House of Nicos. Του Λεόντιου Φιλοθέου


Εν αρχή ήτο το κούρεμα.

 

Γράφει: Λεόντιος Φιλοθέου

Με ένα μαγικό τρόπο, ο συμπέθερος βρέθηκε με 20κάτι μύρια στο εξωτερικό παραμονή του, τάχα με το πιστόλι στον κρόταφο,  κουρέματος. Τυχαία πάντα. Και φυσικά δεν άνοιξε μύτη. Ο συμπέθερος τα έφερε λέει πίσω μετά και -ενώ δεν έβλεπε κανένας τίποτε μεμπτό- έδωσε 3 μύρια για στον Αρχιεπίσκοπο. 3. Εκατομμύρια. Για να μπορεί κι αυτός να εφαρμόζει το θεάρεστο επενδυτικό του έργο το οποίο ανάμεσα σε άλλα περιλαμβάνει και κατεδάφιση αρχαίων.

Κανονικό ιερό ξέπλυμα. Κάτι σαν Άγιο Ευχέλαιο ένα πράγμα των μυρίων.

Ακολούθησαν κι άλλα πολλά: Ένα ιερό φιλετάκι στα Μεσοβούνια, το οποίο η πρώτη κυρία πήρε σε τιμή χοιρινής μπριζόλας, με άτοκες δόσεις από τον Αρχιεπίσκοπο. Τυχαία, είναι δίπλα στην κατοικία τους. Ότι μπορεί να κάνει δηλαδή κι ο καθένας από εμάς.

Ήταν κι ένα αρκάτζι του Προέδρου στο Πέρα Πέδι - τυχαία δίπλα σε μια καινούργια ρωσική επένδυση.

Ήταν και κάτι διαπραγματεύσεις για τη Ryan Air και τις Κυπριακές Αερογραμμές, όπου οι δικηγόροι του γραφείου που έχει απλά μια συνωνυμία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας εμφανίστηκαν με άλλο όνομα. Τυχαία πάντα. Περνούσαν απ' έξω, είδαν φως και μπήκαν.

Ήταν κι ένας μοναχός τις προάλλες που πάνω-κάτω είπε ότι τους έταξε ανταλλάγματα για να αποδεχτούν βαριά βιομηχανία σε περιβαλλοντικά ευαίσθητη περιοχή.

Είναι και κάτι πωλήσεις οχημάτων - τυχαία - σε δημόσιους οργανισμούς από τον ένα, και κάτι πωλήσεις υπηκοοτήτων από τον άλλο: κι όλα αυτά, στο κράτος που προΐσταται ο...πεθερός. Κι αν τολμήσεις να σχολιάσεις είσαι...heater.

Και το τελευταίο, ο οργανισμός Organized Crime and Corruption Reporting Project, ένας οργανισμός με βραβείο Πούλιτζερ, ο οποίος ενώ εμπλέκει πλέον τον Νίκο Αναστασιάδη με ντοκουμέντα σε ύποπτες συναλλαγές η απάντηση τους είναι: εμπάθεια, αλαζονεία, ενίοτε χυδαιότητα και αγωγές στα εγχώρια μίντια, γιατί διασύρεται λέει η χώρα στο εξωτερικό. Αν κάποιος διασύρει τη χώρα στο εξωτερικό, δεν είναι ούτε αυτοί που βάζουν τα ερωτήματα, ούτε και όσοι το αναδημοσιεύουν. Είναι ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που δεν απαντά και οι συναλλαγές αυτού.

Ουδέποτε στην σύγχρονη ιστορία του δύσμοιρου αυτού τόπου είχαμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας που με άμεσο ή έμμεσο τρόπο να εμπλέκεται αυτός και τα μέλη της οικογένειας του σε τόσα σκάνδαλα. Ουδέποτε είχαμε ξανά Προεδρική φαμίλια που να δίνει την εντύπωση ότι τους έχουμε κοτσιανιάσει τον τόπο για να νέμονται τα λάφυρα της εξουσίας για να έχουν να τρων και οι επόμενες 30 γενιές διαδόχων.

Σε κάτι Αγγλίες, σε κάτι Σκανδιναβικές χώρες, κάπου εκεί στας Ευρώπας, παραιτούνται αξιωματούχοι επειδή ταξίδεψαν με πιο ακριβό εισιτήριο. Επειδή χρέωσαν καφέ στο δημόσιο. Επειδή χρησιμοποίησαν τον αστυνομικό τους για κάποια άλλη δουλειά.

Εμείς, λένε, έχουμε κάνει το ξέπλυμα mainstream. Το χρυσό διαβατήριο κύρια εργασία και εργαλείο οικονομικής ανάπτυξης. Και τις ύποπτες δοσοληψίες καθημερινότητα.

Κι όταν αυτά γυροφέρνουν τον πρώτο πολίτη της χώρας, είναι Δευτέρα, 26 Αυγούστου και ο καύσωνας επανέρχεται δριμύτερος.

Υστερόγραφο.

Ελπίζω πραγματικά να μας ψεκάζουν. Κι αυτό που μας ψεκάζουν να είναι τόσο αποχαυνωτικά αποτελεσματικό. Διαφορετικά κάθε άλλη εξήγηση είναι πολύ πιο σοβαρή από ότι περιγράφεται.

Γράφει: Λεόντιος Φιλοθέου

 Follow: @leontios_


Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Εκεί στην καρδιά της παραγκούπολης χτυπά και η καρδιά του ποδοσφαίρου. Ο δρόμος βαμμένος στα χρώματα της Αργεντινής και ας βρίσκεται στο Ριο ντι Τζανέιρο καθώς η φαβέλα Dende υποστηρίζει τους γείτονες. EPA/ANDRE COELHO

Ήξερες ότι...

Ο μαϊντανός είναι το βότανο που χρησιμοποιείται περισσότερο σε όλο τον κόσμο.

Σήμερα


Παρασκευή
9
Δεκεμβρίου
2022
Παγκόσμια Ημέρα κατά της Διαφθοράς

Γιορτάζουν : Άννα, Αννίτα, Ανίτα, Ανέτα, Αννέτα, Ανναμπέλλα, Ανναμαρία, Αννούλα, Ανέζα, Ανεζούλα

536
Ο στρατηγός του Βυζαντίου Βελισάριος καταλαμβάνει τη Ρώμη από τους Οστρογότθους.
1793
Ιδρύεται η American Minerva, η πρώτη καθημερινή εφημερίδα της Νέας Υόρκης.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy