Μα καλά, δεν ντρέπεστε; Του Λεόντιου Φιλοθέου


Για χρόνια πολλά βλέπατε "συγκυλισμό" και όχι κακοποίηση...

 

Γράφει: Λεόντιος Φιλοθέου

Για αυτό και δεν βγάλατε καμιά ανακοίνωση της Ἱερὰς Σύνοδου τῆς Ἁγιωτάτης Ἐκκλησίας τῆς Κύπρου να καταδικάζετε το γεγονός. Θυμηθήκατε να καθαιρέσετε τον ιερέα όταν η Έλενα έβαλε τέρμα στη ζωή της. Αχρείοι.

Όταν η θάλασσα ξέβραζε πτώματα σε όλη τη Μεσόγειο μικρών παιδιών δεν βγάλατε μια ανακοίνωση που να στέλνει ένα μήνυμα αγάπης. Αλληλεγγύης. Αντίθετα, σπέρνατε πολλοί εξ υμών το μίσος, το ρατσισμό και την ξενοφοβία. Με πρώτο και καλύτερο τον Αρχηγό σας.

Εκεί στην Ἱερὰ Σύνοδο τῆς Ἁγιωτάτης Ἐκκλησίας τῆς Κύπρου δεν έχετε άποψη για τη φτώχια. Για την ανισότητα. Δεν έχετε άποψη για τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις από Αρχιερείς και μοναχούς. Ούτε για τα αρχαία της Γεροσκήπου, για τα διατηρητέα της παλιάς Λευκωσίας, για την καταστροφή του περιβάλλοντος, για τον εκβραχισμό παραλιών, για όλα τα αίσχη του Κατεδαφιστέου του Β'.

Δεν βγάλατε επίσης ανακοίνωση ως Ἱερὰ Σύνοδος τῆς Ἁγιωτάτης Ἐκκλησίας τῆς Κύπρου όταν έμπαιναν στον παγκάρι της Αρχιεπισκοπής 300 χιλιάδες μίζα για να παρέμβει ο Διαβατηρητέος ο Β' έτσι ώστε μεγαλοαπατεώνας που έκλεψε το λαό του, να εξασφαλίσει με θαυματουργές συνοπτικές διαδικασίες την κυπριακή υπηκοότητα.

Στην Ἱερὰ Σύνοδο τῆς Ἁγιωτάτης Ἐκκλησίας τῆς Κύπρου δεν σας απασχολεί όταν Άγιοι Αδελφοί σας τα βάζουν με τους μετανάστες, με τους αριστερούς, με τους Τουρκοκύπριους, με τους ομοφυλόφιλους, με τους εργαζόμενους στις εταιρείες σας. Όταν ξεπλένουν το παράρτημα της Χρυσής Αυγής. Όταν μπαινοβγαίνουν στην παιδεία, στα ξενοδοχεία, στις τράπεζες. Όταν μπαίνουν και στα κρεβάτια μας. Καμία ανακοίνωση.

Από όλα λοιπόν τα θέματα που θα μπορούσαν να σας απασχολήσουν βγάλατε ανακοίνωση για τη…Eurovision. Ναι για τη Eurovision. Αυτό σας μάρανε.
Μόνο σε ένα έχετε δίκιο. Δεν μπορεί ένα τέτοιο τραγούδι να εκπροσωπεί τη Νήσο των Αγίων. Αν θέλαμε να είμαστε πιο ακριβείς, θα έπρεπε το τραγούδι εκτός από τον El Diablo να εξυμνεί το χρήμα, τη μίζα, τη διαπλοκή, την ασυδοσία, την ατιμωρησία, το μίσος κι όλα τα κακά της μοίρας μας. Κι εσάς μαζί.
Κατά τα άλλα, αντραπείτε!

Υ.Γ. Μερικούς αιώνες μετά που την Ευρώπη τη σάρωσε ο διαφωτισμός, στην Κύπρο, είναι ακόμα ο σκοταδισμός, ηλίθιε!


Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Εκεί στην καρδιά της παραγκούπολης χτυπά και η καρδιά του ποδοσφαίρου. Ο δρόμος βαμμένος στα χρώματα της Αργεντινής και ας βρίσκεται στο Ριο ντι Τζανέιρο καθώς η φαβέλα Dende υποστηρίζει τους γείτονες. EPA/ANDRE COELHO

Ήξερες ότι...

Ο μαϊντανός είναι το βότανο που χρησιμοποιείται περισσότερο σε όλο τον κόσμο.

Σήμερα


Παρασκευή
9
Δεκεμβρίου
2022
Παγκόσμια Ημέρα κατά της Διαφθοράς

Γιορτάζουν : Άννα, Αννίτα, Ανίτα, Ανέτα, Αννέτα, Ανναμπέλλα, Ανναμαρία, Αννούλα, Ανέζα, Ανεζούλα

536
Ο στρατηγός του Βυζαντίου Βελισάριος καταλαμβάνει τη Ρώμη από τους Οστρογότθους.
1793
Ιδρύεται η American Minerva, η πρώτη καθημερινή εφημερίδα της Νέας Υόρκης.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy