Ναι! Στα μούτρα μας! Του Λεόντιου Φιλοθέου


 

leoeuropi

Οικονομολόγος δεν είμαι.

Γι’ αυτό και δεν μπορώ να προβλέψω τι θα γίνει μετά το ΟΧΙ. Ευτυχώς όμως έχουμε τους μορφωμένους οικονομολόγους με τα ντοκτορά. Μαζί με τους Θεσμούς. Μαζί και όσοι κυβέρνησαν και κατέστρεψαν την Ελλάδα 40 χρόνια, και τώρα προσπαθούν να τα φορτώσουν σε μια κυβέρνηση 6 μηνών. Εδώ καημένε μου ραγιά, άφησε ο Κωστάκης ο Καραμανλής  το playstation για να μιλήσει. Ναι λοιπόν, ευτυχώς τους έχουμε όλους αυτούς. Γιατί με τα μνημόνια να πούμε, ήταν σίγουροι και τα είχανε προβλέψει όλα. Είχανε προβλέψει ότι 2 χρόνια μετά το 2010, τότε που η Ελλάδα έπαιρνε το μεγαλύτερο δάνειο στην παγκόσμια ιστορία, θα ερχόταν η ανάπτυξη. Πως; Ανεργία. Συσσίτια. Λιποθυμίες μαθητών. Αυτοκτονίες. Μισθοί πείνας. Ανέχεια. Θάνατοι από αναθυμιάσεις.  Ανάπτυξη my ass.

Συμβουλές.

Βγάλαμε κι εμείς στην Κύπρο τους δικούς μας ντοκτορά της οικονομίας να δώσουν συμβουλές. Έχουμε όμως και χιούμορ. Εμείς που διαπραγματευτήκαμε 4 ώρες και είπαμε ΝΑΙ σε όλα, να δώσουμε συμβουλές σε ένα άνθρωπο που παρέλαβε μια χώρα χρεοκοπημένη με 320 δις (μη βιώσιμο κατά το ΔΝΤ) χρέος  και 6 μήνες τώρα παλεύει μόνος (ναι Χάρη μου, μόνος) για να πείσει ότι δεν πάει άλλο. Εδώ βγάλαμε και το Σαρρή. Για συμβουλές! Χιούμορ. Black!

Αλληλεγγύη.

Κι από αλληλεγγύη (όχι στήριξη στο ΟΧΙ ή το ΝΑΙ) στον Ελληνικό Λαό άλλο πράγμα. Άλλα ο Πρόεδρος. Άλλα ο Χάρης. Άλλα ο ΔΗΣΥ με το ΔΗΚΟ στη Βουλή. Σιγά μην σκίσετε κανένα καλσόν, από τη στήριξη. Είναι και το άλλο όμως, να μην συγκρουστούμε και με τους Θεσμούς, εμείς τα πιο καλά παιδιά. Ταξικό είναι το ζήτημα. Τόσο απλά.

Πραξικόπημα.

Βαριά λέξη. Αλλά όταν σου κλείνουν τις στρόφιγγες των τραπεζών για να τις εξαναγκάσουν σε κλείσιμο τι είναι; Όταν ο διορισμένος σε ένα ανύπαρκτο θεσμικά όργανο Νταισελμπλούμ κουνά το δάχτυλο σε εκλελεγμένη Κυβέρνηση τι είναι; Όταν επιβάλλουν μέσα σε μια βδομάδα την ταλαιπωρία και την εξαθλίωση του κόσμου, για να εξασφαλίσουν το ΝΑΙ, τι είναι; Όταν ο Σούλτς ανακοινώνει οδικό χάρτη «ΝΑΙ-Παραίτηση-Υπηρεσιακή Κυβέρνηση-Συμφωνία-Εκλογές», τι ακριβώς είναι; Ευρώπη; Δημοκρατία; Στα μούτρα μας!

ΜΜΕ.

Η εικόνα. Ουρές στις ATM με κόσμο vα φοράει χειμωνιάτικα. Μες το κατακαλόκαιρο! Έντρομες γριές μπροστά στις ΑΤΜ. Από τη Νότιο Αφρική! Ένας παππούς να κλαίει. Από το σεισμό στην Τουρκία το 1999! Βλέπουν ουρές στις ΑΤΜ, όταν 5 χρόνια τις ουρές στα συσσίτια και το ανεργιακό δεν τις έβλεπαν. Για πέντε χρόνια έκλειναν εκατοντάδες σχολεία, πανεπιστήμια, νοσοκομεία και μικρομεσαίες επιχειρήσεις και το ονόμαζαν μεταρρύθμιση. Όταν οι Θεσμοί εξαναγκάζουν σε κλείσιμο 5 τράπεζες, πουτάνα όλα! Είναι ο Γκεμπελισμός, ηλίθιε! Που κι αυτός, ερασιτέχνης φαντάζει μπροστά σας.

60.

60 ευρώ την ημέρα λοιπόν σήμαναν τη φτωχοποίηση της Ελλάδας. Διότι 5 χρόνια τώρα ο Ελληνικός Λαός ζούσε στο Μονακό. Με 60 ευρώ (προσωρινά) την ημέρα, φτωχοποίηση. Ενώ με την ανεργία και μισθούς και συντάξεις στα 300 ευρώ, η Ελλάδα είναι στο σκληρό πυρήνα της Ευρωζώνης. Ουρές στις ΑΤΜ λοιπόν. Την ώρα που 3 εκατομμύρια Έλληνες δεν πάνε στις ATM. Όχι επειδή βαριούνται να κάθονται στις ουρές. Αλλά γιατί δεν έχουν.

Υστερόγραφο.

Είναι απόλυτα κατανοητό να υπάρχουν προβληματισμοί, ο φόβος, η ανασφάλεια αλλά και η ελπίδα. Άλλοι να επιλέγουν το ΟΧΙ, άλλοι να επιλέγουν το ΝΑΙ. Άλλοι να πιστεύουν στη λιτότητα και άλλοι σε κάτι καλύτερο. Αλλά εσείς που «Μένετε Ευρώπη» σταματήστε επιτέλους να συγχύζετε την πολιτιστική, πολιτισμική και πνευματική έννοια Ευρώπη με το τερατούργημα της Ευρωζώνης. Είναι τραγικό. Κι αφήστε το λαό να μιλήσει. 

Γράφει: Λεόντιος Φιλοθέου

 Follow: @leontios_

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Βαλτιμόρη, Μέριλαντ: Η κατάρρευση της γέφυρας Francis Scott Key αφού ένα πλοίο με κοντέινερ την χτύπησε. Μια ομάδα δυτών προσπαθούσε να εντοπίσει τουλάχιστον επτά άτομα που πιστεύεται ότι έπεσαν στον ποταμό Patapsco ως αποτέλεσμα της κατάρρευσης. Jim Lo Scalzo/EPA

Ήξερες ότι...

Η εγκληματική οργάνωση Ndrangheta (Ντραγκέτα), που δρα στην Καλαβρία της Ιταλίας, οφείλει το όνομά της στην ελληνική λέξη ανδραγάθημα.

Σήμερα


Πέμπτη
28
Μαρτίου
2024

Γιορτάζουν : Κανένας

1566
Ιδρύεται η πόλη της Βαλέτα στη Μάλτα από τους Ιππότες του Αγίου Ιωάννη.
1802
Ο Χάινριχ Όλμπερς ανακαλύπτει τον αστεροειδή 2 Παλλάς, τον δεύτερο αστεροειδή που ανακαλύφθηκε ποτέ.
1930
Η Κωνσταντινούπολη και η Άγκυρα αλλάζουν το όνομα τους σε Ισταμπούλ και Άνκαρα.
1953
Στο Ισραήλ ο ηγέτης του κόμματος Καντίμα Εχούντ Ολμέρτ κερδίζει τις εκλογές.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy