simos ioannouΓεννήθηκα το 1955 στην Αμμόχωστο, στη συνοικία του Αγίου Λουκά. Πατέρας μου είναι ο Κυριάκος (Κακουλλής) με καταγωγή από τον Άγιο Λουκά και μητέρα μου η Μυροφόρα το γένος Συμεού από τη Μηλιά Αμμοχώστου. Είμαι νυμφευμένος με την οδοντίατρο Σοφία Σωκράτους με την οποία έχουμε  δύο παιδιά, τον Πάτροκλο 29 ετών Πολιτικό Μηχανικό και την Μύρω 24 ετών Τεχνολόγο Τροφίμων.

Φοίτησα στο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Λουκά και ακολούθως στο Β’ και στο Α’ Γυμνάσιο Αμμοχώστου. Από τον Ιούλιο του 1973 μέχρι τον Οκτώβριο του 1975 υπηρέτησα τη στρατιωτική μου θητεία κατά τη δύσκολη περίοδο του πραξικοπήματος και της εισβολής.

Ακολούθως μετέβηκα στην Ουγγαρία όπου σπούδασα με υποτροφία στο Ιατρικό Πανεπιστήμιο Semmelweis της Βουδαπέστης. Συνέχισα να εργάζομαι στο Εθνικό Νοσοκομείο Υγείας και Αθλητισμού της Βουδαπέστης, παίρνοντας την ειδικότητα της Αθλητιατρικής και της Ορθοπεδικής. Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου, ανέπτυξα πλούσια συνδικαλιστική δράση. Διετέλεσα για σειρά ετών Πρόεδρος της Φοιτητικής Ένωσης Κυπρίων Φοιτητών Ουγγαρίας.

Το 1988 επέστρεψα στην Κύπρο και άρχισα να εργάζομαι ως ιδιώτης γιατρός στη Λεμεσό, επάγγελμα που εξασκώ μέχρι και σήμερα.

That's All

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Βενετία, Ιταλία: Άνθρωποι διαμαρτύρονται κατά της εισαγωγής ενός συστήματος εγγραφής και της επιβολής τέλους στους τουρίστες που επισκέπτονται την πόλη για μία ημέρα, το οποίο προορίζεται για τη διατήρηση της λιμνοθάλασσας της πόλης. Manuel Silvestri/Reuters

Ήξερες ότι...

Στα Νησιά του Σολομώντα, μέχρι τον 20ό αιώνα, χρησιμοποιούσαν τα δόντια των σκύλων ως νομίσματα.

Σήμερα


Παρασκευή
26
Απριλίου
2024
Παγκόσμια Ημέρα Διανοητικής Ιδιοκτησίας

Γιορτάζουν :Γλαφύρα, Γλαφυρή, Γλαφυρούλα, Γλαφυρός

1607
Οι πρώτοι Βρετανοί άποικοι αποβιβάζονται στην βόρειο Αμερική, στις ακτές της σημερινής Βιρτζίνια..
1902
Ο ποδοσφαιρικός σύλλογος Νιούτον Χιθ μετονομάζεται σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
1933
Ιδρύεται η Γκεστάπο, η μυστική αστυνομία του ναζιστικού καθεστώτος.
1986
Στον πυρηνικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας του Τσερνόμπιλ, στη Σοβιετική Ένωση, σημειώνεται έκρηξη, με αποτέλεσμα το χειρότερο πυρηνικό ατύχημα στην Ιστορία.
1994
Διεξάγονται οι πρώτες πολυφυλετικές εκλογές στη Νότιο Αφρική.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy