Αρχιεπίσκοπε μου, καλή χρονιά! Του Λεόντιου Φιλοθέου

 

tommycyair

Αλλά τι καλή;

Χάσαμε Αρχιεπίσκοπε μου και την Πάφο.

Πάει το Δημοκρατικό Προπύργιο.

Πριν πάμε όμως σε αυτά να μου επιτρέψεις να απολογηθώ. Πάνε 9 ολόκληροι μήνες να τα πούμε. Αλλά κι εσύ χάθηκες, δε με γύρεψες. Είναι που έριξες και τους τόνους. Χάθηκε Άγιε μου το μπρίο σου. Και οι δυναμικές σου παρεμβάσεις. Χάθηκαν μάλλον μαζί με τις μετοχές. Και την Ελληνική. Και την Κύπρου. Μαζί με αυτά και η έμπνευση μου. Εγώ όμως αμετανόητος: #JeSuisTommys.

Εκτός κι αν αποφάσισες να ασχοληθείς πλέον με το πνευματικό έργο της Εκκλησίας. Εντάξει μη γελάς. Λέμε και καμιά …βλακεία να περνά η ώρα. Κατανοώ ότι σε απασχολεί πολύ η επένδυση στη Γεροσκήπου αυτή την περίοδο. Με την πρώτη ευκαιρία πάντως να μας πεις και το όνομα αυτού του Ούγγρου που θα σου εμπιστευτεί (!) 8 δις (!!). Μην αγχώνεσαι Αρχιεπίσκοπε μου, δεν θα του πούμε ότι είσαι ο άνθρωπος που θα μπορούσε να πτωχεύσει και την Google. Να τον συγχαρούμε θέλουμε για την επιλογή του.  

Χάσαμε λοιπόν την Πάφο, Παφιακότατε μου. Κι άσε τους τώρα να αναλώνονται σε αναλύσεις για τους λόγους και τις αιτίες. Ενώ εμείς οι δυο ξέρουμε. Υπήρχε περίπτωση Υπερτυχερότατε μου να στηρίξεις εσύ υποψήφιο και να εκλεγεί; Μόνο αν έτρεχε μόνος του. Και πάλι δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά. Αμαρτία πάντως εξομολογημένη, δεν περίμενα να το πάρει τόσο βαριά ο κύριος Ομήρου μας…

Στραβά λοιπόν μας μπήκε ο νέος χρόνος Αρχιεπίσκοπε μου.

Σαν να μην έφτανε η Πάφος, πάνε και οι Κυπριακές Αερογραμμές. «Σταθήκαμε ανίκανοι να εκσυγχρονίσουμε και να πηδαλιουχήσουμε μια ιστορική εταιρεία» όπως πολύ σοφά επεσήμανε και ο κύριος Πιτσιλλίδης μας. Πράγματι Αρχιεπίσκοπε μου, λίγοι μπορούν να πηδαλιουχήσουν σωστά στις μέρες μας. Όπως εσύ πηδαλιουχείς την Εκκλησία μας και τις θυγατρικές αυτής.

Διότι αν είχαν οι κυβερνώντες μας διορατικότητα θα σε έβαζαν εσένα να πηδαλιουχήσεις τις Κυπριακές Αερογραμμές προ τριακονταετίας. Να ρίξεις βούρδουλα και στους εργαζόμενους. Ακούς εκεί ήθελαν και τους μισθούς τους. Και να διορίζεις τους ικανότερους. Σαν εσένα. Διότι οι εργαζόμενοι φταίνε για όλα. Ούτε οι σπατάλες. Ούτε τα αεροπλάνα που άλλαζαν σαν πουκάμισα. Ούτε οι θυγατρικές. Οι εργαζόμενοι, για όλα.

Και αφού οι εργαζόμενοι φταίνε για όλα, λογικά για το φαλίρισμα της Εκκλησίας φταίνε οι παπάδες. Κι οι καντηλανάφτες. Να τους πετσοκόψουμε λοιπόν τους μισθούς. Και να διώξουμε και καμπόσους. Μην μου πεις ότι δεν μπορεί ένας παπάς να λειτουργεί δύο εκκλησίες; Εδώ εσύ λειτουργείς με τόση επιτυχία δύο ντουζίνες επιχειρήσεις.

Βασικά όλα στραβά μας πάνε Αρχιεπίσκοπε μου.

Η οικονομία έχει τόση σχέση με την ανάπτυξη όση κι εσύ με το πνευματικό έργο. Στις συνομιλίες ο Πρόεδρος θα επιστρέψει αφού λυθεί το Κυπριακό. Το Μπαρμπαρός έκλεισε θέση στη Μαρίνα Λεμεσού. Στο φυσικό αέριο ξεκινήσαμε για Νορβηγία και θα καταλήξουμε Νιγηρία. Η ανεργία αυξάνεται. Και η μπόχα των αποχετευτικών μυρίζει ChanelΝο5 κοντά στη μπόχα του ποδοσφαίρου.

Όλα στραβά. Και στραβός ο γιαλός. Και στραβά αρμενίζουμε. Και στραβάρα μες τα μάθκια μας αν δεν ξυπνήσουμε.

Υστερόγραφο

Ωραία όμως και η Ευρώπη Αρχιεπίσκοπε μου. Κάτσε τώρα να δεις. Όταν μια κρατική εταιρεία ζημιώνει, την κλείνουμε. Όταν μια κρατική εταιρεία κερδίζει, την ιδιωτικοποιούμε. Όταν μια ιδιωτική εταιρεία κερδίζει, τα παίρνουν οι μέτοχοι. Αλλά όταν ζημίωσαν οι Τράπεζες που ήταν ιδιωτικές εταιρείες, ο κόσμος την πλήρωσε. Και την πληρώνει ακόμα. 

Γράφει: Λεόντιος Φιλοθέου

 Follow: @leontios_

Φωτογραφία της ημέρας

europeromani

Τρέχει ένα μικρό παιδί ανάμεσα από φωτεινά πάνελ από LED. Στην Βουδαπέστη γιορτάζουν την προεδρία της Ρουμανίας στην Ε.Ε με εγκαταστάσεις φωτός και καλλιτεχνικές δημιουργίες υπό τον τίτλο EuropLights. (AP Photo/Andreea Alexandru)

Ήξερες ότι...

Τα δακτυλικά αποτυπώματα των Κοάλα και των ανθρώπων είναι πανομοιότυπα.

Σήμερα


Τρίτη
23
Απριλίου
2019
Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Γιορτάζουν : Γεώργιος, Γεωργής, Γιώργος, Γεωργία, Γιωργία, Γεωργούλα, Γωγώ

1941
Β Παγκόσμιος Πόλεμος: Η Ελλάδα υπογράφει ανακωχή με τη Γερμανία.
1967
Ο Σογιούζ 1 εκτοξεύεται σε τροχιά μεταφέροντας τον κοσμοναύτη Βλαντιμίρ Κομάρωφ, ο οποίος σκοτώνεται κατά την επάνοδο στη Γη.
1999
Αεροσκάφη του ΝΑΤΟ βομβαρδίζουν το κτίριο τής σερβικής ραδιοτηλεόρασης (RTS), σκοτώνοντας 16 εργαζόμενους σε αυτήν.
2010
Η Ελλάδα γίνεται η πρώτη χώρα της Ε.Ε. που προσφεύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy