And the Oscar goes to… Του Λεόντιου Φιλοθέου


 

ant3493920004

ΔΗΚΟ! 

Μετά την αναμφίβολα μεγάλη νίκη του ΔΗΚΟ στα περσινά Oscar με την ταινία «Στο ΔΗΚΟ ανήκει και αυτή η Μεγάλη Νίκη», το ΔΗΚΟ είναι ο μοναδικός και μεγάλος νικητής και των φετινών Oscar! 

Πρώτο Oscar, Καλύτερου Παραμυθιού. Απονέμεται στο Νικόλα για το παραμύθι «Ο Κακός Νίκος». Ο Νικόλας, κουβαλώντας την οικογενειακή βεντέτα, βρίσκει αφορμή για να στραφεί εναντίον του Κακού Νίκου όταν αυτός αθετεί την υπόσχεση του και αντί να φάει τη γιαγιά υπογράφει μαζί της μνημόνιο συναντίληψης. Ανατρεπτικό highlight του παραμυθιού, η Αθηνοσκουφίτσα η οποία το σκάει τελικά με τον Κακό Νίκο.

Το Oscar Δεύτερου Γυναικείου ρόλου απονέμεται στην ανερχόμενη Petra για τη συμμετοχή της στην ξενόγλωσση ταινία «The Royal Stone». Ο νεαρός Πρίγκιπας κλέβει την Petra από το Βασίλειο του Δία και την επιβάλει στο Strakkingham ως Βοηθό Εκπρόσωπο του Στέμματος προκαλώντας αμηχανία ανάμεσα στους αυλικούς αλλά κι ένα μειδίαμα ικανοποίησης στους εχθρούς του Στέμματος.

Oscar Δεύτερου Ανδρικού ρόλου απονέμεται στον Κυριάκο για την ταινία «The X-File: Lost in Aristotelis». Ένα κοινωνικοπολιτικό δράμα με πρωταγωνιστές ένα Υπουργό, ένα Επιχειρηματία και τη δαιμόνια δημοσιογράφο και πολιτικό Irene X. Έρευνες, tablets, αστυνομία κι ένας χαμένος φάκελος με τον Υπουργό να προσπαθεί μάταια να ελιχθεί με χτυπήματα κάτω από τη μέση και αναφορές στο παρελθόν της δαιμόνιας πολιτικού.  

Το Oscar Πρώτου Γυναικείου ρόλου απονέμεται στην Αθηνά για την ταινία «ΔΗΚΟ, η Ασημένια Αυγή». Μια δραματική ταινία γεμάτη συγκίνηση και δάκρυα. Κορυφαία στιγμή της ταινίας η σπαρακτική ερμηνεία του τραγουδιού «Το ΔΗΚΟ μου κόμμα έχει μοιραστεί στα δυο, ποιο από τα δυο κομμάτια πρέπει ν’ αγαπώ;» από την όμορφη Αθηνά, η οποία λυγίζει και τον τελευταίο ανεπίσημο ΔΗΚΟικό.

Oscar Πρώτου Ανδρικού ρόλου στον Αλέκο για την ταινία «Hands Off Cyta». Ακούραστος πρωταγωνιστής ο Μαγκάιβερ του συνδικαλισμού, Αλέκος. Στο ρόλο των κακών η Ντέλια κι ο Χάρης. Σε ρόλο κομπάρσου η Βουλή. Ένα θρίλερ για γερά νεύρα με έντονο το ερωτικό στοιχείο όταν ο Αλέκος κατηγορεί τον Νικόλα ότι παίρνει διαζύγιο από τον Νίκο για να κοιμηθεί με τον Αβέρωφ.

Oscar Καλύτερου Σεναρίου, στο Χρυσόστομο Βου και την θρησκευτική ταινία «Ο Μεσσίας της Λύσης». Ο φλογισμένος ιεράρχης από την πλατφόρμα του ηχηρού και ηρωικού ΟΧΙ πηδάει στην πλατφόρμα του ΝΑΙ στην οποία γίνεται δεχτός ως Μεσσίας μετά βαΐων και κλάδων! Οι Γραμματείς και οι Φαρισαίοι τον κατηγορούν για εσχάτη προδοσία και με τριάκοντα αργύρια επιστρατεύουν τον χλιδάτο Νικηφόρο προκειμένου να προδώσει το Μεσσία. Στο ανατρεπτικό τέλος, ο Χρυσόστομος με μια επένδυση ματ, εξαγοράζει τον ίδιο τον Πόντιο Πιλάτες και στέλνει τους εχθρούς του αδιάβαστους!  

Τέλος, το Oscar Καλύτερης ταινίας. Απονέμεται στο Νικόλα για την ταινία εποχής «Ο Μικρός Πρίγκιπας». Η ιστορία διαδραματίζεται στο Πριγκιπάτο της Στράκκας, όπου οι υποχθόνιοι σχεδιασμοί της Βασιλικής Οικογένειας και των αυλικών τους, οδηγούν το Μικρό Πρίγκιπα πίσω στο θρόνο του πατέρα του. Ο Μικρός Πρίγκιπας κατατροπώνει όλους τους εχθρούς του με στόχο να γίνει ο Αυτοκράτορας του Κέντρου. Λογαριάζει ωστόσο χωρίς το φιλόδοξο αριστοκράτη Κόμη Μαρκήσιο, δευτερότοκο γιο του Μέγα Σπύρου, Ιδρυτή του Βασιλείου. Η συνέχεια, σύντομα στη μικρή οθόνη…

Υστερόγραφο…

Τιμής ένεκεν, οφείλουμε να απονείμουμε εκτός διαδικασίας το Oscar Καλύτερου Κομπάρσου, στο Μάριο. Ο πρωταγωνιστής των περσινών Oscar περιορίστηκε φέτος σε ρόλο κομπάρσου αναπολώντας τα περασμένα μεγαλεία. Η πιθανολογούμενη αντικατάσταση της Ρόντικας στα καλλιστεία από τη Γιώτα, βύθισε στη μιζέρια ακόμα περισσότερο το άλλοτε λαμπερό ζευγάρι της πολιτικής και της showbiz!  

Μείνετε συντονισμένοι στο CyprusNews.eu γιατί σύντομα κοντά σας, και τα Χρυσά Βατόμουρα! 

ant3493920004

Γράφει: Λεόντιος Φιλοθέου

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο: Στρατιωτικά άλογα αφηνιάζουν ματωμένα στο κέντρο της πόλης αφού ξέφυγαν κατά τη διάρκεια πρωινής άσκησης. Ένας εκπρόσωπος του στρατού δήλωσε: «Αρκετά μέλη προσωπικού και άλογα έχουν τραυματιστεί και λαμβάνουν την κατάλληλη ιατρική περίθαλψη». Jordan Pettitt/PA

Ήξερες ότι...

Οι περισσότεροι λαοί είχαν θεοποιήσει τα ηφαίστεια: οι Έλληνες είχαν τον Ήφαιστο, οι Ρωμαίοι τον Βουλκάνο, οι Πολυνήσιοι την πανέμορφη και οξύθυμη θεά Πέλε και οι Ινδιάνοι τους θεούς Λάο και Σκελ.

Σήμερα


Πέμπτη
25
Απριλίου
2024
Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ελονοσίας

Γιορτάζουν : Νίκη

1684
Απονέμεται δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για την εφεύρεση της δαχτυλήθρας.
1850
Ο βαρόνος Ρόιτερ χρησιμοποιεί 40 περιστέρια προκειμένου να μεταδώσει τις τιμές των μετοχών στο Χρηματιστήριο. Απαρχή του Πρακτορείου Ειδήσεων Ρόιτερ
1901
Η Νέα Υόρκη γίνεται η πρώτη πολιτεία που καθιερώνει διά νόμου τις πινακίδες αδείας στα αυτοκίνητα.
1942
Στη χειρότερη τραγωδία σε ορυχείο, 1.549 εργάτες σκοτώνονται από έκρηξη στη Μαντζουρία της Κίνας

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy