nikolaidis 1Γεννήθηκε στις 2 Νοεμβρίου 1953 στη Λεμεσό. Είναι παντρεμένος με την Έλενα Ιωάννου, Πολιτικό Μηχανικό, και έχουν δύο παιδιά, τον Ηρόδοτο και την Ήβη. Γονείς του ο Ηρόδοτος και η Χαρίκλεια Νικολάου, από τη Λετύμπου της Πάφου. Αδέλφια του ο Χριστόφορος Νικολαΐδης, Μηχανολόγος Μηχανικός  και η Μαίρη Σπανού, Καθηγήτρια Εμπορικών. Αποφοίτησε από το Λανίτειο Γυμνάσιο Λεμεσού, ως σημαιοφόρος με άριστα.

Υπηρέτησε τη θητεία του στο Πυροβολικό ως Έφεδρος Ανθυπολοχαγός.

Έκανε πτυχιακές σπουδές στο Dartmouth College στο New Hampshire των ΗΠΑ και μεταπτυχιακές σπουδές στο University of Southern California των ΗΠΑ στον κλάδο της Ηλεκτρολογίας Μηχανικής. Μετά τις σπουδές του εργάστηκε στην Ελλάδα σε Τεχνική Εταιρεία ως Διευθυντής Έργων για τη ΔΕΗ. Στην Αθήνα ήταν μέλος της Ένωσης Κυπρίων και μέλος της Κλαδικής Οργάνωσης Μηχανικών του ΠΑΣΟΚ.

Επέστρεψε στην Κύπρο το 1981, όπου προσλήφθηκε ως Μηχανικός στην Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου. Αποχώρησε από την ΑΗΚ με την υπουργοποίηση κατέχοντας τη θέση του Αν. Περιφερειακού Διευθυντή Λεμεσού. Με την επάνοδο του στην Κύπρο το 1981 δραστηριοποιείται έντονα στα κοινά.

Διετέλεσε μέλος της Επαρχιακής Επιτροπής Λεμεσού, της Κεντρικής Επιτροπής, του Πολιτικού Γραφείου και Γραμματέας της Θεματικής Επιτροπής  Συγκοινωνιών και Έργων και της Θεματικής Επιτροπής Εμπορίου Βιομηχανίας, Ενέργειας και Τουρισμού. Το 2003 εξελέγη  Πρόεδρος της Επαρχιακής Επιτροπής Λεμεσού ΚΣ ΕΔΕΚ. Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Επιστημόνων Λεμεσού και μέλος ΔΣ σε πολλές Μαζικές Οργανώσεις και Μορφωτικούς Συλλόγους.

Τον Ιούλιο του 2006 διορίστηκε από τον Πρόεδρο Τ. Παπαδόπουλο ως Πρόεδρος του ΔΣ της Αρχής Αδειών. Τον Φεβρουάριο του 2008 ανάλαβε τα καθήκοντα του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων στην Κυβέρνηση Δ. Χριστόφια.

Τον Μάρτιο του 2010 παραιτήθηκε από τη θέση του Υπουργού, μετά την αποχώρηση της ΕΔΕΚ από την Κυβέρνηση.

Εξελέγη Βουλευτής εκλογικής περιφέρειας Λεμεσού του Κ.Σ. ΕΔΕΚ το Μάιο του 2011. Στη Βουλή διετέλεσε μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Γεωργίας και Φυσικών Πόρων, της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού,  της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Συγκοινωνιών και Έργων και Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών, Αξιών και Επιτρόπου Διοικήσεως. Την περίοδο 2011-2015 ήταν μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών και μέλος της Ad Hoc Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τις Κυπριακές Αερογραμμές. Διετέλεσε επίσης μέλος της αντιπροσωπίας της Βουλής στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (από τον Νοέμβριο 2011). Τον Ιούνιο του 2013 εξελέγη ομόφωνα Πρόεδρος της Υποεπιτροπής Πολιτισμού, Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Διαφορετικότητας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, της οποίας κατείχε τη θέση του Αντιπροέδρου.

Σήμερα ο Νίκος Νικολαΐδης κατέρχεται στις δημοτικές εκλογές ως ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος Λεμεσού.

That's All

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Βενετία, Ιταλία: Άνθρωποι διαμαρτύρονται κατά της εισαγωγής ενός συστήματος εγγραφής και της επιβολής τέλους στους τουρίστες που επισκέπτονται την πόλη για μία ημέρα, το οποίο προορίζεται για τη διατήρηση της λιμνοθάλασσας της πόλης. Manuel Silvestri/Reuters

Ήξερες ότι...

Στα Νησιά του Σολομώντα, μέχρι τον 20ό αιώνα, χρησιμοποιούσαν τα δόντια των σκύλων ως νομίσματα.

Σήμερα


Σάββατο
27
Απριλίου
2024
Παγκόσμια Ημέρα Σχεδίου (Design)

Γιορτάζουν :Λάζαρος, Λάζος

1810
Ο Λούντβιχ βαν Μπετόβεν συνθέτει το διάσημο κομμάτι "Für Elise".
1981
Κυκλοφορεί το πρώτο ποντίκι από την Xerox PARC.
1992
Σχηματίζεται η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας από την ένωση Σερβίας και Μαυροβουνίου.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy