edited George Perdikes 752x490Γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1962. Έγγαμος με την Ηλέκτρα Παναρέτου. Έχουν δύο γιους, τον Αλέξανδρο και τον Στέφανο.

Ως μαθητής στο Λύκειο Ακροπόλεως συμμετείχε στην επιτροπή αγώνα για τη δημιουργία του Πάρκου Ακροπόλεως. Μετά την εκπλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων σπούδασε στη Θεσσαλονίκη Πολιτικός Μηχανικός στο Αριστοτέλειο Πολυτεχνείο.

Οργανώθηκε στο Κυπριακό φοιτητικό κίνημα στις τάξεις της Δημοκρατικής Κίνησης Κυπρίων Φοιτητών «ΑΓΩΝΑΣ» και διετέλεσε πρόεδρος της Εθνικής Φοιτητικής Ένωσης Κυπρίων Φοιτητών ΕΦΕΚ Θεσσαλονίκης. Συμμετείχε στην ίδρυση αρκετών οικολογικών οργανώσεων π.χ. «Φίλοι του Ακάμα», «Οικολογική Κίνηση», «Φίλοι του Ήλιου» κλπ. Είναι ιδρυτικό μέλος πολλών οργανώσεων πολιτών όπως του Συνδέσμου ασθενών και φίλων καρκινοπαθών ΕΛ.Α-ΖΩ, της Τεχνικής Επιτροπής Εμποδιζόμενων Ατόμων ΤΕΔΕΑ κλπ. Είναι επίτιμο μέλος της Παγκύπριας Οργάνωσης Τυφλών. Για την κοινωνική και περιβαλλοντική του δράση έχει τιμηθεί από πολλές οργανώσεις πολιτών.

Το 1996 συμμετείχε στην ίδρυση του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών. Είναι ο πρώτος Πράσινος Βουλευτής που εκλέγηκε στην Κύπρο. Τον Νοέμβριο 2002 εκλέγηκε Γενικός Γραμματέας του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών όπου και παρέμεινε για δύο συνεχόμενες θητείες. Τον Απρίλιο του 2009 εκλέγηκε Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών για δύο χρόνια. Παρέμεινε εξ’ οφίκιο μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος μέχρι τον Μάρτιο του 2013 όπου εκλέγηκε προσωρινά πάλι Γενικός Γραμματέας μετά το διορισμό της μέχρι τότε γενικής γραμματέας κας. Ιωάννα Παναγιώτου στη θέση του Επιτρόπου Περιβάλλοντος.

Στο 10ο Παγκύπριο Συνέδριο των Οικολόγων των Οκτώβριο 2014 εκλέγηκε Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστώνμ θέση που κατέχει μέχρι σήμερα.

Εξελέγη βουλευτής Λευκωσίας με το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών στις εκλογές της 27ης Μαΐου 2001, επανεξελέγη στις εκλογές της 21ης Μαΐου 2006 και στις εκλογές της 22ης Μαΐου 2011.

Είναι μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών, της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παρακολουθήσεως Σχεδίων Αναπτύξεως και Ελέγχου Δημόσιων Δαπανών και της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος.

Είναι μέλος του Εθνικού Συμβουλίου από το 2001.

That's All

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο: Οι πρώην Βρετανίδες Ολυμπιακές καλλιτεχνικές κολυμβήτριες Asha Randall και Katie Clark εμφανίζονται μαζί με τις Sisy Wang και Emily Kuhl σε μία μεγάλη δεξαμενή νερού για να σηματοδοτήσουν τις 100 ημέρες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 στο Παρίσι. Matt Crossick/PA Media Assignments

Ήξερες ότι...

Οι επιστήμονες πίστευαν κάποτε πως αν ποτέ έφτιαχναν μια ατομική βόμβα, αυτή θα ήταν τόσο μεγάλη, που θα έπρεπε να μεταφερθεί στο στόχο με πλοίο. Σήμερα υπάρχουν πυρηνικές βόμβες ισχύος 1 κιλοτόνου, οι οποίες ζυγίζουν περίπου 6 κιλά.

Σήμερα


Πέμπτη
18
Απριλίου
2024
Παγκόσμια Ημέρα Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Γιορτάζουν : Θεοχάρης, Θεοχαρούλα, Χαρούλα

1906
Σεισμός μεγέθους 7,9 βαθμών Ρίχτερ καταστρέφει την πόλη του Σαν Φρανσίσκο.
1946
Διαλύεται η Κοινωνία των Εθνών.
1954
Ο Γκαμάλ Άμπντελ Νάσερ καταλαμβάνει την εξουσία στην Αίγυπτο
1980
Ιδρύεται η Δημοκρατία της Ζιμπάμπουε.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy