olga derviΓεννήθηκα στη Λευκωσία, καλοκαίρι του 1976, στις 14 Αυγούστου, δύο ακριβώς χρόνια μετά τη θλιβερή μέρα της εκκένωσης και στη συνέχεια της κατάληψης της θαλασσοφίλητης Αμμοχώστου, την οποία λατρεύω και θέλω να δω ελεύθερη.

 

Από πολύ μικρή ηλικία διαπίστωσα ότι η αγάπη για τη μελέτη και τη γνώση αποτελούσε ένα από τα δυνατά στηρίγματα πάνω στα οποία θα επιδίωκα να χτίσω την προσωπικότητά μου. Με την ολοκλήρωση της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μου στο Λύκειο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ στη Λευκωσία, σπούδασα Κλασικές Σπουδές και Φιλοσοφία, καθώς και μεταπτυχιακά στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Σήμερα είμαι Λειτουργός του Γραφείου Ειδικής Αγωγής Μέσης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού με αρμοδιότητα το συντονισμό των προγραμμάτων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης για τα παιδιά με Ειδικές Ανάγκες. Ο επαγγελματικός μου ρόλος είχε ως αποτέλεσμα να έρθω σε επαφή με παιδιά τα οποία, εκτός από την ανάγκη για αγάπη, έχουν το δικαίωμα για ίση εκπαίδευση, ομαλή και ορθή ένταξη στο κοινωνικό σύνολο.

 

Η ιδιαίτερα συναισθηματική καθημερινότητά μου, με οδήγησε στο να ευαισθητοποιηθώ και να συμμετέχω σε δραστήριες κοινωνικές ομάδες όπως η Europa Donna Κύπρου, ο Σύνδεσμος Συγγενών και Φίλων Εξαρτημένων Ατόμων και ο Σύνδεσμος Καρκινοπαθών και Φίλων.

 

Η αγάπη μου για την Αμμόχωστο με οδήγησε στο να είμαι ενεργό μέλος του Σωματείου και της Ιδέας που ονομάζεται Ανόρθωσις Αμμοχώστου, συμμετέχοντας σε οργανωμένες δραστηριότητες και αρθρογραφώντας για το  πολυσήμαντο έργο και τις ποικίλες δράσεις της «Μεγάλης Κυρίας» του κυπριακού ποδοσφαίρου, τόσο στον αθλητισμό όσο και στον πολιτισμό.  Το «αενάως αναγεννάται» που εκστόμισε ο ιστορικός Πρόεδρος του Σωματείου Αναστάσιος Οικονομίδης μετά την ανατίναξη του οικήματος της Ανόρθωσης από τους Άγγλους το 1958, έγινε βίωμά μου.

 

Το θέατρο και οι τέχνες αποτελούσαν πάντοτε για μένα έναν μοναδικό πόλο έλξης με αποτέλεσμα να παρακολουθήσω μαθήματα θεάτρου και να συμμετάσχω σε παραστάσεις. Παράλληλα είμαι μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Ρυθμικής Γυμναστικής Rainbow.

 

Αν και μεγάλωσα και ζω στην πρωτεύουσα έχω στενούς δεσμούς με το χωριό του πατέρα μου, την Κρίτου Τέρρα, συμμετέχοντας σε διάφορες εκδηλώσεις σχετικές με τους Απόδημους και Φίλους του χωριού.


Η ενασχόληση μου με τα κοινά ήταν λογικό να αποτελέσει και την οδό για την πολιτική μου δράση, τα τελευταία χρόνια. Είμαι μέλος της Επιτροπής Παιδείας του Δημοκρατικού Κόμματος.

That's All

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο: Οι πρώην Βρετανίδες Ολυμπιακές καλλιτεχνικές κολυμβήτριες Asha Randall και Katie Clark εμφανίζονται μαζί με τις Sisy Wang και Emily Kuhl σε μία μεγάλη δεξαμενή νερού για να σηματοδοτήσουν τις 100 ημέρες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 στο Παρίσι. Matt Crossick/PA Media Assignments

Ήξερες ότι...

Οι επιστήμονες πίστευαν κάποτε πως αν ποτέ έφτιαχναν μια ατομική βόμβα, αυτή θα ήταν τόσο μεγάλη, που θα έπρεπε να μεταφερθεί στο στόχο με πλοίο. Σήμερα υπάρχουν πυρηνικές βόμβες ισχύος 1 κιλοτόνου, οι οποίες ζυγίζουν περίπου 6 κιλά.

Σήμερα


Σάββατο
20
Απριλίου
2024

Γιορτάζουν : Ζακχαίος, Ζάκχος, Ζάχος

1862
Πραγματοποιείται το πρώτο πείραμα παστερίωσης από τους Λουί Παστέρ και Κλοντ Μπερνάρ.
1902
Ο Πιερ Κιουρί και η Μαρία Κιουρί ανακαλύπτουν το ράδιο.
1920
Έναρξη των 7ων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, στην Αμβέρσα του Βελγίου.
1999
Σημειώνεται ο μεγαλύτερος βομβαρδισμός του Κοσόβου από τις ΗΠΑ.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy