fbpx

House of Nicos. Του Λεόντιου Φιλοθέου

Εν αρχή ήτο το κούρεμα.

 

Γράφει: Λεόντιος Φιλοθέου

Με ένα μαγικό τρόπο, ο συμπέθερος βρέθηκε με 20κάτι μύρια στο εξωτερικό παραμονή του, τάχα με το πιστόλι στον κρόταφο,  κουρέματος. Τυχαία πάντα. Και φυσικά δεν άνοιξε μύτη. Ο συμπέθερος τα έφερε λέει πίσω μετά και -ενώ δεν έβλεπε κανένας τίποτε μεμπτό- έδωσε 3 μύρια για στον Αρχιεπίσκοπο. 3. Εκατομμύρια. Για να μπορεί κι αυτός να εφαρμόζει το θεάρεστο επενδυτικό του έργο το οποίο ανάμεσα σε άλλα περιλαμβάνει και κατεδάφιση αρχαίων.

Κανονικό ιερό ξέπλυμα. Κάτι σαν Άγιο Ευχέλαιο ένα πράγμα των μυρίων.

Ακολούθησαν κι άλλα πολλά: Ένα ιερό φιλετάκι στα Μεσοβούνια, το οποίο η πρώτη κυρία πήρε σε τιμή χοιρινής μπριζόλας, με άτοκες δόσεις από τον Αρχιεπίσκοπο. Τυχαία, είναι δίπλα στην κατοικία τους. Ότι μπορεί να κάνει δηλαδή κι ο καθένας από εμάς.

Ήταν κι ένα αρκάτζι του Προέδρου στο Πέρα Πέδι - τυχαία δίπλα σε μια καινούργια ρωσική επένδυση.

Ήταν και κάτι διαπραγματεύσεις για τη Ryan Air και τις Κυπριακές Αερογραμμές, όπου οι δικηγόροι του γραφείου που έχει απλά μια συνωνυμία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας εμφανίστηκαν με άλλο όνομα. Τυχαία πάντα. Περνούσαν απ' έξω, είδαν φως και μπήκαν.

Ήταν κι ένας μοναχός τις προάλλες που πάνω-κάτω είπε ότι τους έταξε ανταλλάγματα για να αποδεχτούν βαριά βιομηχανία σε περιβαλλοντικά ευαίσθητη περιοχή.

Είναι και κάτι πωλήσεις οχημάτων - τυχαία - σε δημόσιους οργανισμούς από τον ένα, και κάτι πωλήσεις υπηκοοτήτων από τον άλλο: κι όλα αυτά, στο κράτος που προΐσταται ο...πεθερός. Κι αν τολμήσεις να σχολιάσεις είσαι...heater.

Και το τελευταίο, ο οργανισμός Organized Crime and Corruption Reporting Project, ένας οργανισμός με βραβείο Πούλιτζερ, ο οποίος ενώ εμπλέκει πλέον τον Νίκο Αναστασιάδη με ντοκουμέντα σε ύποπτες συναλλαγές η απάντηση τους είναι: εμπάθεια, αλαζονεία, ενίοτε χυδαιότητα και αγωγές στα εγχώρια μίντια, γιατί διασύρεται λέει η χώρα στο εξωτερικό. Αν κάποιος διασύρει τη χώρα στο εξωτερικό, δεν είναι ούτε αυτοί που βάζουν τα ερωτήματα, ούτε και όσοι το αναδημοσιεύουν. Είναι ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που δεν απαντά και οι συναλλαγές αυτού.

Ουδέποτε στην σύγχρονη ιστορία του δύσμοιρου αυτού τόπου είχαμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας που με άμεσο ή έμμεσο τρόπο να εμπλέκεται αυτός και τα μέλη της οικογένειας του σε τόσα σκάνδαλα. Ουδέποτε είχαμε ξανά Προεδρική φαμίλια που να δίνει την εντύπωση ότι τους έχουμε κοτσιανιάσει τον τόπο για να νέμονται τα λάφυρα της εξουσίας για να έχουν να τρων και οι επόμενες 30 γενιές διαδόχων.

Σε κάτι Αγγλίες, σε κάτι Σκανδιναβικές χώρες, κάπου εκεί στας Ευρώπας, παραιτούνται αξιωματούχοι επειδή ταξίδεψαν με πιο ακριβό εισιτήριο. Επειδή χρέωσαν καφέ στο δημόσιο. Επειδή χρησιμοποίησαν τον αστυνομικό τους για κάποια άλλη δουλειά.

Εμείς, λένε, έχουμε κάνει το ξέπλυμα mainstream. Το χρυσό διαβατήριο κύρια εργασία και εργαλείο οικονομικής ανάπτυξης. Και τις ύποπτες δοσοληψίες καθημερινότητα.

Κι όταν αυτά γυροφέρνουν τον πρώτο πολίτη της χώρας, είναι Δευτέρα, 26 Αυγούστου και ο καύσωνας επανέρχεται δριμύτερος.

Υστερόγραφο.

Ελπίζω πραγματικά να μας ψεκάζουν. Κι αυτό που μας ψεκάζουν να είναι τόσο αποχαυνωτικά αποτελεσματικό. Διαφορετικά κάθε άλλη εξήγηση είναι πολύ πιο σοβαρή από ότι περιγράφεται.

Γράφει: Λεόντιος Φιλοθέου

 Follow: @leontios_

Φωτογραφία της ημέρας

hulkkk

Hulk. Λίγο οι δηλώσεις του Μπόρις Τζόνσον για τον υπερήρωα και το Brexit, λίγο ότι η μόδα πάντα βασίζεται στην ανατροπή, να το μοντέλο με πράσινο μουτράκι. Η φωτογραφία από την εβδομάδα μόδας του Λονδίνου και την επίδειξη της pushBUTTON. REUTERS/Henry Nicholls

Ήξερες ότι...

Το 1740 μία αγελάδα κρίθηκε ένοχη για μαγεία στη Γαλλία και εκτελέστηκε.

Σήμερα


Τετάρτη
18
Σεπτεμβρίου
2019
Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντικού Καθαρισμού των Ακτών

Γιορτάζουν : Αριάδνη, Αριάνα, Ευμένιος, Ευμένης, Ευμενία, Κάστωρ, Κάστορας, Κάστορης, Ρωμύλος, Ρωμύλιος

1739
Υπογράφεται η Συνθήκη του Βελιγραδίου, με την οποία το Βελιγράδι παραχωρείται στην Οθωμανική Αυτοκρατορία.
1810
Η Χιλή γίνεται ανεξάρτητη από την Ισπανία. Σχηματίζεται η πρώτη κυβέρνηση (εθνική εορτή).
1834
Η Αθήνα ονομάζεται Πρωτεύουσα του Ελληνικού Κράτους.
1851
Η εφημερίδα «Νιού Γιόρκ Τάιμς» εκδίδεται για πρώτη φορά.
1906
Τυφώνας και τσουνάμι πλήττει το Χονγκ Κονγκ, με 10.000 νεκρούς.
1978
Από σεισμό 7 Ρίχτερ στο Ιράν σκοτώνονται 18.000 άτομα.
2005
Διεξάγονται ιστορικές βουλευτικές εκλογές στο Αφγανιστάν, για πρώτη φορά έπειτα από 36 χρόνια.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy