Επίσκοπε μου, μη μου τα σπερματοζωάρια τάραττε! Του Λεόντιου Φιλοθέου

 

ant3493920004

Δεν εξηγείται αλλιώς. Κάποιος με μάτιασε για να χάνω κάθε Κυριακή τις κορούδες στο Άγιο κανάλι που νιώθουν fantastic και την κυρία Ρόντικα μας. 

Άσε δε που έχω πάρει πλέον σβάρνα όλο το Αρχιερατείο.  Αρχιεπίσκοπος, Κενεβέζος και τώρα εσύ Άγιε Πάφιε Επίσκοπε μου.

Τι εννοείς ο Κενεβέζος δεν είναι μέλος του Αρχιερατείου; Δεν συμμετέχει ως εξ’ οφίκιο στην Ιερά Σύνοδο; Αφού πιο πολύ χρόνο περνά στην Αρχιεπισκοπή παρά στο Υπουργείο…

Η πραγματικότητα είναι ότι αυτό το γουικέντ, υπήρχαν διάφορα θέματα για να ασχοληθεί κανείς. Από τη μια ο κύριος Θεμιστοκλέους, αυτό το καθαρόαιμο Συναγερμικό Διαμάντι της Βουλής μας. Από την άλλη ο κύριος Πικής μας και το πόρισμα τύπου «Σκέφτομαι και γράφω» της τρίτης δημοτικού. Είναι και το ΔΗΚΟ με τις 40000 χιλιάδες μέλη και τον κύριο Βότση να περιφέρεται περιχαρής προσπαθώντας να μας πείσει ότι είναι απόλυτα φυσιολογικό να υπάρχουν περιοχές με πιο πολλά μέλη από ότι ψηφοφόροι. Μέσα σε όλα αυτά και το θέμα των σπερματοζωαρίων, της εξωσωματικής και η θέση της Εκκλησία μας! Αντιλαμβάνεστε φυσικά από τον τίτλο, ότι από όλα τα θέματα το πιο ουσιαστικό είναι τα σπερματοζωάρια.

Διόρθωσε με αν κάνω λάθος Άγιε Επίσκοπε μου, αλλά μήπως έχετε προβεί σε κάποιου είδους διαχωρισμό των χαρτοφυλακίων; Ο Αρχιεπίσκοπος μας, ως ο πλέον multitasking, πήρε Κυπριακό, Οικονομία και Παιδεία. Του Λεμεσού (που δεν τον πολυπάτε) του αφήσατε τα θρησκευτικά ζητήματα, σίτιση και κοινωνικά παντοπωλεία. Ως γνωστόν ο Άγιος του Κύκκου έχει τα θέματα πολιτισμού και lifestyle. Κι εσύ φυσικά τα θέματα υγείας!  

Πάντως οφείλω να το παραδεχτώ. Μετά την αλήστου μνήμης εκείνη εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου για τα θέματα ομοφυλοφιλίας και της καύσης των νεκρών, θεωρούσα ότι δεν θα μπορούσαμε να γίνουμε πιο Ιράν, αλλά να που με διέψευσες.

Μοιχεία λοιπόν η παρένθετη εγκυμοσύνη! Αμάρτημα η χρήση τρίτου ωαρίου ή σπερματοζωαρίου! Όχι στα κατεψυγμένα, ναι μόνο στα φρέσκα και τα θρησκευτικώς παντρεμένα! Και για ακόμη μία φορά πιάσαμε τη συνουσία και χάσαμε φυσικά την ουσία! Να υποθέσω φυσικά Επίσκοπε μου, ότι ενώ το σπερματοζωάριο θεωρείται παρείσακτο σε μια σχέση, ο Κρίνος λογικά επιτρέπεται; Και άμα είναι Άγιε μου μοιχεία τι στο Θεό (Σας) θα λέμε πλέον; «Τέρμα, χωρίζουμε, μπήκε σπέρμα στη σχέση μας!»

Δεν θέλω να γίνομαι κουραστικός αλλά θα το επαναλάβω. Εσύ τι δουλειά σου κάνεις. Το πρόβλημα είναι αυτοί που σας καλούν. Και ακόμη χειρότερα αυτοί που σας λαμβάνουν και υπόψη!  

Επίσκοπε μου, πριν κλείσω μια χάρη μόνο. Τις τελευταίες μέρες με ταλαιπωρεί ένα πιάσιμο στο σβέρκο, οπόταν μιας και πήρες σβάρνα τα ιατρικά θέματα, να σε παρακαλέσω να επισπεύσεις την εγκύκλιο για τα μυϊκά ζητήματα διότι έχω και αγωνία. Δεν θα ήθελα βλέπεις να χάσω την αιώνια και επουράνια ζωή για ένα απλό μασαζάκι!

Υστερόγραφο…

 Έχεις ιδέα Επίσκοπε μου τι αγωνία είναι για ένα νέο ζευγάρι η προσπάθεια για απόκτηση ενός παιδιού; Και αντί να μιλάτε για τις συνθήκες και την αγάπη που πρέπει να περιβάλλει ένα παιδί για να μεγαλώσει σωστά, ασχολείστε με το πώς θα έρθει στον κόσμο αυτό το παιδί! Έχεις ιδέα πόσα παιδιά κακοποιούνται εντός ευλογημένων από εσάς θρησκευτικών γάμων; Η φύση προνόησε για τον τρόπο φυσικά της αναπαραγωγής. Αλλά προνόησε επίσης να δώσει στον άνθρωπο το μυαλό εκείνο που χρειάζεται για να μπορεί επιστημονικά να δίνει και λύσεις. Και τα ζευγάρια που οδηγούνται στις λύσεις αυτές είναι επειδή ακριβώς ΘΕΛΟΥΝ να αποκτήσουν παιδί και όχι επειδή έτυχε ή πέτυχε!

Υστερόγραφο 2…

Είναι κι άλλα που συμβαίνουν. Οι εξελίξεις και οι καιροί είναι σίγουρα γκαστρωμένοι. Και το πώς νιώθω μόνο η πίεση μου το ξέρει. Είναι μια δοκιμασία ωστόσο. Από την οποία έχουμε χρέος να βγούμε καλύτεροι. Θα πρέπει να παραδεχτούμε διάφορα. Μπορούμε να ανεχτούμε και διάφορα. Να πληρώσουμε για τα σπασμένα μας. Αλλά όχι για όλα τα σπασμένα! Ούτε και θα γίνουμε τα εξιλαστήρια θύματα. Επιφυλάσσομαι…

 

Γράφει: Λεόντιος Φιλοθέου

Φωτογραφία της ημέρας

gennagirafe

Η γέννα. Πρέπει να είναι ότι πιο εντυπωσιακό μπορεί να δεις κανείς στην άγρια ζωή, σίγουρα όμως είναι το πιο εντυπωσιακό σε ένα ζωολογικό κήπο. Στις 4.11 λεπτά γεννήθηκε η μικρή καμηλοπάρδαλη από την Myeisha στον Ζωολογικό κήπο του Monarto στην Αδελαΐδα της Αυστραλίας. EPA/ZOOS SOUTH AUSTRALIΑ

Ήξερες ότι...

Το μέλι είναι το μόνο τρόφιμο που δεν χαλάει. Βρέθηκε μέλι στους τάφους των Αιγυπτίων Φαραώ, το οποίο δοκίμασαν οι αρχαιολόγοι και δήλωσαν ότι ήταν βρώσιμο.

Σήμερα


Σάββατο
20
Απριλίου
2019

Γιορτάζουν : Ζακχαίος, Ζάκχος, Ζάχος

1862
Πραγματοποιείται το πρώτο πείραμα παστερίωσης από τους Λουί Παστέρ και Κλοντ Μπερνάρ.
1902
Ο Πιερ Κιουρί και η Μαρία Κιουρί ανακαλύπτουν το ράδιο.
1920
Έναρξη των 7ων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, στην Αμβέρσα του Βελγίου.
1999
Σημειώνεται ο μεγαλύτερος βομβαρδισμός του Κοσόβου από τις ΗΠΑ.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy