«Κουτουλώντας» στην οροφή. Του Λεωνίδα Χατζηλοΐζου

  

anti-nazi77

Στην οροφή κτυπούν το κεφάλι τους εκπαιδευτικοί, μαθητές και το γενικότερο εκπαιδευτικό σύστημα της Κύπρου.  

Όχι λόγω των δεκάδων περικοπών που έχουν επιβληθεί, των αλλαγών που μεθοδεύει η κυβέρνηση πίσω από κλειστές πόρτες για το σύστημα αξιολόγησης και το σύστημα πρόσληψης εκπαιδευτικών, των πληγμάτων που έχουν δεχτεί οι νεαρότεροι εκπαιδευτικοίή τις ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή. Η οροφή στην οποία αναφέρομαι είναι μια διαφορετική οροφή, την οποία έχει θέσει η ΤΡΟΙΚΑ και έχει υιοθετήσει η κυβέρνηση.

Η ΤΡΟΙΚΑ έχει θέσει ένα όριο στον αριθμό εκπαιδευτικών που δικαιούται να εργοδοτεί το Υπουργείο Παιδείας, ανεξαρτήτου αναγκών, μια οροφή. Φέτος ήταν η πρώτη χρονιά που βιώσαμε πραγματικά τι σημαίνει αυτή η οροφή. Αφού «κουτουλήσαμε» στην οροφή όταν έγιναν όλοι οι εγκριμένοι διορισμοί, συνειδητοποιήσαμε πως η στελέχωση δεν ήταν ολοκληρωμένη και υπήρχαν ακόμη κενά στα Σχολεία. Υπήρχαν ακόμη μαθητές χωρίς εκπαιδευτικούς. Υπήρχαν τάξεις χωρίς δασκάλους. Ίσως διάφορες συγκυρίες να εξομάλυναν την κατάσταση φέτος, όμως μέχρι πότε θα μπορεί το Υπουργείο Παιδείας να ελίσσεται κάτω από αυτή την οροφή; Ποιος μας εγγυάται πως η οροφή δεν θα χαμηλώσει αναπάντεχα να μας πλακώσει; Πώς θα ανταποκριθεί το Υπουργείο σε μία πιθανή αύξηση των αναγκών σε διδακτικό προσωπικό; Θα χρειαστεί το Υπουργείο Παιδείας να εφαρμόσει και άλλα μέτρα για να ικανοποιήσει μελλοντικά την οροφή που έχει τεθεί; Ποιες οι επιπτώσεις αυτής της οροφής στην ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης; Πώς θα χειριστούν οι συντεχνίες και οι γονείς την οροφή αυτή;

Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις, σε συνεργασία με τους οργανωμένους γονείς και την ευρύτερη κοινωνία, οφείλουν, σαν μια γροθιά, να βροντοφωνάξουν προς όλες τις κατευθύνσεις, πως η Παιδεία δεν είναι ένας απλός αριθμός τον οποίο μπορείς να κόψεις, να ράψεις ή να περιορίσεις, με καμιά οροφή.

Γράφει:  Λεωνίδας Χατζηλοΐζου


Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Η άνοδος των τιμών δυστυχώς επιβαρύνει τους πάντες. Γι αυτό και η κραυγή αγωνίας έξω από το καταφύγιο των ζώων στην περιοχή της Γκίζα της Αιγύπτου, καθώς οι εθελοντές του αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στα κόστη των τροφών και των φαρμάκων λόγω της αύξησης των τιμών αλλά και των περιορισμό των δωρεών, καθώς οι άνθρωποι δύσκολα αντιμετωπίζουν την καθημερινότητα πια για να περισσέψουν για τα ζώα. REUTERS/Mohamed Abd El Ghany

Ήξερες ότι...

Θύμα της μεγαλύτερης επίθεσης λόξιγκα στην ιστορία υπήρξε ο Τάρλι Όσμπορν. Δέχτηκε συνολικά 435.000.098 «χτυπήματα» ως τις 13 Ιουνίου 1922 και πέθανε 11 μήνες αργότερα.

Σήμερα


Τετάρτη
1
Φεβρουαρίου
2023

Γιορτάζουν : Τρύφων, Τρύφωνας, Φιλικητάτη, Φιλικήτη, Φιλικήτα, Τρυφωνία

1790
Στη Νέα Υόρκη συγκαλείται για πρώτη φορά το Ανώτατο Δικαστήριο των Η.Π.Α.
1793
H Γαλλία κηρύσσει τον πόλεμο στη Βρετανία και την Ολλανδία.
1814
Η πιο καταστροφική έκρηξη του ηφαιστείου Μαγιόν στις Φιλιππίνες σκοτώνει 1200 άτομα
1924
Η Βρετανία αναγνωρίζει την ΕΣΣΔ.
1926
Εισάγεται το μέτρο αντί του πήχη ως η μόνη μονάδα μέτρησης στην Ελλάδα.
1946
Η Ουγγαρία ανακηρύσσεται Δημοκρατία.
1999
Ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός (IMO) καταργεί τα σήματα μορς, και εισάγει στην παγκόσμια ναυσιπλοΐα το ψηφιακό Παγκόσμιο Σύστημα Κινδύνου και Ασφάλειας (GMDSS).

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy