχολεία, πανεπιστήμια, νοσοκομεία και μικρομεσαίες επιχειρήσεις και το ονόμαζαν μεταρρύθμιση. Όταν οι Θεσμοί εξαναγκάζουν σε κλείσιμο 5 τράπεζες, πουτάνα όλα! Είναι ο Γκεμπελισμός, ηλίθιε! Που κι αυτός, ερασιτέχνης φαντάζει μπροστά σας.

60.

60 ευρώ την ημέρα λοιπόν σήμαναν τη φτωχοποίηση της Ελλάδας. Διότι 5 χρόνια τώρα ο Ελληνικός Λαός ζούσε στο Μονακό. Με 60 ευρώ (προσωρινά) την ημέρα, φτωχοποίηση. Ενώ με την ανεργία και μισθούς και συντάξεις στα 300 ευρώ, η Ελλάδα είναι στο σκληρό πυρήνα της Ευρωζώνης. Ουρές στις ΑΤΜ λοιπόν. Την ώρα που 3 εκατομμύρια Έλληνες δεν πάνε στις ATM. Όχι επειδή βαριούνται να κάθονται στις ουρές. Αλλά γιατί δεν έχουν.

Υστερόγραφο.

Είναι απόλυτα κατανοητό να υπάρχουν προβληματισμοί, ο φόβος, η ανασφάλεια αλλά και η ελπίδα. Άλλοι να επιλέγουν το ΟΧΙ, άλλοι να επιλέγουν το ΝΑΙ. Άλλοι να πιστεύουν στη λιτότητα και άλλοι σε κάτι καλύτερο. Αλλά εσείς που «Μένετε Ευρώπη» σταματήστε επιτέλους να συγχύζετε την πολιτιστική, πολιτισμική και πνευματική έννοια Ευρώπη με το τερατούργημα της Ευρωζώνης. Είναι τραγικό. Κι αφήστε το λαό να μιλήσει. 

Γράφει: Λεόντιος Φιλοθέου

 Follow: @leontios_

Φωτογραφία της ημέρας

gorilalala

Το σπουδαιότερο γεύμα. Πρωινό με τους γορίλες προσφέρει στους επισκέπτες ο Ζωολογικός κήπος της Βουδαπέστης. Σκοπός να ενισχυθεί το ινστιτούτο της Jane Goodall που έχει σκοπό την προώθηση των ανακυκλωμένων υλικών για τα κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούν πολύτιμα μέταλλα που βρίσκονται στα εδάφη που ζουν αυτά τα υπέροχα πλάσματα. (Attila Kovacs/MTI via AP)

Ήξερες ότι...

Καθημερινά, κατά μέσο όρο, 12 νεογέννητα βρέφη παραδίδονται σε λάθος γονείς.

Σήμερα


Πέμπτη
23
Μαΐου
2019
Παγκόσμια Ημέρα Χελώνας

Γιορτάζουν : Κανένας

1430
Οι Βουργουνδοί συλλαμβάνουν την Ζαν ντ Αρκ και αργότερα την παραδίδουν στους Άγγλους.
1873
Η πρώτη καρτ-ποστάλ αποστέλλεται από το Σαν Φρανσίσκο.
1878
Η Κύπρος προσαρτάται στην Μεγάλη Βρετανία, μετά από μυστική συμφωνία με την Τουρκία.
1909
Στις Ηνωμένες Πολιτείες, το κοινό μένει άφωνο όταν η αστυνομία παρεμβαίνει και διακόπτει διάλεξη της Έμα Γκόλντμαν, που δηλώνει αναρχική.
1911
Ψηφίζεται το νέο Σύνταγμα της Ελλάδας.
1958
Ο Μάο τσε Τουνγκ ανακοινώνει ότι, η Κίνα αφήνει πίσω της την αγροτική οικονομία για να βαδίσει προς την εκβιομηχάνιση.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy

Ακολουθήστε μας

facebook twiter