Είναι ο ρατσισμός, ΗΛΙΘΙΕ. Part 2. Του Λεόντιου Φιλοθέου


 

lkallbgtfam6-thumb-large

Πραγματικά δεν είχα καμία διάθεση να ασχοληθώ με την περίπτωση Θεμιστοκλέους. Είναι κάποιες φορές που λες πραγματικά, δεν αξίζει ρε γαμώτο. Άστο να πάει.

Αλλά εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με μια τυχαία περίπτωση. Εδώ έχουμε να κάνουμε με 1 από τους 56. Έναν από αυτούς που εκλέγονται για να υπερασπιστούν το Σύνταγμα. Τη Δημοκρατία. Τα ανθρώπινα δικαιώματα.

«Μην τους εμπιστεύεστε! ΓΑΜΟΣ είναι! Με υιοθεσία ΠΑΙΔΙΩΝ! Το μόνο που λείπει είναι ποιος θα φορά το νυφικό!»

Σοβαρά μιλάς άνθρωπε μου; Είναι αυτό facebook post για βουλευτή; Και ποιον ακριβώς να εμπιστευτούν. Εσένα;

Και δώστου σχόλια.

Γράφει ο άλλος από κάτω ότι το σύμφωνο συμβίωσης είναι σχέδιο των gay για να ετοιμάσουν τους παιδεραστές του μέλλοντος (!!!) κι εσύ πατάς το LIKE! Το επικροτείς. Και το γουστάρεις.  

Γράφει ο άλλος ότι αυτό ονομάζεται στα κυπριακά «βρωμ…...οι» (;) κι εσύ πατάς ξανά το LIKE! Πας καλά; Αλλά τι ρωτάω ο δύσμοιρος; Τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται.

«Από την ψήφιση του νόμου για τον γάμο ομοφυλοφίλων και της ΥΙΟΘΕΣΙΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ από αυτούς και μετά, θα έχουμε το επίσης κατάπτυστο, βαριά προσβλητικό, άκρως ρατσιστικό και επιπροσθέτως, το κορυφαία αφύσικο, ΑΝΩΜΑΛΟ και εξαιρετικά αντιεπιστημονικό ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΜΗΤΡΟΣ».

Και ποια επιστήμη είναι αυτή που κατέχεις; Διότι αυτή σίγουρα δεν σε κατέχει. Έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά. Προ πολλού.

Και δώστου.  

Παρομοιώσεις με ζώα. Βρισιές. Χλευασμός. Κοροϊδία για τη γιορτή του πατέρα. Μίσος. Λεκτικός οχετός. Εμετικά σχόλια. Μέχρι του σημείου ότι οι ομοφυλόφιλοι θέλουν την υιοθεσία για να εκμεταλλεύονται σεξουαλικά το παιδί τους. Κι εσύ συνεχίζεις να πατάς το LIKE!

Αρχίζουν οι Ταλιμπάν τα χριστιανορθόδοξα. Κι εσύ συνεχίζεις. Να το πατάς. Θες στα αλήθεια να ανοίξουμε το κεφάλαιο Εκκλησία και παιδεραστία; Διότι δεν σε συμφέρει.  

Παρά λοιπόν να ποστάρεις και να φτιάχνεσαι με αυτούς που σου γράφουν όλα τα εμετικά, κάνε μια έρευνα με τα λεφτά που σε πληρώνουμε για την παιδεραστία. Έτσι να φανείς και λίγο χρήσιμος. Κάνε μια έρευνα για το πόσο υποφέρουν παιδιά μέσα σε «φυσιολογικά» ζευγάρια. Για τη βία, κάθε είδους βία, που ασκείται στα παιδιά.    

«Φυσιολογικοί» είναι αυτοί σύμφωνα με τα δικά σου γούστα. Από αυτούς που ψάχνουν μέτρο για να μετρήσουν τον αντρισμό τους. Αν σου λέει κάτι αυτό. Εγώ ξέρω μόνο το άλλο μέτρο, της οικογένειας. Που είναι μόνη η αγάπη.

Ντρέπομαι.

Ντρέπομαι πραγματικά για τα σχόλια που διάβασα και στα οποία πάτησες το LIKE. Ντρέπομαι, γιατί δεν μπορώ καν να τα γράψω εδώ. Για να σε εκθέσω ακόμα παραπάνω.

Άποψη.

Και για να σε προλάβω, άστα σάπια για το «σεβασμό στην άλλη άποψη». Γιατί εγώ ξέρω πολύ καλά σε αντίθεση με σένα να τη σέβομαι. Δεν σέβομαι όμως το μίσος. Δεν σέβομαι κάθε τι που προσβάλλει και μειώνει το συνάνθρωπο μου. Δεν σέβομαι το χλευασμό και την κοροϊδία. Όχι, ΔΕΝ σέβομαι την άποψη σου. Και στο τέλος της ημέρας, δεν σε σέβομαι εσένα.

Υστερόγραφο

Σε άλλα νέα #stopbullying γράφαμε τότε για τον Γιακουμάκη. Μα αυτό δεν είναι bullying. Ρατσισμός είναι. Ξέρω. Είναι πιο inτο hashtag. Ταιριάζει καλύτερα στο instagram της κυράτσας. Πάει και με το twitter.

Αλλά bullying είναι να σου παίρνει ο άλλος την τυρόπιττα στο σχολείο. Το μίσος, η λεκτική βία, ο χλευασμός και οι χαρακτηρισμοί δεν είναι bullying. Γαμημένος ρατσισμός είναι.

Κι ο θύτης είναι και ρατσιστής. Και φασίστας. Και βδέλυγμα.

Κι επιτέλους φίλε Αβέρωφ, άσε λίγο το τουίτερ και έλα να δεις τι γράφει ο δικός σου. Διότι η μπάλα είναι στα δικά σου πόδια. 

Γράφει: Λεόντιος Φιλοθέου

 Follow: @leontios_

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Τορζόκ, Ρωσία: Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, επισκέπτεται το 344ο Κέντρο Εκπαίδευσης Αεροπορικών Πληρωμάτων Στρατιωτικής Αεροπορίας για την εκπαίδευση στη μάχη και την μετάβαση στην περιοχή του Τβερ. Mikhail Metzel/AFP/Getty Images

Ήξερες ότι...

Στην αρχαία Ελλάδα ο άνηθος χρησιμοποιόταν, μεταξύ άλλων, για το στεφάνωμα των νικητών και με το αιθέριο έλαιό του αλείφονταν οι αθλητές γιατί το θεωρούσαν μαλακτικό και τονωτικό των μυών.

Σήμερα


Παρασκευή
29
Μαρτίου
2024

Γιορτάζουν : Κανένας

1549
Ιδρύεται η πόλη Σαλβαντόρ ντα Μπαΐα, η πρώτη πρωτεύουσα της Βραζιλίας.
1799
Η Πολιτεία της Νέας Υόρκης ψηφίζει νόμο με στόχο την σταδιακή κατάργηση της δουλείας.
1864
Η Αγγλία ανακοινώνει ότι παραχωρεί τα Επτάνησα στην Ελλάδα, ως προίκα στον νέο βασιλιά Γεώργιο Α.
1901
Πρώτες κοινοβουλευτικές εκλογές στην Αυστραλία.
1974
Το διαστημόπλοιο Μάρινερ 10 παίρνει τις πρώτες κοντινές φωτογραφίες από τον πλανήτη Ερμή.
2004
Οι εξής χώρες του πρώην Ανατολικού Μπλοκ εισέρχονται στο ΝΑΤΟ: Βουλγαρία, Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σλοβενία.
2006
Ο Ισμαήλ Χανίγια, ανώτατος πολιτικός ηγέτης της Χαμάς, αναλαμβάνει επίσημα Πρωθυπουργός της Παλαιστίνης.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy