Ο Τάσος Μητσόπουλος γεννήθηκε στη Λάρνακα στις 30 Μαΐου 1965. Είναι έγγαμος με την Κατερίνα Βάτη και έχει μια κόρη και ένα γιο. Σπούδασε νομικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και υπήρξε επαγγελματικό στέλεχος του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗ.ΣΥ). Μιλά αγγλικά και γαλλικά.

Κοινοβουλευτική θητεία / δραστηριότητα:

Διετέλεσε Βουλευτής της εκλογικής περιφέρειας Λάρνακας του ΔΗ.ΣΥ. από το 2006 μέχρι την υπουργοποίησή του το 2013. Υπήρξε αναπληρωτής Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών και Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΔΗ.ΣΥ.

Ήταν μέλος της Επιτροπής Επιλογήςτης Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών, της Ad Hoc Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τον Κανονισμό της Βουλής και τακτικό μέλος της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για το Πόθεν Έσχες.

Υπήρξε επίσης μέλος της αντιπροσωπείας της Βουλής στην COSAC (Διάσκεψη των Επιτρόπων Ευρωπαϊκών Υποθέσεων) και μέλος της αντιπροσωπείας της Βουλής στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Μεσογείου και εισηγητής για θέματα μετανάστευσης.

Πολιτική διαδρομή :

Υπήρξε μέλος της Νεολαίας του ΔΗ.ΣΥ. και της φοιτητικής οργάνωσης Πρωτοπορία (1978-2000) καθώς και μέλος της ηγεσίας της νεολαίας της Νέας Δημοκρατίας (ΟΝΝΕΔ) την περίοδο 1988-1990.

Εκλέγηκε αντιπρόεδρος και γενικός γραμματέας της Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (1989-1993) και διετέλεσε ειδικός σύμβουλος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας (1989-1993).

Ήταν επίσης διευθυντής του Γραφείου του Δημήτρη Αβραμόπουλου (1993-1995) και σύμβουλος του Ευρωβουλευτή Κωνσταντίνου Χατζηδάκη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (1995-1997).

Διετέλεσε διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου του ΔΗ.ΣΥ. (1997-2005)και Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗ.ΣΥ. (1999-2008).

Ήταν Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού και επίτροπος Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΔΗ.ΣΥ. και επικεφαλής του Παρατηρητηρίου Μέσης Ανατολής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Είναι μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου και του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗ.ΣΥ.

Ο κ. Μητσόπουλος ανέλαβε καθήκοντα ως Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων την 1η Μαρτίου 2013. 

That's All

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Βαλτιμόρη, Μέριλαντ: Η κατάρρευση της γέφυρας Francis Scott Key αφού ένα πλοίο με κοντέινερ την χτύπησε. Μια ομάδα δυτών προσπαθούσε να εντοπίσει τουλάχιστον επτά άτομα που πιστεύεται ότι έπεσαν στον ποταμό Patapsco ως αποτέλεσμα της κατάρρευσης. Jim Lo Scalzo/EPA

Ήξερες ότι...

Η εγκληματική οργάνωση Ndrangheta (Ντραγκέτα), που δρα στην Καλαβρία της Ιταλίας, οφείλει το όνομά της στην ελληνική λέξη ανδραγάθημα.

Σήμερα


Πέμπτη
28
Μαρτίου
2024

Γιορτάζουν : Κανένας

1566
Ιδρύεται η πόλη της Βαλέτα στη Μάλτα από τους Ιππότες του Αγίου Ιωάννη.
1802
Ο Χάινριχ Όλμπερς ανακαλύπτει τον αστεροειδή 2 Παλλάς, τον δεύτερο αστεροειδή που ανακαλύφθηκε ποτέ.
1930
Η Κωνσταντινούπολη και η Άγκυρα αλλάζουν το όνομα τους σε Ισταμπούλ και Άνκαρα.
1953
Στο Ισραήλ ο ηγέτης του κόμματος Καντίμα Εχούντ Ολμέρτ κερδίζει τις εκλογές.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy