Αρχιεπίσκοπε μου καλή χρονιά! Του Λεόντιου Φιλοθέου

ant3493920004

Αρχιεπίσκοπε μου, καλή χρονιά να έχεις. Να Σου δίνει ο Θεός (Σου) υγεία να μπορείς να αντεπεξέρχεσαι στα σοβαρά Σου καθήκοντα. Αλλά πόσα να προλάβεις κι Εσύ; 

Εταιρείες, Επιχειρήσεις, Ξενοδοχεία, Πολιτική, Φυσικό Αέριο, Ανάπτυξη Γης, ΜΜΕ, Κυπριακό, Οικονομία. Ελπίζω να μην μου διαφεύγει κάτι… Α ναι! Το χριστιανικό Σου έργο. Και μετά λένε κάποιοι ότι ήταν ο Da Vinci πολυτάλαντος!

Πάντως εγώ σε πάω που ασχολείσαι με όλα αυτά… Σε πάω! Τι μου θύμησες τώρα; Θυμήθηκα το μακαριστό Χριστόδουλο των Αθηνών. Πάντως πρέπει να ομολογήσω ότι έχετε αρκετά κοινά. Ήταν και αυτός Ιεράρχης της δικής Σου εμβέλειας, με έντονη πνευματικότητα. Καλός επιχειρηματίας, αγαπούσε και αυτός τα καλά παιδιά, είχε άποψη για όλα, ασχολείτο και με την πολιτική, θαύμαζε και αυτός έναν Παπαδόπουλο. Όχι το δικό μας φυσικά!

Αρχιεπίσκοπε μου, δύσκολα τα πράγματα στην οικονομία. Χτυπήθηκες κι Εσύ έμαθα… Σε άκουσα να λες ότι ζήτησες να μαγειρεύουν μια φορά την ημέρα στην Αρχιεπισκοπή. Δυστυχία! Πως θα αντεπεξέλθεις; Θα τρως δηλαδή το ίδιο φαγητό και το βράδυ;  Θα μπεις σε δίαιτα; Delivery μήπως; Πρόσεξε μόνο διότι οι υδατάνθρακες το βράδυ παχαίνουν. Και το ποτό οι ειδικοί λένε με μέτρο, ειδικά όταν είσαι νηστικός. Μην βλέπεις που άλλοι το έχουν συνηθίσει…

Δύσκολα όμως και στην πολιτική Αρχιεπίσκοπε μου τα πράγματα. Εξ’ όσων έμαθα κατέβαλες προσπάθειες να οργανώσεις όλες τις πατριωτικές δυνάμεις να κατέλθετε στις εκλογές με κοινό υποψήφιο και δεν σε άφησαν. Φαίνεται ότι, όλοι αρρωστημένα φιλόδοξοι, δεν μπορούσαν να βάλουν το κοινό καλό πάνω από το δικό τους συμφέρον. Και τώρα, μαθαίνω, σε τρέχουν ξωπίσω για να πάρουν την εύνοια Σου! Κακώς το επέτρεψες αυτό. Έπρεπε να κατέλθεις Εσύ. Εξάλλου το 2006, με το 4% και τις 20000 ψήφους που Σου εξασφάλισαν τον ιερό θρόνο, έβαλες πολύ γερές βάσεις…

Η πρώτη πάντως μέρα του 2013 σε βρήκε σε φόρμα! Και έστειλες τα σωστά μηνύματα μέρα που ήταν! Είναι δυνατόν να βάζεις ταπεινέ μου Αρχιεπίσκοπε τα καλά Σου, τη χρυσή κορώνα, τα ιερά χρυσά άμφια, να κρατάς το χρυσό σκήπτρο, να στέκεσαι μπροστά στο χρυσό τέμπλο και να μην έρθει ο Πρόεδρος, έστω ένας Υπουργός να υποβάλουν ταπεινά τα σέβη τους στη μεγαλειότητα Σου. Δεν μπορούσαν να έχουν ένα reminder στο outlook τους για να τους θυμίζει ότι σε ένα κράτος όπως το δικό μας, χριστιανικό και με πνευματικό ηγέτη της δικής Σου εμβέλειας οφείλουν να είναι παρόντες σε κάθε εμφάνιση Σου; Και όπως είπες, είναι να τους λυπάσαι! Πάλι καλά που ξεπλύθηκε η ντροπή αυτή μέσω των δυνάμεων ασφαλείας που τόσο αγαπάς! Οφείλω να το ομολογήσω: δικαιώθηκες. Δικαιώθηκες απόλυτα όταν έλεγες ότι μαύρο ψηφίζεις αλλά όχι αριστερό. Και έχουν μετά το θράσος κάποιοι να σε λένε και ρατσιστή!

Η Πρωτοχρονιά λοιπόν, αυτά τα μηνύματα που έστειλες θέλει! Άσε τον Πάπα που μίλησε για το επί γης ειρήνη και τα έβαλε με τον καπιταλισμό για την οικονομική κρίση. Αυτός δεν είναι καν ορθόδοξος. Ούτε τον Οικουμενικό που μίλησε για αλληλεγγύη. Ούτε τον ομόλογο Σου τον Ιερώνυμο. Αυτός κάνει συναυλίες αγάπης για τους μετανάστες μέσα σε εκκλησίες. Που ξανακούστηκε; Το αγαπάτε αλλήλους αφορούσε και τους μετανάστες; Θυμήθηκε που λες τώρα ο Ιερώνυμος να μοιράσει και χωράφια της εκκλησίας σε νέους αγρότες – καθόλου επιχειρηματικό δαιμόνιο!

Εσύ όμως Αρχιεπίσκοπε μου, βράχος! Ευτυχώς που εμείς ευτυχήσαμε να έχουμε πνευματικό ηγέτη Εσένα!  Διότι εγώ σε πάω έτσι όπως είσαι. Καλή χρονιά να έχεις και πάλι Αρχιεπίσκοπε μου και ο Θεός (Σου) να συνεχίσει να Σου παρέχει την ίδια φώτιση! Να σε παρακαλέσω μόνο να μην μου ευχηθείς πίσω διότι  (παρόλο που δεν το συμμερίζομαι) διάφοροι κακεντρεχείς έχουν να λένε ότι η γκαντεμιά σου τσακίζει κόκαλα!

Υ.Γ. Μπορεί κάποιοι να σε κατηγορούν ότι είσαι αφελής, μπορεί άλλοι να σε κατηγορούν ότι είσαι και επικίνδυνος. Η πραγματικότητα είναι ότι ξεκίνησα να γράψω κάτι σοβαρό αλλά το βρήκα εντελώς οξύμωρο! Και αφού η όλη κατάσταση είναι γελοία είπα να το ρίξω στο χιούμορ. Διότι μπορεί να μας σπας τα νεύρα, αλλά τη διάθεση, το ηθικό και το χιούμορ δεν μας τα χαλάς.  Όσο δε για τη λύπηση σου, κράτα την για σένα διότι σε ότι αφορά εμάς ούτε να σε λυπόμαστε δεν αξίζει. 

 

Γράφει: Λεόντιος Φιλοθέου

Φωτογραφία της ημέρας

gorilalala

Το σπουδαιότερο γεύμα. Πρωινό με τους γορίλες προσφέρει στους επισκέπτες ο Ζωολογικός κήπος της Βουδαπέστης. Σκοπός να ενισχυθεί το ινστιτούτο της Jane Goodall που έχει σκοπό την προώθηση των ανακυκλωμένων υλικών για τα κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούν πολύτιμα μέταλλα που βρίσκονται στα εδάφη που ζουν αυτά τα υπέροχα πλάσματα. (Attila Kovacs/MTI via AP)

Ήξερες ότι...

Καθημερινά, κατά μέσο όρο, 12 νεογέννητα βρέφη παραδίδονται σε λάθος γονείς.

Σήμερα


Πέμπτη
23
Μαΐου
2019
Παγκόσμια Ημέρα Χελώνας

Γιορτάζουν : Κανένας

1430
Οι Βουργουνδοί συλλαμβάνουν την Ζαν ντ Αρκ και αργότερα την παραδίδουν στους Άγγλους.
1873
Η πρώτη καρτ-ποστάλ αποστέλλεται από το Σαν Φρανσίσκο.
1878
Η Κύπρος προσαρτάται στην Μεγάλη Βρετανία, μετά από μυστική συμφωνία με την Τουρκία.
1909
Στις Ηνωμένες Πολιτείες, το κοινό μένει άφωνο όταν η αστυνομία παρεμβαίνει και διακόπτει διάλεξη της Έμα Γκόλντμαν, που δηλώνει αναρχική.
1911
Ψηφίζεται το νέο Σύνταγμα της Ελλάδας.
1958
Ο Μάο τσε Τουνγκ ανακοινώνει ότι, η Κίνα αφήνει πίσω της την αγροτική οικονομία για να βαδίσει προς την εκβιομηχάνιση.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy

Ακολουθήστε μας

facebook twiter