«Κουτουλώντας» στην οροφή. Του Λεωνίδα Χατζηλοΐζου

  

anti-nazi77

Στην οροφή κτυπούν το κεφάλι τους εκπαιδευτικοί, μαθητές και το γενικότερο εκπαιδευτικό σύστημα της Κύπρου.  

Όχι λόγω των δεκάδων περικοπών που έχουν επιβληθεί, των αλλαγών που μεθοδεύει η κυβέρνηση πίσω από κλειστές πόρτες για το σύστημα αξιολόγησης και το σύστημα πρόσληψης εκπαιδευτικών, των πληγμάτων που έχουν δεχτεί οι νεαρότεροι εκπαιδευτικοίή τις ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή. Η οροφή στην οποία αναφέρομαι είναι μια διαφορετική οροφή, την οποία έχει θέσει η ΤΡΟΙΚΑ και έχει υιοθετήσει η κυβέρνηση.

Η ΤΡΟΙΚΑ έχει θέσει ένα όριο στον αριθμό εκπαιδευτικών που δικαιούται να εργοδοτεί το Υπουργείο Παιδείας, ανεξαρτήτου αναγκών, μια οροφή. Φέτος ήταν η πρώτη χρονιά που βιώσαμε πραγματικά τι σημαίνει αυτή η οροφή. Αφού «κουτουλήσαμε» στην οροφή όταν έγιναν όλοι οι εγκριμένοι διορισμοί, συνειδητοποιήσαμε πως η στελέχωση δεν ήταν ολοκληρωμένη και υπήρχαν ακόμη κενά στα Σχολεία. Υπήρχαν ακόμη μαθητές χωρίς εκπαιδευτικούς. Υπήρχαν τάξεις χωρίς δασκάλους. Ίσως διάφορες συγκυρίες να εξομάλυναν την κατάσταση φέτος, όμως μέχρι πότε θα μπορεί το Υπουργείο Παιδείας να ελίσσεται κάτω από αυτή την οροφή; Ποιος μας εγγυάται πως η οροφή δεν θα χαμηλώσει αναπάντεχα να μας πλακώσει; Πώς θα ανταποκριθεί το Υπουργείο σε μία πιθανή αύξηση των αναγκών σε διδακτικό προσωπικό; Θα χρειαστεί το Υπουργείο Παιδείας να εφαρμόσει και άλλα μέτρα για να ικανοποιήσει μελλοντικά την οροφή που έχει τεθεί; Ποιες οι επιπτώσεις αυτής της οροφής στην ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης; Πώς θα χειριστούν οι συντεχνίες και οι γονείς την οροφή αυτή;

Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις, σε συνεργασία με τους οργανωμένους γονείς και την ευρύτερη κοινωνία, οφείλουν, σαν μια γροθιά, να βροντοφωνάξουν προς όλες τις κατευθύνσεις, πως η Παιδεία δεν είναι ένας απλός αριθμός τον οποίο μπορείς να κόψεις, να ράψεις ή να περιορίσεις, με καμιά οροφή.

Γράφει:  Λεωνίδας Χατζηλοΐζου


Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Στην δημοσιότητα βρέθηκαν και πάλι οι βίσονες για όλους τους λάθος λόγους καθώς δεύτερη επίθεση δέχθηκαν επισκέπτες του Yellowstone από τα τεράστια αυτά ζώα που κάθε λογική λέει να μην τα πλησιάζεις, ιδιαίτερα δε όταν βρίσκονται στο φυσικό τους περιβάλλον. (AP Photo/Matthew Brown)

Ήξερες ότι...

Το 1800, στην Αγγλία, όποιος επιχειρούσε ανεπιτυχώς να αυτοκτονήσει καταδικαζόταν σε θανατική ποινή!

Σήμερα


Τρίτη
5
Ιουλίου
2022

Γιορτάζουν : Κανένας

1687
Ο Ισαάκ Νεύτων εκδίδει το κυριότερο έργο του, τις τρίτομες Μαθηματικές Αρχές της Φυσικής Φιλοσοφίας, όπου παραθέτει τα τρία αξιώματα της Μηχανικής και το νόμο της Βαρύτητας.
1943
Η επίθεση τον Γερμανών στο Κουρσκ.
1950
Η Κνεσέτ, το κοινοβούλιο του Ισραήλ, παρέχει σε όλους τους Εβραίους με νόμο το δικαίωμα να επιστρέψουν στο Ισραήλ.
1962
H Αλγερία γίνεται ανεξάρτητη από τη Γαλλία.
1975
To Πράσινο Ακρωτήριο γίνεται ανεξάρτητο κράτος από την Πορτογαλία.
1991
Ο Νέλσον Μαντέλα εκλέγεται πρόεδρος του Εθνικού Αφρικανικού Κογκρέσου.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy