Ξεριζώστε το σάπιο από την Κύπρο! Του Λεόντιου Φιλοθέου


 

ant3493920004

Στην αρχή τους χάιδευαν. Ίσως κάποιοι να τους θεωρούσαν και λίγο γραφικούς. Άρχισαν δειλά-δειλά να τους φιλοξενούν στα ΜΜΕ. Βοήθησαν μια γριούλα να πάει στην Τράπεζα. Έβγαλαν μετανάστες από ένα διαμέρισμα. Τα ποσοστά άρχισαν δειλά-δειλά να ανεβαίνουν. Πύκνωσαν και οι εμφανίσεις. 

Μετά έκαναν τους Χρυσαυγίτες ήρωες. Προστάτες της καθημερινότητας. Τα βάζουν με τους «παρείσακτους». Μοιράζουν φαγητό σε Έλληνες, παίρνουν πρωτοβουλίες.

Στην πορεία τους έκαναν και lifestyle. Η κάθε ξανθή τηλεπερσόνα, ανάμεσα στα ζώδια, στη μαγειρική και στο ξεκατίνιασμα, φιλοξενούσε και ένα Κασιδιάρη τον οποίο παρουσίαζε ως ζεν-πρεμιέ μαζί με το γκομενικό του.

Στη συνέχεια άλωσαν την αστυνομία. Εμφανίζονταν απέναντι στους απεργούς, απέναντι στους διαδηλωτές – στο πλάι της αστυνομίας. Κανενός το αυτί δεν ίδρωνε. Τα ποσοστά συνέχιζαν να αυξάνονται.  

Κάθε συζήτηση, εμπλουτιζόταν από την ανιστόρητη θεωρία των «δύο άκρων». Σημειώστε. 7 εκατομμύρια. Τόσοι ήταν οι στρατιώτες στη Σοβιετική Ένωση που έδωσαν τη ζωή τους για να μην είναι γραμμένη η σύγχρονη ιστορία μας με το μαύρο χρώμα του χιτλεροφασισμού!

Άρχισαν οι απροκάλυπτες επιθέσεις σε μετανάστες. Οι επιθέσεις σε λαϊκές αγορές. Οι ξυλοδαρμοί. Οι εκφοβισμοί. Η τρομοκρατία. Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ.

Και άξαφνα είδαν όλοι το παρακράτος. Τους εγκληματίες. Την εγκληματική οργάνωση. Κάλλιο αργά μεν. Αλλά αργά, πολύ αργά ρε Παύλο…

Καμώνεται και η Ελληνική Κυβέρνηση ότι έσωσε τη Δημοκρατία. Τη Δημοκρατία που λειτουργεί με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου; Και αφού συντήρησαν το μόρφωμα αυτό, παρουσιάζουν τώρα τις προσπάθειες τους σαν ένα ακόμα σαξές στόρι. Ύποπτο…

Τα ακροδεξιά μορφώματα τύπου Χρυσή Αυγή δεν αρκεί να τα πολεμήσουμε με κάθε νόμιμο μέσο. Η δικαιοσύνη είναι σίγουρα ένα αδιαμφισβήτητο όπλο στα χέρια της δημοκρατίας. Ακόμα όμως και όταν ορθά τα κυνηγήσεις όπως συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, κυνηγάς τους αρρωστημένους εκπροσώπους της – και όχι τις αρρωστημένες ιδέες!

Αυτό που χρειάζεται είναι να ξεριζώσουμε τις ιδέες του φασισμού και του νεοναζισμού από τα μυαλά. Και το ξερίζωμα των ιδεών αυτών από τα μυαλά επιτυγχάνεται μέσα από το διάβασμα. Μέσα από τη μελέτη. Μέσα από την σωστή ανάλυση της ιστορίας. Μέσα από την παιδεία!

Γι’ αυτό κύριε Κενεβέζο άστε τα στην άκρη: Τις παρουσίες στην Ιερά Σύνοδο. Τα γεύματα με τον κάθε μαυροφορεμένο Ταλιμπάν που θεωρεί τους ΕΛΑΜίτες καλά παιδιά και θέλει ρόλο και λόγο στην παιδεία μας. Τους πειραματισμούς και τις μετάνοιες. Άστε στην άκρη τα σάπια και φροντίστε να βγάλετε στην κοινωνία ανθρώπους δημοκρατικούς που θα σέβονται το διαφορετικό. Πειραματιστείτε με ότι άλλο θέλετε, αλλά όχι με τα παιδιά μας!

Υστερόγραφο…

Οι συλλήψεις των μελών της Χρυσής Αυγής άρχισαν Σάββατο πρωί. Μέχρι το μεσημέρι παρακολουθούσα τα τεκταινόμενα στο twitter, όταν αποφάσισα να βάλω το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του ΡΙΚ. «Ο Αναστασιάδης στην Ομογένεια». «Ο Αναστασιάδης στον Μπάιντεν». «Ο Αναστασιάδης και η νέα δυναμική». «Ο Βενιζέλος στον ΟΗΕ». «Ο Μαυρογιάννης…», κάπου ήταν και αυτός. Να ξέρουν άραγε κάτι παραπάνω στο BBC, στο CNN, στο Al Jazeera που το παίζουν πρώτη είδηση;

Δυστυχώς το βράδυ τα πράγματα χειροτέρεψαν. Το εδώ τσιράκι της Χρυσής Αυγής, ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ, φιλοξενούμενος στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του ΣΙΓΜΑ να μιλάει με θράσος για «πραξικόπημα».

«Ασταδιάλα» μονολόγησα! Για μια φορά, για μια φορά μόνο να μην ακολουθήσουμε την Ελλάδα! 

 

Γράφει: Λεόντιος Φιλοθέου

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Kazipur, Μπανγκλαντές: Άνθρωποι ξεφορτώνουν άχυρο από ένα μικρό φορτηγό στην περιφέρεια Kazipur Upazila, στο Μπανγκλαντές. Syed Mahabubul Kader/Zuma Press/Rex/Shutterstock

Ήξερες ότι...

Οι HΠA αγόρασαν την Αλάσκα από τη Ρωσία προς 2,5 δεκάρες το στρέμμα και το Μανχάταν από τους Ινδιάνους με 24 δολάρια.

Σήμερα


Τρίτη
23
Απριλίου
2024
Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Γιορτάζουν : Γεώργιος, Γεωργής, Γιώργος, Γεωργία, Γιωργία, Γεωργούλα, Γωγώ

1941
Β Παγκόσμιος Πόλεμος: Η Ελλάδα υπογράφει ανακωχή με τη Γερμανία.
1967
Ο Σογιούζ 1 εκτοξεύεται σε τροχιά μεταφέροντας τον κοσμοναύτη Βλαντιμίρ Κομάρωφ, ο οποίος σκοτώνεται κατά την επάνοδο στη Γη.
1999
Αεροσκάφη του ΝΑΤΟ βομβαρδίζουν το κτίριο τής σερβικής ραδιοτηλεόρασης (RTS), σκοτώνοντας 16 εργαζόμενους σε αυτήν.
2010
Η Ελλάδα γίνεται η πρώτη χώρα της Ε.Ε. που προσφεύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy