fbpx

Ντριν-ντριν. Καλημέρα κυρία Ιντερπόλ μου! Του Λεόντιου Φιλοθέου

 

leopolice

Ντριν-ντριν...

«Καλημέρα κυρία Ιντερπόλ μου, από την όμορφη Λευκωσία τηλεφωνούμε. Ναι, ναι, από την υπέροχη Κύπρο. Very nice, very sunny, sandy beaches, Ayia Napa, wonderful. Πέστε μου λίγο κυρία Ιντερπόλ μου, για αυτή τη συμμορία και το δολοφόνο…

Τι εννοείτε δεν είστε η κυρία Ιντερπόλ;

…Είστε ο δολοφόνος; Ω, με συγχωρείτε κύριε δολοφόνε μου. Μάλλον θα χτύπησα λάθος αριθμό. Καλά να περνάτε και συγγνώμη για την ενόχληση. Κι όπως είπαμε, Love Cyprus!...»

Κωμωδία; Μπα. Ταινία επιστημονικής φαντασίας; Μπα. Reality. Και για να ακριβολογούμε, reality show!

Όμως συγχαρητήρια κύριε Ιωνά μου. Κι εσάς κύριε Αρχηγέ μου. Διότι για να πούμε και του στραβού το δίκαιο, το να γελά μαζί μας ο Κάπτεν Λασσάρντ, ο Μαχόνι, ο Τακλμπέρι, η πουλλαόφωνη Χουκ και όλο το Police Academy από το 1 μέχρι το 8, είναι αν μη τι άλλο από μόνο του μια τεράστια επιτυχία!

Βία στα γήπεδα...

Επιθέσεις σε Τουρκοκύπριους…

Αποδράσεις καταδίκων…

Επεισόδια με ΕΛΑΜ…

Αυτοκτονίες στις φυλακές…

Βιασμοί στις φυλακές…

Τετραπλά, πενταπλά φονικά και πόλεμος φατριών…

Τηλεφωνική ενημέρωση δολοφόνων…

Το έλα να δεις…

Κι εσύ εκεί Υπουργέ. Βράχος. Γιατί άλλωστε να τεθεί θέμα απομάκρυνσης σου; Τέτοιο επιτυχημένο Υπουργό που να ξαναβρούμε; Είσαι είδος προς εξαφάνιση. Ούτε καν το κήτος δεν μας γλιτώνει από εσένα. Είναι πάντως να διερωτάται κανείς, τι στον κόρακα έγραφε εκείνη η περίφημη χάρτα δεοντολογίας που σας μοίρασε ο Νίκαρος αρχές του 2013. Λογικά θα έγραφε «την καρέκλα τζιαι τα μμάθκια σας».

Είναι επίσης να διερωτάται κανείς τι χρειάζεται να γίνει για να μετακινηθεί Υπουργός από αυτή την Κυβέρνηση. Διότι για μερικά χρονάκια όντας αντιπολίτευση, μας είχατε συνηθίσει με τον πήχη της ευθιξίας στα ύψη! Με πρώτο βιολί εσένα, που ζητούσες παραιτήσεις Υπουργών με ψύλλου πήδημα.

Και τώρα που μας έχει πηδήξει το παρακράτος, σφυρίζεις αδιάφορα.

Ντριν-ντριν. Παρακαλώ; Μα να τηλεφωνήσετε του δολοφόνου;!; Next time καλέστε τον και για ένα άπερολ σπριτζ στο Κούριο να γνωριστούμε.

Σοβαρά τώρα, σαν την Κύπρον εν έσhιει!

Υστερόγραφο.

Γκάφα ολκής ή συνειδητή πράξη που απλά είδε το φως της δημοσιότητας; Από τη μια η βλακεία και από την άλλη διαφθορά σε βαθμό που ενημερώνουν τον ίδιο το δολοφόνο ρεζιλεύοντας μας διεθνώς. Δεν είμαι σίγουρος τι είναι χειρότερο. Ή τι πρέπει να μας κάνει να νιώθουμε περισσότερη ανασφάλεια.

Ένα είναι το σίγουρο. Ότι από τη στιγμή που αντί να ψάχνουν το λάθος, ψάχνουν τη διαρροή στα ΜΜΕ, είτε αχάπαροι είτε διεφθαρμένοι, έχουμε να κάνουμε με επικίνδυνους. Που πρέπει να πάνε σπίτι τους χθες.

Γράφει: Λεόντιος Φιλοθέου

 Follow: @leontios_

Φωτογραφία της ημέρας

proedrokina

Οι πρόεδροι. Επίσημη επίσκεψη στην Ινδία κάνει ο Κινέζος Πρόεδρος Xi και οι μαθητές του σχολείου στο Chennai τον τίμησαν φορώντας μάσκες με το πρόσωπό του. AP Photo/R. Parthibhan

Ήξερες ότι...

Οι πεταλούδες έχουν την αίσθηση της γεύσης στα πόδια τους.

Σήμερα


Δευτέρα
14
Οκτωβρίου
2019
Παγκόσμια Ημέρα Όρασης (Κατά της Τύφλωσης)

Γιορτάζουν :Γερβάσιος, Γερβασία

1066
Μάχη του Χάστινγκς. Οι δυνάμεις του Γουλιέλμου του Κατακτητή νικούν τον αγγλικό στρατό. Στην ίδια μάχη σκοτώνεται ο βασιλιάς της Αγγλίας Χάρολντ Β.
1806
Μάχη της Ιένας: Ο Αυτοκράτορας Ναπολέων Βοναπάρτης νικά τον πρωσικό στρατό.
1915
Η Βουλγαρία κηρύσσει τον πόλεμο κατά της Σερβίας (Α Παγκόσμιος Πόλεμος).

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy