Ονομάζομαι Γιώργος Παυλίδης. Γεννήθηκα στη Λευκωσία στις 13/06/1963 και είμαι πρόσφυγας από το Λάρνακα Λαπήθου της επαρχίας Κερύνειας. Είμαι νυμφευμένος και έχω μια θυγατέρα.
Μετά την αποφοίτησή μου από το Λύκειο Ακροπόλεως (1981) υπηρέτησα τη θητεία μου στην Εθνική Φρουρά ( Ειδικότητα: Μουσικός – Στρατιωτική Φιλαρμονική Εθνικής Φρουράς).
Από το Σεπτέμβρη του 1983 μέχρι τον Ιούνιο του 1984 εργάστηκα ως ανειδίκευτος εργάτης σε ιδιωτική εταιρεία, ενώ ταυτόχρονα παρακολουθούσα μαθήματα ξένων γλωσσών.
Το Σεπτέμβρη του 1984 κατόπιν εξετάσεων εξασφάλισα υποτροφία από τη Σχολή Ρωσικής γλώσσας και αναχώρησα για σπουδές στη Μόσχα. Μετά την αποπεράτωσή των σπουδών μoυ στην Προκαταρτική Σχολή, ξεκίνησα τη φοίτησή μου στη Σχολή Δημοσιογραφίας του Κρατικού Πανεπιστημίου Λομονόσωφ, από την οποία αποφοίτησα με άριστα τον Ιούνιο του 1990. (ΜΑ in journalism).
Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου ανέπτυξα έντονη συνδικαλιστική δράση. Για σειρά ετών ήμουν πρόεδρος του Φοιτητικού Συμβουλίου της Σχολής Δημοσιογραφίας, ενώ για πέντε συναπτά έτη διετέλεσα Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Κυπριών Φοιτητών Σοβιετικής Ένωσης. Παράλληλα ασχολήθηκα με την έκδοση των εντύπων τόσο της Σχολής Δημοσιογραφίας, όσο και της Φοιτητικής Οργάνωσης. Επίσης διετέλεσα μέλος του μουσικού συγκροτήματος «Αφροδίτη» με έδρα τη Μόσχα.
Αμέσως μετά την επιστροφή μου στην Κύπρο (Ιούνιο 1990) εργοδοτήθηκα στην εφημερίδα «Νεολαία» αρχικά ως συντάκτης και αργότερα ως υπεύθυνος ύλης. Παράλληλα συνεργάστηκα με την αθλητική εφημερίδα «Κόσμος των Σπορ», την εφημερίδα «Χαραυγή» καθώς και με άλλα έντυπα. Το Γενάρη του 1995 προσελήφθηκα στο ραδιοφωνικό σταθμό ΑΣΤΡΑ, στον οποίο εργάζομαι μέχρι και σήμερα. Για σειρά ετών είχα την ευθύνη του πολιτικού ρεπορτάζ του σταθμού και με την ιδιότητα αυτή κάλυψα δημοσιογραφικά όλες τις εξελίξεις που είχαν σχέση με το κυπριακό πρόβλημα και την ενταξιακή πορεία της Κύπρου. (1995- 2005). Το 1999 διορίστηκα Αρχισυντάκτης και το 2006 ανέλαβα καθήκοντα Γενικού Διευθυντή του ΑΣΤΡΑ.
Από το 1999 είμαι μέλος της Επιτροπής Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας εκπροσωπώντας στην Επιτροπή τα Ηλεκτρονικά Μέσα Ενημέρωσης. Είμαι επίσης μέλος της Ένωσης Συντακτών Κύπρου.
Το 2005 συνέχισα τις σπουδές μου στη Σχολή Δημοσιογραφίας του Κρατικού Πανεπιστήμιου της Σόφιας (St Kliment Ochridski) από το οποίο αποφοίτησα το 2008. Η υπεράσπιση της διδακτορικής μου διατριβής με θέμα τη Δημοσιογραφική Δεοντολογία έγινε στο Ανώτατο Ινστιτούτο Πολιτισμού του Κρατικού Πανεπιστημίου της Σόφιας το Φλεβάρη του 2008. Η Εξεταστική Επιτροπή ομόφωνα ( 21 ψήφους υπέρ και καμία εναντίον) μ’ έκρινε άξιο και μου απένειμε τον τίτλο του Διδάκτορα Επιστημών στη Δημοσιογραφία.
Από το 1999 μέχρι το 2005 συνεργάστηκα με τη Σχολή Δημοσιογραφίας του Frederick Institute of Technology, στην οποία δίδασκα τα μαθήματα Ραδιοφωνική Παραγωγή (1και 2) και Δημοσιογραφική Δεοντολογία.
Το 2006 άρχισα να συνεργάζομαι με το Τμήμα Επικοινωνιών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας (τότε Intercollege), στο οποίο διδάσκω τ’ ακόλουθα μαθήματα: Introduction to Journalism, News writing,Editing, Radio News, Radio Production, Electronic Media – Radio, Communication Law – MediaEthics. Από το Σεμπτέβρη του 2008 εργάζομαι ως μόνιμο προσωπικό στο εν λόγω Πανεπιστήμιο στη βαθμίδα του Λέκτορα.
Το 2009 συνεργάστηκα ως Ειδικός Επιστήμονας με το Τμήμα Επικοινωνιών και Διαδικτύου του ΤΕΠΑΚ. Δίδαξα το μάθημα «Επικοινωνιακή Ηθική και Νομικό Πλαίσιο» (Β έτος)
Από το 2011 ξεκίνησα συνεργασία ως Ειδικός Επιστήμονας με την Αστυνομική Ακαδημία, στην οποία παραδίδω σειρά διαλέξεων γύρω από το θέμα «Αστυνομία και ΜΜΕ».

Load More

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο: Οι πρώην Βρετανίδες Ολυμπιακές καλλιτεχνικές κολυμβήτριες Asha Randall και Katie Clark εμφανίζονται μαζί με τις Sisy Wang και Emily Kuhl σε μία μεγάλη δεξαμενή νερού για να σηματοδοτήσουν τις 100 ημέρες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 στο Παρίσι. Matt Crossick/PA Media Assignments

Ήξερες ότι...

Οι επιστήμονες πίστευαν κάποτε πως αν ποτέ έφτιαχναν μια ατομική βόμβα, αυτή θα ήταν τόσο μεγάλη, που θα έπρεπε να μεταφερθεί στο στόχο με πλοίο. Σήμερα υπάρχουν πυρηνικές βόμβες ισχύος 1 κιλοτόνου, οι οποίες ζυγίζουν περίπου 6 κιλά.

Σήμερα


Παρασκευή
19
Απριλίου
2024

Γιορτάζουν : Κανένας

1770
O Άγγλος πλοίαρχος Τζέιμς Κουκ αντικρύζει για πρώτη φορά τις ακτές της Αυστραλίας.
1839
Υπογράφεται η Συνθήκη του Λονδίνου, με την οποία αναγνωρίζεται η ανεξαρτησία του Βελγίου και του Λουξεμβούργου από την Ολλανδία.
1961
Η Σιέρα Λεόνε γίνεται ανεξάρτητο κράτος.
2005
Ο Γερμανός καρδινάλιος Γιόσεφ Ράτσινγκερ εκλέγεται 265ος Πάπας, με το όνομα Βενέδικτος ΙΣΤ

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy