Μα καλά, δεν ντρέπεστε; Του Λεόντιου Φιλοθέου

 


Για χρόνια πολλά βλέπατε "συγκυλισμό" και όχι κακοποίηση...

 

Γράφει: Λεόντιος Φιλοθέου

Για αυτό και δεν βγάλατε καμιά ανακοίνωση της Ἱερὰς Σύνοδου τῆς Ἁγιωτάτης Ἐκκλησίας τῆς Κύπρου να καταδικάζετε το γεγονός. Θυμηθήκατε να καθαιρέσετε τον ιερέα όταν η Έλενα έβαλε τέρμα στη ζωή της. Αχρείοι.

Όταν η θάλασσα ξέβραζε πτώματα σε όλη τη Μεσόγειο μικρών παιδιών δεν βγάλατε μια ανακοίνωση που να στέλνει ένα μήνυμα αγάπης. Αλληλεγγύης. Αντίθετα, σπέρνατε πολλοί εξ υμών το μίσος, το ρατσισμό και την ξενοφοβία. Με πρώτο και καλύτερο τον Αρχηγό σας.

Εκεί στην Ἱερὰ Σύνοδο τῆς Ἁγιωτάτης Ἐκκλησίας τῆς Κύπρου δεν έχετε άποψη για τη φτώχια. Για την ανισότητα. Δεν έχετε άποψη για τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις από Αρχιερείς και μοναχούς. Ούτε για τα αρχαία της Γεροσκήπου, για τα διατηρητέα της παλιάς Λευκωσίας, για την καταστροφή του περιβάλλοντος, για τον εκβραχισμό παραλιών, για όλα τα αίσχη του Κατεδαφιστέου του Β'.

Δεν βγάλατε επίσης ανακοίνωση ως Ἱερὰ Σύνοδος τῆς Ἁγιωτάτης Ἐκκλησίας τῆς Κύπρου όταν έμπαιναν στον παγκάρι της Αρχιεπισκοπής 300 χιλιάδες μίζα για να παρέμβει ο Διαβατηρητέος ο Β' έτσι ώστε μεγαλοαπατεώνας που έκλεψε το λαό του, να εξασφαλίσει με θαυματουργές συνοπτικές διαδικασίες την κυπριακή υπηκοότητα.

Στην Ἱερὰ Σύνοδο τῆς Ἁγιωτάτης Ἐκκλησίας τῆς Κύπρου δεν σας απασχολεί όταν Άγιοι Αδελφοί σας τα βάζουν με τους μετανάστες, με τους αριστερούς, με τους Τουρκοκύπριους, με τους ομοφυλόφιλους, με τους εργαζόμενους στις εταιρείες σας. Όταν ξεπλένουν το παράρτημα της Χρυσής Αυγής. Όταν μπαινοβγαίνουν στην παιδεία, στα ξενοδοχεία, στις τράπεζες. Όταν μπαίνουν και στα κρεβάτια μας. Καμία ανακοίνωση.

Από όλα λοιπόν τα θέματα που θα μπορούσαν να σας απασχολήσουν βγάλατε ανακοίνωση για τη…Eurovision. Ναι για τη Eurovision. Αυτό σας μάρανε.
Μόνο σε ένα έχετε δίκιο. Δεν μπορεί ένα τέτοιο τραγούδι να εκπροσωπεί τη Νήσο των Αγίων. Αν θέλαμε να είμαστε πιο ακριβείς, θα έπρεπε το τραγούδι εκτός από τον El Diablo να εξυμνεί το χρήμα, τη μίζα, τη διαπλοκή, την ασυδοσία, την ατιμωρησία, το μίσος κι όλα τα κακά της μοίρας μας. Κι εσάς μαζί.
Κατά τα άλλα, αντραπείτε!

Υ.Γ. Μερικούς αιώνες μετά που την Ευρώπη τη σάρωσε ο διαφωτισμός, στην Κύπρο, είναι ακόμα ο σκοταδισμός, ηλίθιε!



Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Πόλη του Βατικανού: Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ συναντά τους Καθολικούς καρδινάλιους απ’ όλο τον κόσμο στο πλαίσιο διήμερης συνόδου, κατά την οποία κάλεσε τους ανώτερους κληρικούς να αποφύγουν τους διχασμούς στη 1,4 δισεκατομμυρίων πιστών Εκκλησία και να επικεντρωθούν στην προσέλκυση νέων πιστών. Simone Risoluti/Reuters

Ήξερες ότι...

Η Μεγάλη Βρετανία ήταν η πρώτη χώρα που κυκλοφόρησε γραμματόσημα, το 1840. Γι’ αυτό το λόγο είναι ακόμη η μόνη χώρα της οποίας το όνομα δεν αναγράφεται στα γραμματόσημά της.

Newsletter

Σήμερα


Τετάρτη
14
Ιανουαρίου
2026

Γιορτάζουν : Κανένας

1814
Η Δανία παραχωρεί τη Νορβηγία στη Σουηδία.
1941
Ο Έλληνας πυγμάχος Χριστοφορίδης κατακτά τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή κατηγορίας βαρέων βαρών.
1953
Ο στρατάρχης Τίτο εκλέγεται πρώτος Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας.
1963
Η Γαλλία αρνείται την είσοδο της Βρετανίας στην ΕΟΚ.
1967
Οι Τάιμς της Νέας Υόρκης αποκαλύπτουν ότι ο αμερικανικός στρατός διεξάγει πειράματα μικροβιολογικού πολέμου.
1991
Ο Σαντάμ Χουσεΐν καλεί τους συμπατριώτες του να αγωνιστούν μέχρι θανάτου για να μείνει το Ιράκ στο Κουβέιτ. Στη πρόσκληση αυτή τάχθηκαν υπέρ του Σαντάμ και οι ελληνικές τρομοκρατικές οργανώσεις.
1993
120 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, υπογράφουν στο Παρίσι τη σύμβαση για την κατάργηση των χημικών όπλων.