edited George Perdikes 752x490Γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1962. Έγγαμος με την Ηλέκτρα Παναρέτου. Έχουν δύο γιους, τον Αλέξανδρο και τον Στέφανο.

Ως μαθητής στο Λύκειο Ακροπόλεως συμμετείχε στην επιτροπή αγώνα για τη δημιουργία του Πάρκου Ακροπόλεως. Μετά την εκπλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων σπούδασε στη Θεσσαλονίκη Πολιτικός Μηχανικός στο Αριστοτέλειο Πολυτεχνείο.

Οργανώθηκε στο Κυπριακό φοιτητικό κίνημα στις τάξεις της Δημοκρατικής Κίνησης Κυπρίων Φοιτητών «ΑΓΩΝΑΣ» και διετέλεσε πρόεδρος της Εθνικής Φοιτητικής Ένωσης Κυπρίων Φοιτητών ΕΦΕΚ Θεσσαλονίκης. Συμμετείχε στην ίδρυση αρκετών οικολογικών οργανώσεων π.χ. «Φίλοι του Ακάμα», «Οικολογική Κίνηση», «Φίλοι του Ήλιου» κλπ. Είναι ιδρυτικό μέλος πολλών οργανώσεων πολιτών όπως του Συνδέσμου ασθενών και φίλων καρκινοπαθών ΕΛ.Α-ΖΩ, της Τεχνικής Επιτροπής Εμποδιζόμενων Ατόμων ΤΕΔΕΑ κλπ. Είναι επίτιμο μέλος της Παγκύπριας Οργάνωσης Τυφλών. Για την κοινωνική και περιβαλλοντική του δράση έχει τιμηθεί από πολλές οργανώσεις πολιτών.

Το 1996 συμμετείχε στην ίδρυση του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών. Είναι ο πρώτος Πράσινος Βουλευτής που εκλέγηκε στην Κύπρο. Τον Νοέμβριο 2002 εκλέγηκε Γενικός Γραμματέας του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών όπου και παρέμεινε για δύο συνεχόμενες θητείες. Τον Απρίλιο του 2009 εκλέγηκε Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών για δύο χρόνια. Παρέμεινε εξ’ οφίκιο μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος μέχρι τον Μάρτιο του 2013 όπου εκλέγηκε προσωρινά πάλι Γενικός Γραμματέας μετά το διορισμό της μέχρι τότε γενικής γραμματέας κας. Ιωάννα Παναγιώτου στη θέση του Επιτρόπου Περιβάλλοντος.

Στο 10ο Παγκύπριο Συνέδριο των Οικολόγων των Οκτώβριο 2014 εκλέγηκε Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστώνμ θέση που κατέχει μέχρι σήμερα.

Εξελέγη βουλευτής Λευκωσίας με το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών στις εκλογές της 27ης Μαΐου 2001, επανεξελέγη στις εκλογές της 21ης Μαΐου 2006 και στις εκλογές της 22ης Μαΐου 2011.

Είναι μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών, της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παρακολουθήσεως Σχεδίων Αναπτύξεως και Ελέγχου Δημόσιων Δαπανών και της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος.

Είναι μέλος του Εθνικού Συμβουλίου από το 2001.

That's All


Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Χαν Γιούνις, Λωρίδα της Γάζας, Παλαιστίνη: Εναέρια άποψη της περιοχής αλ-Μαουάσι, όπου χιλιάδες εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι ζουν σε πρόχειρες σκηνές δίπλα στη θάλασσα. Muhammed Eslayeh/Anadolu/Getty Images

Ήξερες ότι...

Η γυναίκα που έχει εμφανιστεί στα περισσότερα εξώφυλλα του περιοδικού ΤΙΜΕ (10 φορές) είναι η Παναγία.

Newsletter

Σήμερα


Τετάρτη
15
Οκτωβρίου
2025
Διεθνής Ημέρα του Λευκού Μπαστουνιού

Παγκόσμια Ημέρα Πλυσίματος Χεριών

Γιορτάζουν :Λουκιανός, Λουκιανή

1837
Ιδρύεται η Σχολή Καλών Τεχνών στην Αθήνα.
1878
Ο Τόμας Έντισον ξεκινά εταιρεία ηλεκτρικών, γνωστή σήμερα ως General Electric.
1950
Με την έγκριση του ΟΗΕ, η Νότια Κορέα εισβάλλει στη Βόρεια Κορέα και καταλαμβάνει την Πιονγιάνγκ.
1951
Παρασκευάζεται από το Μεξικανό Λουίς Μιραμόντες το πρώτο αντισυλληπτικό χάπι.
1991
Η Βοσνία Ερζεγοβίνη ανακηρύσσει την ανεξαρτησία της από τη Γιουγκοσλαβία.
1997
Ο Βρετανός Άντι Γκριν με το ThrustHCC, καταρρίπτει το φράγμα του ήχου στη γη, για πρώτη φορά.