Ιδού η ψήφος, ιδού και το πήδημα! Του Λεόντιου Φιλοθέου


 

electionleon

Οι απειλές ξεκίνησαν από τα απλά, τα καθημερινά.

Grexit, κατάρρευση του ευρώ, κατάρρευση του Χρηματιστηρίου, κατάρρευση του Ευρω-συστήματος, κούρεμα καταθέσεων, άνοδος των επιτοκίων των ελληνικών ομολόγων, πτώση των δεικτών ανάπτυξης, bankrun και κατάρρευση των τραπεζών.

Ακολούθησαν οι φυσικές καταστροφές.

Σεισμοί, λιμοί καταποντισμοί. Τσουνάμι, πλημμύρες. Μέχρι την Κυριακή των εκλογών λογικά θα εκραγεί και το ηφαίστειο της Σαντορίνης.

Είναι και τα κινηματογραφικά.

Προσγείωση του Star Trek και απανωτές επιθέσεις από εξωγήινα όντα με φιλική συμμετοχή του Tom Cruise από το War of the Worlds.

Και θα ολοκληρωθεί φυσικά με τα Βιβλικά. Δουλειά του Άνθιμου αυτά.

Τα νερά του Κηφισού θα μετατραπούν σε αίμα, και βάτραχοι θα καλύψουν το Λεκανοπέδιο. Σκνίπες, αλογόμυγες και ακρίδες θα επιτεθούν στην Αθήνα, ενώ όλοι οι Έλληνες θα γεμίσουν εξανθήματα, πυώδη σπυριά και πληγές.

Μην με πείτε υπερβολικό.

Γιατί μην μου πείτε ότι δεν πρέπει να ανησυχεί ο μέσος (και άνεργος πλέον) Έλληνας Πολίτης για τη λαίλαπα που έρχεται! Πάνω που έμαθε ο άλλος να τρώει από τα σκουπίδια της Λαϊκής Αγοράς πώς να αντέξει την πτώση του Χρηματιστηρίου; Εκεί που έμαθε ο ανασφάλιστος υπάλληλος να ζει με τα 300 ευρώ και να πληρώνει 400 ευρώ για φόρο ακίνητης ιδιοκτησίας πως θα αντέξει το πλήγμα στα ομόλογα; Δεν αρκεί η μετανάστευση στους νέους, να αγχώνονται τώρα και για το ευρώ; Κι ο άνεργος, πως θα αντέξει όλο αυτό το άγχος για τους δείκτες ανάπτυξης και το τραπεζικό σύστημα;  

Μίλησε κανείς για έξωθεν παρεμβάσεις; Μπα. Μια χαρά Δημοκρατία. Στο κάτω-κάτω όλοι αγαπούμε τη Δημοκρατία, αλλά τις εκλογές τι τις θέλανε; Μια χαρά κυβερνούσε τον Ελληνικό Λαό η μειοψηφία. Κι αν δεν τους κάνει ο Σαμαράς ας διόριζαν Πρωθυπουργό. Σάμπως θα ήταν η πρώτη φορά; Στη μεγάλη ανάγκη ας φέρουν πίσω και τον Γκλύξμπουργκ. Έτσι, για την γκλαμουριά του Ζαμπούνη ρε γαμώτο.

Υστερόγραφο

Η Δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα. Αδιέξοδη είναι η κατάσταση που βρίσκεται ο Ελληνικός Λαός με ευθύνη των κυβερνώντων και των Ευρωπαίων εταίρων. Που βάλθηκαν να κάνουν την Ελλάδα τη δική τους εταίρα. Υπομονή. Και θα κριθούν όλοι στο τέλος της ημέρας. Κι αυτοί που σήμερα υπόσχονται λαγούς και πετραχήλια. Για να φανταστείτε όμως παροξυσμό, στη χώρα που εκλέγονται και υπουργοποιούνται ο μπουμπούκος Άδωνις και ο φασίστας Βορίδης τους έφταιξε η Στανίση που θέλει το Υπουργείο Πολιτισμού.

Συγνώμη κύριε, ποιος είστε; 

Γράφει: Λεόντιος Φιλοθέου

 Follow: @leontios_

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Ράφα, Λωρίδα της Γάζας: Εθελοντές του World Central Kitchen μαγειρεύουν φαγητό για τους εκτοπισμένους Παλαιστίνιους. AFP/Getty Images

Ήξερες ότι...

Στη Βίβλο αναφέρονται 49 διαφορετικά φαγητά, το αλάτι περισσότερες από 30 φορές, ενώ τα αμύγδαλα και τα φιστίκια είναι οι μόνοι «βιβλικοί» ξηροί καρποί.

Σήμερα


Δευτέρα
6
Μαΐου
2024
Παγκόσμια Ημέρα κατά της Δίαιτας

Γιορτάζουν :Σεραφείμ, Σεραφειμία, Σεραφείμα, Σεραφίνα, Σεραφειμή, Σεραφειμούλα, Σεραφειμίτσα, Ιώβ, Ιωβία, Ιώβη

1527
Ισπανικά και γερμανικά στρατεύματα λεηλατούν τη Ρώμη.
1889
Ανοίγει για το κοινό ο Πύργος του Άιφελ στο Παρίσι.
2004
Ολοκληρώνεται η δέκατη και τελευταία σεζόν της αμερικανικής τηλεοπτικής σειράς Τα Φιλαράκια.
2007
Ο Νικολά Σαρκοζί εκλέγεται Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy