Ο Καλός Συναγερμός όλα τα αλέθει! Του Λεόντιου Φιλοθέου


Είναι μέρες που σκέφτεσαι με όρους Μιχάλης Χατζηγιάννη, στη μεγάλη συναυλία υποστήριξης της κρίσης που ήθελε τον ηγέτη της:

«Μη, δεν είμαι εδώ όνειρο ζω και μη με ξυπνάτε τώρα

Μη, είμαι αλλού σ' άλλη τροχιά, σ' άλλη γη σε άλλη χώρα»

Αυτό ακριβώς Μιχαλάκη μου. Σε μια άλλη τροχιά, σε μια άλλη γη και κυρίως σε μια πελλοχώρα.

Διότι φίλτατοι αναγνώστες, ξυπνάς και δεν ξέρεις τι θα σου ξημερώσει. Θα σου ξημερώσει αγρινό; Θα σου ξημερώσει απρόσιτο; Θα σου ξημερώσει αμπελοπούλι; Ή θα σου ξημερώσει καλή ώρα Σαϊεντολογία.

Τι; Σαϊεντολογία; Τι εννοείς Βίρνα;

Ανοίγω που λέτε σήμερα το ραδιόφωνο και ακούω να μιλάνε για Σαϊεντολογία. Ελέγχω ξανά τη συχνότητα. Εξ όσων θυμόμουνα, κοιμήθηκα το προηγούμενο βράδυ στο Αρεδιού; Μήπως διακτινίστηκα και ξύπνησα στο Hollywood; Άλλωστε, το κοντινότερο που μοιάζουμε είναι το Bollywood. Κι αυτό, faux!

Τελικά σωστά ξύπνησα. Και σωστά άκουγα. Εν συντομία το εξής: ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής αυτής της δύσμοιρης χώρας κύριος Κυριάκος Χατζηγιάννης, κουβάλησε στο κοινοβούλιο μια οργάνωση που ασχολείται λέει με την καταπολέμηση των ναρκωτικών και η οποία χρηματοδοτείται από τη…Σαϊεντολογία. Η οργάνωση δε αυτή, μπαινοβγαίνει στα σχολεία, καταγγέλλει ναρκωτικά σε κυλικεία επειδή έτσι άκουσε και γενικά… ούτε γάτα ούτε ζημιά! Και προφανώς ο κύριος Χατζηγιάννης το Google, ούτε καν ακουστά δεν το έχει!

Όπου Σαϊεντολογία συμπυκνώνεται στις εξής λέξεις: απειλές, εξωγήινοι, διάσημοι, μυστικά, "φακελώματα" και Τομ Κρουζ. Καμία έκπληξη λοιπόν γιατί και η ενασχόληση με τα ναρκωτικά.

Σύμπτωση.

Κι εδώ είναι που έρχεται και η σύμπτωση. Ότι και αυτός ο βουλευτής ανήκει στο Δημοκρατικό Συναγερμό.

Ναι. Στο ίδιο κόμμα που ανήκει και η βουλευτής που σπούδασε τα απρόσιτα, που κατάπιε τον Παρθενώνα και που τις προάλλες ήθελε Ένωση με την Ελλάδα αλλά τελικά την ήθελε επειδή συγκινήθηκε στο μνημόσυνο του Χίτη συνεργάτη των Γερμανών, τη μέρα μνήμης του Ολοκαυτώματος. Αυτό.

Στο ίδιο κόμμα που ανήκει και ο βουλευτής που ασχολήθηκε επιστάμενά με τα αιμομικτικά αγρινά που πηδιόσαντο ασύστολα στους αγρούς, πίνοντας ταυτόχρονα γάλα τριαντάφυλλο με φλαούνα και αυγό τηγανητό. Στο ίδιο κόμμα που ανήκει και ο πρώην βουλευτής που έβγαζε σέλφι με τα – παράνομα – αμπελοπούλια. Στο ίδιο κόμμα που ανήκει και ο ραλίστας πρώην βουλευτής ο οποίος ταύτιζε τους ομοφυλόφιλους με τους κτηνοβάτες. Στο ίδιο κόμμα που ανήκει και ο βουλευτής που κάπνιζε – παράνομα – στη βουλή φωτογραφίζοντας ακολούθως βρακούθκια. Στο ίδιο κόμμα που ανήκε ο πρώην βουλευτής που ήθελε να επιτεθούμε στην Τουρκία τη νύχτα του πραξικοπήματος κατά του Ερντογάν. Στο ίδιο κόμμα που ανήκει και η πρώην βουλευτής που μετέτρεψε το Κούριο σε Τρίκκης Πάλας!

Αυτό δεν είναι κόμμα. Αυτό είναι κανονικό παντοπωλείο. Ο Καλός Συναγερμός όλα τα αλέθει. Και λίγο ακροδεξιά και λίγο ευρωπαϊκός φιλελευθερισμός. Και μπόλικος ρατσισμός και ανθρώπινα δικαιώματα. Και λύση και διχοτόμηση. Και ομοφοβία και στήριξη στους ΛΟΑΤΙ. Και αμπελοπούλια και περιβαλλοντικές ευαισθησίες. Και σεξισμός και gender balance.

Κι έτσι. Και γιουβέτσι.

Και προσοχή μη σπάσουμε κανένα αυγό. Και κυρίως μη χαθεί και καμιά ψήφος.

Υστερόγραφο

Αυτή η ετερόκλητη που λέτε (α)συμφωνική ορχήστρα, έχει και μαέστρο. Ενορχηστρωτή. Ο οποίος μας πετάει ένα τουίτ, μας λέει ότι ο ένας και ο άλλος και ο τρίτος και ο τέταρτος δεν εκφράζουν τις θέσεις του Δημοκρατικού Συναγερμού. Μας πετά κι ένα «δεν υπάρχει τέτοιο θέμα για μας» και καθαρίζει. Άλλωστε, Enosis is not an issue. Σωστά κύριε Αβέρωφ μου; 

Γράφει: Λεόντιος Φιλοθέου

 Follow@leontios_

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Τορζόκ, Ρωσία: Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, επισκέπτεται το 344ο Κέντρο Εκπαίδευσης Αεροπορικών Πληρωμάτων Στρατιωτικής Αεροπορίας για την εκπαίδευση στη μάχη και την μετάβαση στην περιοχή του Τβερ. Mikhail Metzel/AFP/Getty Images

Ήξερες ότι...

Στην αρχαία Ελλάδα ο άνηθος χρησιμοποιόταν, μεταξύ άλλων, για το στεφάνωμα των νικητών και με το αιθέριο έλαιό του αλείφονταν οι αθλητές γιατί το θεωρούσαν μαλακτικό και τονωτικό των μυών.

Σήμερα


Παρασκευή
29
Μαρτίου
2024

Γιορτάζουν : Κανένας

1549
Ιδρύεται η πόλη Σαλβαντόρ ντα Μπαΐα, η πρώτη πρωτεύουσα της Βραζιλίας.
1799
Η Πολιτεία της Νέας Υόρκης ψηφίζει νόμο με στόχο την σταδιακή κατάργηση της δουλείας.
1864
Η Αγγλία ανακοινώνει ότι παραχωρεί τα Επτάνησα στην Ελλάδα, ως προίκα στον νέο βασιλιά Γεώργιο Α.
1901
Πρώτες κοινοβουλευτικές εκλογές στην Αυστραλία.
1974
Το διαστημόπλοιο Μάρινερ 10 παίρνει τις πρώτες κοντινές φωτογραφίες από τον πλανήτη Ερμή.
2004
Οι εξής χώρες του πρώην Ανατολικού Μπλοκ εισέρχονται στο ΝΑΤΟ: Βουλγαρία, Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σλοβενία.
2006
Ο Ισμαήλ Χανίγια, ανώτατος πολιτικός ηγέτης της Χαμάς, αναλαμβάνει επίσημα Πρωθυπουργός της Παλαιστίνης.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy