fbpx

Μα καλά, δεν ντρέπεστε; Του Λεόντιου Φιλοθέου


Για χρόνια πολλά βλέπατε "συγκυλισμό" και όχι κακοποίηση...

 

Γράφει: Λεόντιος Φιλοθέου

Για αυτό και δεν βγάλατε καμιά ανακοίνωση της Ἱερὰς Σύνοδου τῆς Ἁγιωτάτης Ἐκκλησίας τῆς Κύπρου να καταδικάζετε το γεγονός. Θυμηθήκατε να καθαιρέσετε τον ιερέα όταν η Έλενα έβαλε τέρμα στη ζωή της. Αχρείοι.

Όταν η θάλασσα ξέβραζε πτώματα σε όλη τη Μεσόγειο μικρών παιδιών δεν βγάλατε μια ανακοίνωση που να στέλνει ένα μήνυμα αγάπης. Αλληλεγγύης. Αντίθετα, σπέρνατε πολλοί εξ υμών το μίσος, το ρατσισμό και την ξενοφοβία. Με πρώτο και καλύτερο τον Αρχηγό σας.

Εκεί στην Ἱερὰ Σύνοδο τῆς Ἁγιωτάτης Ἐκκλησίας τῆς Κύπρου δεν έχετε άποψη για τη φτώχια. Για την ανισότητα. Δεν έχετε άποψη για τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις από Αρχιερείς και μοναχούς. Ούτε για τα αρχαία της Γεροσκήπου, για τα διατηρητέα της παλιάς Λευκωσίας, για την καταστροφή του περιβάλλοντος, για τον εκβραχισμό παραλιών, για όλα τα αίσχη του Κατεδαφιστέου του Β'.

Δεν βγάλατε επίσης ανακοίνωση ως Ἱερὰ Σύνοδος τῆς Ἁγιωτάτης Ἐκκλησίας τῆς Κύπρου όταν έμπαιναν στον παγκάρι της Αρχιεπισκοπής 300 χιλιάδες μίζα για να παρέμβει ο Διαβατηρητέος ο Β' έτσι ώστε μεγαλοαπατεώνας που έκλεψε το λαό του, να εξασφαλίσει με θαυματουργές συνοπτικές διαδικασίες την κυπριακή υπηκοότητα.

Στην Ἱερὰ Σύνοδο τῆς Ἁγιωτάτης Ἐκκλησίας τῆς Κύπρου δεν σας απασχολεί όταν Άγιοι Αδελφοί σας τα βάζουν με τους μετανάστες, με τους αριστερούς, με τους Τουρκοκύπριους, με τους ομοφυλόφιλους, με τους εργαζόμενους στις εταιρείες σας. Όταν ξεπλένουν το παράρτημα της Χρυσής Αυγής. Όταν μπαινοβγαίνουν στην παιδεία, στα ξενοδοχεία, στις τράπεζες. Όταν μπαίνουν και στα κρεβάτια μας. Καμία ανακοίνωση.

Από όλα λοιπόν τα θέματα που θα μπορούσαν να σας απασχολήσουν βγάλατε ανακοίνωση για τη…Eurovision. Ναι για τη Eurovision. Αυτό σας μάρανε.
Μόνο σε ένα έχετε δίκιο. Δεν μπορεί ένα τέτοιο τραγούδι να εκπροσωπεί τη Νήσο των Αγίων. Αν θέλαμε να είμαστε πιο ακριβείς, θα έπρεπε το τραγούδι εκτός από τον El Diablo να εξυμνεί το χρήμα, τη μίζα, τη διαπλοκή, την ασυδοσία, την ατιμωρησία, το μίσος κι όλα τα κακά της μοίρας μας. Κι εσάς μαζί.
Κατά τα άλλα, αντραπείτε!

Υ.Γ. Μερικούς αιώνες μετά που την Ευρώπη τη σάρωσε ο διαφωτισμός, στην Κύπρο, είναι ακόμα ο σκοταδισμός, ηλίθιε!

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Σίγουρα θυμάστε την παγκόσμια αγωνία για το τεράστιο πλοίο που «βρήκε» στην διώρυγα του Σουέζ διαταράσσοντας την παγκόσμια οικονομία με τις καθυστερήσεις παράδοσης των φορτίων. Εχετε άραγε αναρωτηθεί πως εκπαιδεύονται αυτοί οι καπετάνιοι για να περνούν την διώρυγα; Την απάντηση δίνει η εικόνα με την μινιατούρα τάνκερ με το όνομα Brittany το οποίο επιχειρεί να διασχίσει ένα αντίγραφο της διώρυγας στο Port Revel Shiphandling Training Centre, της Γαλλίας. REUTERS/Stephane Mahe

Ήξερες ότι...

Η λέξη «Ιμαλάια» σημαίνει «το σπίτι του χιονιού».

Σήμερα


Πέμπτη
22
Απριλίου
2021
Ημέρα της Γης

Γιορτάζουν : Νέαρχος, Νιάρχος, Ναθαναήλ, Ναθάνης, Ναθαναήλος, Ναθαναήλης, Ναθαναηλία, Ναθανηλία

1500
Ο Πορτογάλος εξερευνητής Πέδρο Άλβαρεζ Καμπράλ γίνεται ο πρώτος Ευρωπαίος που αντικρίζει τη Βραζιλία.
1915
Χρησιμοποιούνται για πρώτη φορά χημικά όπλα "μάχη του Υπρ, Α Παγκόσμιος Πόλεμος".
1931
Εγκαινιάζεται στην Αθήνα το Μουσείο Μπενάκη.
1941
Β Παγκόσμιος Πόλεμος: Βυθίζεται έξω από τις Λαγούσες νήσους το αντιτορπιλικό Ύδρα.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy