fbpx

25Petros

Ο Πέτρος Κλεάνθους είναι Πολιτικός Επιστήμονας

Γεννήθηκε τον Απρίλιο του 1977 στη Λεμεσό, είναι παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών.

Σπούδασε, αρχικά, στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, από όπου έλαβε πτυχίο και μεταπτυχιακό στη Χημεία το 2001 και το 2003 αντίστοιχα. Το 2008 αποφοίτησε με άριστα από το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά. Στη συνέχεια έγινε δεκτός, στο Τμήμα Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου και αποφοίτησε με μεταπτυχιακό στην Κοινωνική και Πολιτική Θεωρία.

Παλαιότερα, είχε εργαστεί στον επαγγελματικό μηχανισμό του Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΔΟΝ και ως καθηγητής σε ιδιωτικό κολέγιο. Από το 2005 εργάζεται ως Χημικός στο Τμήμα Γεωργίας και από το 2009 είναι Υπεύθυνος του Εργαστηρίου Ελέγχου Οίνων και Αλκοολούχων Ποτών του Τμήματος Γεωργίας.

Συμμετέχει ενεργά στα κοινά, από μαθητής στο Α’ Λανίτειο Λύκειο και τη Μαθητική Κίνηση της ΕΔΟΝ. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, διετέλεσε Πρόεδρος της Προοδευτικής Κίνησης Φοιτητών, ενώ στη συνέχεια του ανατέθηκε συντονιστικός ρόλος για την καθοδήγηση των τοπικών οργανώσεων στην Κύπρο και το εξωτερικό. Σε αυτή την πορεία ανέλαβε καθήκοντα Γραμματέα του Φοιτητικού τμήματος της ΕΔΟΝ. Υπηρέτησε, επίσης, την ΕΔΟΝ ως μέλος του Κεντρικού και Εκτελεστικού Συμβουλίου καθώς επίσης και ως μέλος της Επαρχιακής Γραμματείας Λεμεσού.

Είναι μέλος της Επαρχιακής Επιτροπής ΑΚΕΛ Λεμεσού, Υπεύθυνος του Μορφωτικού Γραφείου του ΑΚΕΛ Λεμεσού, μέλος του Μορφωτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής και μέλος στα Επαρχιακά Γραφεία Παιδείας και Αθλητισμού. Στο παρελθόν είχε συμμετοχή στα γραφεία Παιδείας και Περιβάλλοντος της Κεντρικής Επιτροπής.

Έχει εκλεγεί δύο φορές Σχολικός Έφορος Λεμεσού ενώ σήμερα είναι Πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων του Γ΄ Δημοτικού Σχολείου Λεμεσού και μέλος της Ολομέλειας της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης Λεμεσού.

Εκπροσωπεί την Κύπρο στο Κέντρο Αναφοράς για τον Έλεγχο των Οίνων, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στην Επιτροπή Μεθόδων Ανάλυσης του Διεθνούς Οργανισμού Αμπέλου και Οίνου.

Έχει να παρουσιάσει πλούσια αρθρογραφία σε εφημερίδες και πολιτικά περιοδικά. Ασχολείται εκτενώς με θέματα που αφορούν την Παιδεία, τη Γεωργία και το Περιβάλλον, το Κυπριακό, τις Διεθνείς Σχέσεις, την Πολιτική Οικονομία και την Κοινωνιολογία. Είναι λάτρης του αθλητισμού και δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ενασχόληση στις παιδικές ηλικίες. Αγαπά ιδιαίτερα το θέατρο, τη μουσική και τον κινηματογράφο.

That's All

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Υπάλληλος της κρατικής εταιρίας Alrosa της Ρωσίας δείχνει τα αποτελέσματα της εξόρυξης. Σπάνια πετράδια, μεταξύ τους και ένα ακατέργαστο διαμάντι 242 καρατίων που θα δημοπρατηθούν από την εταιρία με καμάρι καθώς είναι το μεγαλύτερο που έχει βρει αυτόν τον αιώνα. REUTERS/Tatyana Makeyeva

Ήξερες ότι...

Οι άνθρωποι ευθύνονται για τον θάνατο περίπου 70 εκατομμυρίων καρχαριών το χρόνο.

Σήμερα


Τρίτη
2
Μαρτίου
2021

Γιορτάζουν : Ευθαλία, Θάλια, Θάλεια, Ευθαλίτσα, Ευθαλιώ, Θαλίτσα, Θαλιώ, Τρωάδιος, Τρωάδης, Τρωάδος, Τρωάς, Τρωάδα

1840
Η Ιονική Κρατική Τράπεζα, η μετέπειτα Ιονική και Λαϊκή Τράπεζα, ανοίγει το πρώτο της κατάστημα στην Κέρκυρα.
1969
Ειδικοί ανθρωπολόγοι συμπεραίνουν από το κρανίο που βρέθηκε στο σπήλαιο των Πετραλώνων ότι η ανθρώπινη παρουσία χρονολογείται 100.000 χρόνια στη Χαλκιδική.
1972
Οι μητροπολίτες Κιτίου Άνθιμος, Πάφου Γεννάδιος και Κυρήνειας Κυπριανός ζητούν την παραίτηση του αρχιεπισκόπου Μακάριου από την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Άμεση κινητοποίηση των υποστηρικτών του Μακάριου, οι οποίοι διαδηλώνουν υπέρ του αρχιεπισκόπου.
1990
Έπειτα από 27 χρόνια, ο Νέλσον Μαντέλα επιστρέφει στην ενεργό πολιτική δράση, καθώς εκλέγεται αντιπρόεδρος του Εθνικού Αφρικανικού Κογκρέσου, την κύρια οργάνωση των μαύρων που αγωνίζεται για την ισότητα και την ισονομία στη χώρα.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy