Η πουλλού μας μάρανε… Του Λεόντιου Φιλοθέου

 

kapoutzidis

Ε, ναι αγαπητοί μου. Η πουλλού μας μάρανε τώρα. Έλεος δηλαδή!

Τι, δεν λύσαμε όλα μας τα άλλα προβλήματα; Η κοινωνία μας βρίσκεται αναμφίβολα στο ίσιο δρόμο. Στο δρόμο της μετάνοιας. Προς το παρόν και της νηστείας. Κι αφού όλα είναι μέλι-γάλα, ήρθε η ώρα να ασχοληθούμε με τα σημαντικά. Ήρθε η ώρα να τα βάλουμε με μια πουλλού. By the way, επιστρέψαμε στο Θηλέων και Αρρένων ή ακόμα; Επειδή μιαν ανησυχία την έχω ο δύσμοιρος.

Γιατί αν είναι ποτέ δυνατόν, στη νήσο των Αγίων να εκθέτουμε τα παιδιά μας στο ειδεχθές θέαμα μιας πουλλούς; Τι θα πω εγώ ο έρμος πατέρας στο παιδί μου όταν θα με ρωτήσει «μπαμπά, γιατί ζωγράφισαν την πουλλού στη πόρτα;» Πως θα του το εξηγήσω; Μου λέτε; Γι’ αυτό θα ήθελα επί τη ευκαιρία να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στο MEGA που με γλίτωσε από αυτούς τους μπελάδες. Πήγαινε τώρα γιε μου να συνεχίσεις να βλέπεις τους Transformers που πολεμούν και σκοτώνονται. 

Αλλά κι αυτός ο Καπουτζίδης ρε παιδί μου, τι είναι αυτά τα πρότυπα που προβάλλει; Tragic! Βάλε ρε συ Γιώργο μου εκεί λίγα κέρατα.  Λίγες αλλαξοτέτοιες. Από αυτά που είναι συνηθισμένα να βλέπουν τα παιδιά μας. Στο χαμό του κόσμου, βάλε λίγα δαχτυλίδια, μια δυο φωτιές, μιαν Αγριόγατα μεταγλωτισμένη, λίγες κορούδες να σφάζονται νιώθοντας φαντάστικ, να διαπαιδαγωγήσουμε τα τέκνα μας καταλλήλως.

Μα είναι ποτέ δυνατόν να γράφεις σενάριο που να καταπιάνεται  με τα θέματα ενδοοικογενειακής βίας, μεταναστών, ρατσισμού, ακροδεξιάς, ανέχειας, διαφθοράς, κλεψιάς, ομοφυλοφιλίας και ομοφοβίας, τρανσεξουαλισμού, αναπηρίας και ΑμΕΑ; Σενάριο που να καταπιάνεται με το τώρα; Γιατί μας χαλάς την πιάτσα;

Διότι αυτό είναι που ενόχλησε πιο πολύ απ’ όλα στην (ε-ξαι-ρε-τι-κή) σειρά «Εθνική Ελλάδος» τα MEGAλα κεφάλια. Επειδή είναι διαφορετική. Ενόχλησε μια πουλλού ζωγραφισμένη στην πόρτα του πρωταγωνιστή της σειράς και η λέξη «πουστάρα». Ενός ήσυχου χαρακτήρα που ζει μια ήρεμη ζωή με τον σύντροφο του σε μια πολυκατοικία της Αθήνας και δέχεται την επίθεση των διεφθαρμένων γειτόνων του.

Τραγική λεπτομέρεια…

Την ίδια ώρα που εσείς εκεί στο MEGAλο κανάλι ευνουχίζατε την πουλλού στην Ελλάδα συνεχίζουν να ψάχνουν τον νεαρό Βαγγέλη Γιακουμάκη. Οι λεπτομέρειες που έρχονται στην επιφάνεια συγκλονίζουν. Θύμα bullying. Θύμα ενδοσχολικής βίας. Βασανιστήρια κανονικά. Θύμα των μάτσο αρσενικών. Ξέρετε αυτής της παρέας των ηλίθιων που όλοι όλο και κάποτε συναντήσαμε στη ζωή μας…

Υστερόγραφο

Η σειρά αγαπητοί εν MEGAαδελφοί, προφανώς και περιέχει σκηνές που μπορεί να ενοχλήσουν. Οπόταν καλό θα ήταν να μας εξηγήσει ο εγκέφαλος για την ώρα που επέλεξε να τη δείχνει σε αντίθεση με την Ελλάδα που προβάλλεται στις 10.30 το βράδυ. Αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί τη υποκριτική λογοκρισία μιας ζωγραφισμένης πουλλούς. Σκληρή ήταν η σκηνή με το διαλυμένο πρόσωπο του μετανάστη που πέθανε χτυπημένος από τα ρατσιστικά αποβράσματα. Όπως και το χτυπημένο από το σύζυγο της πρόσωπο της κακοποιημένης μητέρας. Η ζωγραφισμένη πουλλού δεν ήταν σκληρή!  Ήταν μάλλον μια εξαιρετική ευκαιρία. Να ασχοληθούμε για λίγο με τη μάστιγα του bullying. Να μιλήσουμε στα παιδιά μας. Για την αποδοχή. Για το σεβασμό. 

Γράφει: Λεόντιος Φιλοθέου

 Follow: @leontios_

Φωτογραφία της ημέρας

karavakia

Πάρκινγκ. Ούτε για ψάρεμα, ούτε στην θάλασσα για τα μικρά ψαράδικα της φωτογραφίας. Ολα ασφαλή στο λιμάνι του Varaval για να περάσει και να φύγει ο κυκλώνας Vayu. EPA/DIVYAKANT SOLANKI

Ήξερες ότι...

Ο μαϊντανός είναι το βότανο που χρησιμοποιείται περισσότερο σε όλο τον κόσμο.

Σήμερα


Κυριακή
16
Ιουνίου
2019

Γιορτάζουν : Κανένας

1487
Λαμβάνει χώρα η Μάχη του Στόουκ Φιλντ, σφραγίζοντας έτσι το τέλος του Πολέμου των Ρόδων, του εμφυλίου πολέμου που ξέσπασε στην Αγγλία στα μέσα του 15ου αιώνα ανάμεσα στον Οίκο των Λάνκαστερ και των Οίκο της Υόρκης για τη διαδοχή του θρόνου. Την ονομασία του ο πόλεμος την πήρε από το ρόδο, που ήταν σύμβολο στα οικόσημα και των δύο Οίκων.
1920
Ιδρύεται το Διεθνές Δικαστήριο στη Χάγη.
1961
Ο Ρώσος χορευτής Ρούντολφ Νουρέγιεφ ζητά πολιτικό άσυλο στη Γαλλία.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy

Ακολουθήστε μας

facebook twiter